Autor Wątek: Zaraz mnie trafi - prośba o identyfikację teledysku  (Przeczytany 5239 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
Odp: Zaraz mnie trafi - prośba o identyfikację teledysku
« Odpowiedź #15 dnia: Kwietnia 12, 2011, 22:55:16 »
Walc Wiedeński Johanna Straussa, Boże, toż to klasyka klasyki...

miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #16 dnia: Kwietnia 12, 2011, 23:49:02 »
Dzięki Rutkov, pomroczność jasna jakowaś mnie dopadła, że tego nie poznałem... na usprawiedliwienie mam to, że nie tylko mnie.
"Człowiek, który zgadza się ze wszystkim, nie zasługuje na to, by ktokolwiek się z nim zgadzał."

"Fanatyk to ktoś kto nie może zmienić zdania i nie zmieni tematu."
                                                                                                 Sir Winston Churchill

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #17 dnia: Kwietnia 13, 2011, 07:45:55 »
Walc Wiedeński Johanna Straussa, Boże, toż to klasyka klasyki...

Raczej "pop" klasyki...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #18 dnia: Maja 30, 2011, 14:30:30 »
Pozwolę sobie na małe sprostowanie, otóż muzyka z filmu który zamieściłem w tym temacie jakiś czas temu to nie jest Walc Wiedeński, tylko Kaiser-Walzer Johana Straussa II.

http://www.youtube.com/watch?v=o8oSgMpNn2o
"Człowiek, który zgadza się ze wszystkim, nie zasługuje na to, by ktokolwiek się z nim zgadzał."

"Fanatyk to ktoś kto nie może zmienić zdania i nie zmieni tematu."
                                                                                                 Sir Winston Churchill

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #19 dnia: Czerwca 01, 2011, 23:47:07 »
No to sie wymądrzyłem, ale byłem blisko  :021:
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline Vulg

• *
  • Stalker
« Odpowiedź #20 dnia: Lipca 20, 2011, 00:38:39 »
Temat w miarę odpowiada, więc bez sensu zakładać nowy.
Poszukuję tytułu filmu. Oglądałem go z dobre 15 lat temu. Był to horror klasy niskie B. Jedyne co z niego pamiętam to: we wraku zatopionego okrętu (chyba niemieckiego z czasów 2 wojny światowej) mieszkał jego kapitan, który był demonem z czaszką zamiast głowy. Była też czarownica, której tenże kapitan ściął głowę jakimś mieczem lub innym ostrym narzędziem. Nic więcej z filmu niestety nie kojarzę. Natomiast męczy mnie to, że nie mogę go obejrzeć ;p
If a zombie isn't fun to shoot, is it really a zombie?
Kropki

« Odpowiedź #21 dnia: Lipca 21, 2011, 20:19:30 »
Pozwolę sobie na małe sprostowanie, otóż muzyka z filmu który zamieściłem w tym temacie jakiś czas temu to nie jest Walc Wiedeński, tylko Kaiser-Walzer Johana Straussa II.

http://www.youtube.com/watch?v=o8oSgMpNn2o

No to teraz nawet i kabriolet pasuje tylko że w Sarajewie  :005:

A klasyka klasyki to musi być coś z kręgu Klasyków Wiedeńskich czyli np 6 -ta Beethoven'a.

Offline Flanker

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: Sierpnia 17, 2011, 20:01:17 »
Zaraz mnie trafi, tak jak w tytule wątku.
Od jakiegoś czasu chodzi za mną pewna piosenka z tych starszych (starszych dla mnie czyli lata 90).

Piosenka po Angielsku, nigdy się nie wsłuchiwałem w słowa, jednak dwa pamiętam. W pewnym momencie muzyka cichła, wokalistka coś tam śpiewała/mówiła po czym wykrzykiwała w piękny sposób takie dosadne "Fuck You".

Niestety to jest jedyny szczegół jaki pamiętam, który jestem w stanie wam przedstawić - jestem przekonany że ktoś będzie znał tytuł gdyż ta piosenka jest/była dość popularna.

« Odpowiedź #23 dnia: Sierpnia 17, 2011, 20:18:09 »
Oczywiście Touch and Go - Tango in Harlem .  :001:
http://www.youtube.com/watch?v=fTOwu2UFKv4&feature=fvwrel
A fighter pilot is noted for intelligence, independence, integrity, courage, and patriotism. "Fighter Pilot" is a state of mind, not a job title. Therefore, not all people who fly fighters are fighter pilots, nor do all fighter pilots fly fighters, some of them drive trucks.

Offline Flanker

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: Sierpnia 17, 2011, 20:20:57 »
Taak !!

Dzięki Szturmoviku ;)

.. In Harlem...

« Odpowiedź #25 dnia: Czerwca 23, 2012, 21:16:00 »
http://www.youtube.com/watch?v=TUv-WnjsOvU

Zna ktoś może tytuł tej piosenki , pojawiającej się na końcu podczas pokazu śmiglaka ? Dzięki z góry za odpowiedź.
A fighter pilot is noted for intelligence, independence, integrity, courage, and patriotism. "Fighter Pilot" is a state of mind, not a job title. Therefore, not all people who fly fighters are fighter pilots, nor do all fighter pilots fly fighters, some of them drive trucks.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #26 dnia: Czerwca 23, 2012, 22:55:08 »
Emiliana Torrini - Telepathy
http://www.youtube.com/watch?v=VZdZKJgYEmU
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #27 dnia: Sierpnia 10, 2012, 23:11:08 »
Niedawno pokazywali "Bitwę o Ardeny". Jest tam taka scena, gdzie czołgiści niemieccy tupią w rytm i coś śpiewają. Co to jest i gdzie odsłuchać, ewentualne tłumaczenie.
W reportażu trzeba oddać nie tylko to, co widzisz, ale także to, co widzi ktoś inny. (..) Tego kogoś trzeba znaleźć i odpytać. Odwrotnie niż w działaniu korporacyjnym: w każdej firmie jest przynajmniej jeden człowiek, który wie, o co chodzi. Tego człowieka trzeba zidentyfikować i natychmiast wyp.....yć.       Krzysztof Mroziewicz

Offline Sherman

• *
  • 1. Pułk Lotniczy, 2. Eskadra Wywiadowcza, 105.WPŚB
Marcin "Rahonavis" Rogulski (1986-2019)

Nie przepuszczą żadnej owcy,
Z drugiej chłopcy wywiadowcy.

« Odpowiedź #29 dnia: Sierpnia 11, 2012, 22:45:21 »
Ale dlaczego po trzykroć ?
Trzeba im oddać, niezłe to. :)
W reportażu trzeba oddać nie tylko to, co widzisz, ale także to, co widzi ktoś inny. (..) Tego kogoś trzeba znaleźć i odpytać. Odwrotnie niż w działaniu korporacyjnym: w każdej firmie jest przynajmniej jeden człowiek, który wie, o co chodzi. Tego człowieka trzeba zidentyfikować i natychmiast wyp.....yć.       Krzysztof Mroziewicz