Witam.
Nie widziałem by ktoś wcześniej opisał ten mod więc postanowiłem z racji tego, że sam wpadłem na niego dość przypadkowo kliknąć o nim parę słów.
Mod jest rewelacyjny pod każdym względem i dziwię się i jednocześnie cieszę że są ludzie którzy tyle swojej doskonałej pracy są gotowi udostępnić za "frii".
Przykładowy nowy
cocpit kokpit (lub po ang. cockpit) do Mig-15

Dodatkowe podwieszenia do Mig-17

Samego moda można po zarejestrowaniu zassać
z tąd stąd:
http://histomodforum.forumactif.net/download-mods-grand-public-f7/histomod-v30-t1172.htmPrzede wszystkim polecam polecam zapoznać się z instrukcją po angielsku:
http://www.mediafire.com/?uhz75wi9ex9opwuW instrukcji opisane są wszystkie zmiany i dodatki jak i nowe procedury startowe dla samolotów oraz na końcu są linki do ściągnięcia wszystkich niezbędnych elementów tego moda - łącznie 9 pliczków skiny można sobie ewentualnie odpuścić ale nie warto bo są przepiękne.
Zainstalowałem wczoraj i z racji tego że nie znam angielskiego na razie udało mi się rozgryźć procedurę startową dla silników tłokowych..
Mod jest krokiem w stronę próby zrobienia z Ił-2 choć namiastki symulatora a nie tylko strzelanki.
Jest sporo nowych komend w opcji sterowania i na początku przed próbą latania trzeba je przyporządkować.
Przykładowe zmiany - aby strzelać trzeba odbezpieczyć uzbrojenie (jak się o tym zapomni to się człowiek dziwi będąc na szóstej i nic),
aby skakać trzeba odstrzelić owiewkę i dopiero można się katapultować...
No i najważniejsze zmiany dotyczą procedury startowej. Już nie wystarczy wcisnąć I i do góry. Trzeba włączyć baterie, silnik, rozgrzać świece, wybrać magnetyzery, nastawić mieszankę bo domyślnie jest odcięte paliwo i dopiero rozrusznik i pomalutku jak zaskoczy powyłączać wszystko co niepotrzebne i dopiero można lecieć. Powiem tyle że jeszcze Jetem nie udało mi się wystartować....
Mam tylko problem z celownikami bo niektóre są a innych nie ma i nie wiem czy to u mnie jakiś bóg czy to po prostu celownik też trzeba jakoś włączyć..
Mod nastawiony jest przede wszystkim na wojnę koreańską
(po co pisać Korean War? mamy polski odpowiednik tego słowa) ale i inne samoloty zyskały dzięki nowym modom graficznym i dźwiękowym...
Dodano wiele nowych kokpitów, wiele uzbrojenia, nowe efekty wybuchów czy wystrzałów i dźwięki które mnie akurat bardzo odpowiadają....
Polecam instalować wszystko na gołą wersję "mega" mod 2.01 bo ja tak nie zrobiłem i miałem problemy z bugami...
Pozdrawiam...
[admin]
Pisownia. Mazak.[/admin]