Autor Wątek: HistoMod v3.0  (Przeczytany 60750 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
Odp: HistoMod v3.0
« Odpowiedź #135 dnia: Kwietnia 28, 2011, 19:08:52 »
Misja stoi można się wbijać na IP 77.46.58.27. Czekam.
Pozdrawiam chłopaków z EKG
GG 4834952

Offline opa

• *
« Odpowiedź #136 dnia: Kwietnia 29, 2011, 09:02:53 »
Dzięki za informacje,

problem w tym, że u mnie nie do końca to tak działa. Pół problemu dziwnych zachowań samolotu na pokładzie rozwiązałem - chodziło o hamulce postojowe założone oprócz klocków. Drugie pół problemu dalej jest aktualne - na lotniskowcach klasy Lexington po zwolnieniu klocków samolot startuje natychmiast, nie po 10 sekundach, a przyrost prędkości jest taki jak z normalnego rozbiegu - czyli tak jakby katapulty nie było.

Poza tym spotkałem się z takim zjawiskiem, że mimo zastosowania poprawnej procedury startowej silnik nie zapala. Co więcej, nie radzi sobie z tym nawet autopilot. Dzieje się tak mimo wielokrotnego ładowania rożnych misji, a problem znika (albo i nie) dopiero po restarcie iłka. Być może ktoś spotkał się z tym problemem?

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #137 dnia: Kwietnia 29, 2011, 09:03:18 »
Dziękuję za wczorajsze latanie... Myślę że dziś zrobię przerwę na dopieszczenie misji i "za parę dni za dni parę..." zaproszę na serwerek..
Zapraszam wszystkich już jest nas 3-4 stałych lataczy a im więcej tym weselej...

P.S.
opa- odezwij się do mnie na GG po 19 dziś. Wejdziemy na jakiś komunikator, odpalę jakąś misję z lotniskowca a to dla śmiglaków a to dla jetów i zobaczymy co nie gra.
GG 4834952

« Odpowiedź #138 dnia: Kwietnia 29, 2011, 12:43:56 »
Jak podają źródła zbliżone do dobrze poinformowanych, wczoraj w godzinach wieczornych naszego czasu ,doszło do incydentu wojskowego na zachód od Seulu. Dwa Skyraidery w osłonie  samolotu F9F Panther  wtargnęły w przestrzeń Koreańską. Wszelkie materiały wideo i foto zostały utajnione , jednak z doniesień wynika że samoloty wykonały atak na pozycje i kolumny pancerne wojsk komunistycznych. Zniszczono wiele pojazdów i stanowisk artylerii oraz nieznaną liczbę samolotów. Rząd Koreański wszystkiemu zaprzeczył. Jednak agencje donoszą że wystosowano apel do obywateli o wzięcie czynnego udziału w akcjach lotniczych skierowanych przeciwko wrogom Partii Komunistycznej. Nasz informator w CIA twierdzi, że również agencja rozpoczęła nabór ochotników do misji w Korei i nie tylko.

« Odpowiedź #139 dnia: Kwietnia 29, 2011, 14:20:44 »
A czy w weekend majowy będą prowadzone jakieś operacje wojskowe przeciwko Korei ?

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #140 dnia: Kwietnia 29, 2011, 14:47:20 »
Ma lać więc wódka i kiełbaski z grila mi odpadają. 
Zapraszam jutro od 19 będę siedział na TS3 i odpalę jakąś misję...

Pan B - cha cha i działo się to wszystko przy całkowicie biernej postawie pilotów Koreańskich ale następnym razem będzie inaczej bo sam rzucę się na Migu na wasze imperialistyczne chmary....
GG 4834952

« Odpowiedź #141 dnia: Kwietnia 29, 2011, 16:34:14 »
Witam panów Histomodów :)

Właśnie jestem w trakcie instalacji iłka na oddzielnej partycji a wszystko po to żeby oczywiście sprawdzić Histomoda :) Poćwicze i postaram się do was dołączyć :)
Pozdrawiam

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #142 dnia: Maja 01, 2011, 11:01:53 »
Dziękuję kolegą za wczorajsze latanie.
Dawno się tak dobrze nie bawiłem.
Krótka relacja.

Zabawa w piaskownicy..:)
I pomyśleć że w tej wspaniałej maszynie dałem się zestrzelić głupiemu Lihtingowi – Salut dla Yardena.

Inny kawałek piaskownicy...

