Poproszę o pomoc w instalacji HistoMod. Przerasta mnie to i nie potrafię sobie poradzić.
Mod ściągam zgodnie z instrukcją zawartą
tutaj.
Poprawki do moda instaluję
stąd.
Dalej nie działa, posiłkuję się podpowiedziami (w tym nową, czystą instalacją) plus przerabianymi plikami.exe zgodnie z
tymi postami.
Objawy: po długich przebojach i podmianach sam już nie wiem jakich pliczków udostępnianych na forum HistoModa w wątku pomocy, osiągnąłem etap w którym gra się włącza. Niewiele to jednak daje, bo Quick Mission nie działa, Mission Builder działa ale nie można z niego wyjść (przycisk "wyjście" animuje się, ale nie działa), a w Single Mission start jest zawsze w postaci eksplozji bo samoloty czekające na pasie prawdopodobnie są poniżej poziomu terenu. Ewentualnie jest zwiecha obrazu z wnętrza kabiny, w fajnych gejowskich kolorkach wnętrza niepokrytego teksturą (wściekle różowe samoloty tak jak w 3DMaxie bez tekstury). Wyjście z gry wyłącznie przez alt+ctrl+del.
Sprawa najczęściej rozbija się o plik DInput.dll, który też podmieniłem na jakiś tam spreparowany bo wcześniej nie mogłem nawet odpalić gry.
Załączanie modów spod JSGME/Il2Selectorcośtam, bez znaczenia, oba sposoby nic nie dają. Pamięć gry ustawiona zgodnie z zaleceniem na 512MB.
Win7 64, NV330M, Pentium i5. DBW/HSFX działają bez problemu.
HistoMod w przypadku moim i paru znanych mi (i Wam z tego forum) osób w udany sposób łączy teorię z praktyką- nikt za bardzo nie wie jak to ma działać i nie bardzo to działa. Jeśli ktoś mądrzejszy ode mnie może podpowieć coś konstruktywnego- bardzo poproszę.