Autor Wątek: Nie można wycentrować widoku w kabinie w IŁ-2 1946 - kamera ucieka w prawo.  (Przeczytany 2534 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Witam! To mój pierwszy post na tym forum.
Mam problem, a mianowicie kupiłem w internecie grę Il-2 Sturmovik 1946. Zainstalowałem bezproblemowo, ale po uruchomieniu kamera "patrzy" maksymalnie w prawo. Nie da się jej obrócić na stałe do normalnego położenia. Próbowałem z uruchamianiem jako administrator, oraz w trybie zgodności z Win XP. Mam Windows Vista 32-bit. Bardzo proszę o pomoc.

[admin]Zła nazwa tematu i regulaminu też nie przeczytałeś. Mazak.[/admin]
« Ostatnia zmiana: Grudnia 03, 2010, 18:18:37 wysłana przez KosiMazaki »

Offline Yarden

• *
  • Wirtualny Dywizjon 316
Odp: Problem z kamerą
« Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 03, 2010, 16:19:26 »
Kombinowałeś coś z FreeTrackiem? Jeśli tak, to musisz wyjść i wejść do gry. Poza tym od takich pytań jest temat o pomocy dla początkujących. Pamiętaj w przyszłości ;)
"Nie mogę patrzeć na bitego człowieka, nie mogę! Jeżeli bije ktoś inny." - Hermann Brunner

« Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 03, 2010, 16:22:37 »
Tak, próbowałem, ale tylko z FSX i to pół roku temu.
Restart gry i komputera nie pomaga.

Offline Yarden

• *
  • Wirtualny Dywizjon 316
« Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 03, 2010, 17:05:13 »
Póki masz FT to będzie Ci zawsze uciekało. Wyłączanie i włączanie gry nic nie da, tym bardziej kompa. Chodzi o włączenie gry, następnie wyjście do menu (poprzez wciśnięcie klawisza z logiem Windowsa) i powrót do Iłka poprzez kliknięcie jego paska na pasku zadań. Już nie powinno uciekać. Ewentualnie wywal FT z kompa, jeśli nie jest Ci potrzebny i nie chce Ci się powtarzać tej procedury przy każdorazowym włączaniu Iła.
"Nie mogę patrzeć na bitego człowieka, nie mogę! Jeżeli bije ktoś inny." - Hermann Brunner

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
A nie wystarczy wyłączyć wsparcie TrackIR'a w config.ini. Ustawić coś-tam na =0 ?
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Dziękuję za pomoc! Pomogło odinstalowanie freetracka.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
Zamiast odinstalowywać, trzeba było zacząć używać. Polecam! Warto - nawet z takim niedorobionym 6DOF jakie jest aktualnie w 1946...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline srk76

• *
  • =PFT=Sroka76
...a nie wystarczy czasami w grze nacisnąć F9 ?