Tu kuż Korea i tak jak zapowiadałem przesiadka na Migacza....

Pan_B w akcji mało historyczny ale jakże skuteczny...

Opa – beztroski amerykański chłopiec w drodze nad cel – bez świadomości obecności ponurego za plecami....

Nie tylko mikołaj podrzuca prezenty...

Opa – chce mieć większe szanse po spotkaniu z naszymi Migami..

P.S. Na razie stawiam na dogi -  ale jak byśmy dobili do 10 graczy -  to co powiedzielibyście na mini kampanię coś ala stare fronty, misja wyniki misji i w zależności od wyników kolejna misja..
Na razie robiłbym to ręcznie chyba że ktoś z was mi podpowie jak to się ronbi automatycznie z generowaniem plików misji tak jak to było na Hlu.. Bardzo chętnie w coś takiego bym się nad Koreą czy Angolą pobawił...
Poproszę o opinie...

Kto jeszcze nie ma mapy Wietnamu to proszę:
http://www.gamefront.com/files/20285388/mapa+vietnamu.rar

« Ostatnia zmiana: Maja 03, 2011, 11:41:25 wysłana przez KosiMazaki »
GG 4834952

« Odpowiedź #143 dnia: Maja 01, 2011, 13:57:12 »
Potwierdzam: Wczorajsze loty były bardzo fajne.
 Jeśli chodzi o kampanie czy front bardzo chętnie. Pytanie tylko czy znajdą sie chętni do latania i do robienia takich misji. Ja mogę pomóc przy misjach ale doświadczenia to nie  mam prawie żadnego albo niewielkie, ale spróbować mogę.
Ze swojej strony zachęcam do spróbowania HistoModa. Zaciągnijcie, zainstalujcie, zobaczcie sami. Lata się tam deczko inaczej niż w UP. Do tego jest możliwość komunikacji na TS co zmienia radykalnie  klimat rozgrywki (nawet zwykłego doga).

P.S.
Te oznaczenia na Migu to dla zmylenia przeciwnika:) A... i był wczoraj moment, najwyraźniej nie wychwycony przez szpiegów, w którym udało mi się ostrzelać (średnio skutecznie niestety) Sabra.

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #144 dnia: Maja 02, 2011, 08:30:50 »
Pozdrawiam kolegów i informuję że się nie obijam bo zrobiłem już trzy misje DoGowe tak na 1h latania na każdej: BoB, Tunezja 1943, Vietnam..
Dzisiaj zrobię jeszcze ze dwie i jutro około 19:30 zapraszam do latania...
GG 4834952

Offline Yarden

• *
  • Wirtualny Dywizjon 316
« Odpowiedź #145 dnia: Maja 02, 2011, 14:52:05 »
Ja bym prosił o zapodanie mi jakiegoś pomysłu na misję, bo obecnie nie mam żadnego..
"Nie mogę patrzeć na bitego człowieka, nie mogę! Jeżeli bije ktoś inny." - Hermann Brunner

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #146 dnia: Maja 02, 2011, 17:42:12 »
Ot się trafił kolega bez weny twórczej... :020:
Zrób "Mosty Toko-ri" w jakiejś dolince silnie bronione z ciekawym podejściem między stokami i z obroną powietrzną..+ jeszcze coś na około tych mostów i szybka akcja na F9 z lotniskowca...
Albo coś Japońsko-Farmerskiego.. okres dowolny - chętnie polatam Zerem, Ki-61, czy cokolwiek innym...

GG 4834952

Offline Yarden

• *
  • Wirtualny Dywizjon 316
« Odpowiedź #147 dnia: Maja 02, 2011, 18:13:40 »
Cóż, wykonałem coś podobnego, z mostami ale nie Toko-Ri, gdyż za późno napisałeś i gdzieś indziej ustawiłem całą misję. Wieczorem obaczysz ;)
"Nie mogę patrzeć na bitego człowieka, nie mogę! Jeżeli bije ktoś inny." - Hermann Brunner

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #148 dnia: Maja 03, 2011, 09:30:19 »
Zapraszam dziś na 19:30 jak dobrze pójdzie dobijemy do 10 lataczy. Pozdrawiam....
GG 4834952

« Odpowiedź #149 dnia: Maja 03, 2011, 11:35:16 »
Hm chyba się przesiądę na 4.09 i Histomoda, zazdroszczę wam zabawy :)