Autor Wątek: DCS A-10C Komunikacja  (Przeczytany 19053 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: DCS A-10C Komunikacja
« Odpowiedź #15 dnia: Marca 27, 2011, 13:28:36 »
Ale bzdura :D czyli babol.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Lukas

• 13 WELT
  • *
  • MiG Killer
« Odpowiedź #16 dnia: Marca 27, 2011, 13:36:27 »
Ale bzdura :D czyli babol.

Nope, tak to radio działa w realu  :121:. Trzeba sobie tworzyć Misison Data Card  :icon_wink:
"Throw a nickel on the grass, save a fighter pilot's ass"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #17 dnia: Marca 29, 2011, 19:29:15 »
Ale powiem, że i tak mi nie działa. Wybiera się częstotliwość. Load, potem wybierasz inną ustawiasz kanał 2. Powrót do 1 i knob na PRE i radio nie działa i tak.

www.yoyosims.pl

Offline Mekki

• Global Moderator
  • Tępy Ch**:)
    • 13 WELT
« Odpowiedź #18 dnia: Marca 29, 2011, 19:59:14 »
Działa, działa. Sprawdź czy masz zasilanie jak ustawiasz częstotliwości(musi działać APU przynajmniej).Poza tym najpierw przechodzisz na PRE a potem ustawiasz żądany preset.
A w jaki sposób Ty jesteś upośledzony?

Kanał youtube 13WELT

poko24

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: Marca 30, 2011, 21:46:43 »
Przyznam, że sam mam z tym problem. Ale znalazłem coś na YT:
http://www.youtube.com/watch?v=Ee4etF1cors&feature=player_embedded

« Odpowiedź #20 dnia: Kwietnia 17, 2011, 11:48:26 »
Panowie! Za cholere nie mogę obczaić jak porozumiewać się ze skrzydłowym.Czy mógłby ktoś mi to wyjaśnić krok po kroku albo jakiś link.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #21 dnia: Kwietnia 17, 2011, 12:09:26 »

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #22 dnia: Kwietnia 17, 2011, 12:55:29 »
Dzięki Yoyo :001:! Mekki gdzie jesteś halo, proszę pana, halo, halo....no i znikł.

« Odpowiedź #23 dnia: Kwietnia 17, 2011, 21:01:42 »
Kurde, ale się namęczyłem z tym radiem a to takie proste polecam to: http://forums.eagle.ru/showthread.php?t=61349 . I plik do pobrania pod filmikiem DCS A-10C Warthog Final Release Radio Tutorial 03-18-2011.pdf. Masakra, ale ze mnie pała. :karpik

Offline zartekB

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: Kwietnia 18, 2011, 00:11:20 »
Hmm
A masz CB w samochodzie? Bo w Śwince są jakby 3 CB z jedną gruszką, a na tej gruszce są 3 przyciski nadawania (1 dla danego CB). I w każdym CB, oprócz kanałów (PRE) można jeszcze ustawić ręcznie częstotliwość (MAN - w prawdziwym CB nie ma takiej możliwości, przynajmniej w moim :) nota bene: 1 kanał to jedna zaprogramowana przez producenta częstotliwość). I można przyjąć że 1 CB służy do kontaktu z wieżą (VHF AM), 2 CB do gadki z własną grupą (UHF) a 3 CB do połączenia z JTAC'iem (VHF FM). Dlaczego tak jest? Po prostu nie sposób umieścić wszystkich na tej samej częstotliwości bo robi się przysłowiowy "pożar w burdelu". Każdy gada i myśli, że jest najważniejszy. I nie da się też co chwila przełączać pomiędzy kanałami bo pilot ma inne ważne sprawy na głowie. Najlepiej to było widać w OpenFalcon lub Falcon AF gdzie kampania była całkiem fajnie zorganizowana i 1 pilot był nieznaczącym trybikiem w machinie wojny. I każde ugrupowanie coś tam sobie mówiło, AWACS mówił coś do wszystkich lub do danej grupy a do tego włączał się jeszcze FAC. Więc kończąc moją przydługą opowieść 3 radia dają możliwość dobierania i porcjowania informacji (np.: poprzez dobór częstotliwości albo głośności danego radia).
Zdaje się logan76 że Ty już wiesz o co c'mon ale może komuś kto dopiero zaczyna przygodę z DCS ( a ma CB ;) ) takie przedstawianie sprawy pomoże "ogarnąć" temat :)
"Spadochroniarz musi być na tyle mądry żeby zrozumieć zasadę działania spadochronu. I na tyle głupi żeby ją wypróbować..."

« Odpowiedź #25 dnia: Kwietnia 18, 2011, 08:51:40 »
Tak to sobie właśnie wyobrażałem jak opisujesz wyżej. Tylko problem był wiesz z czym?... Aż wstyd przyznać, cytuje" The MIC SWITCH and the Radio’s work together, you can have the radio set up perfectly, but if you don’t use the MIC SWITCH, your radio’s are worthless." W tym tkwił mój problem i stąd to moje zażenowanie. Lecz dzięki takim ludziom jak ty, Yoyo i spoko24 wiele początkujących pilotów odnajdzie sie w tym niełatwym a zarazem bardzo ciekawym temacie jakim jest  wykorzystywanie szeregu skomplikowanych systemów potrzebnych do okiełznania naszej dzikiej Świnki. Na ich cześć salwa z Gatlinga. PRRRRRRYYYTTT! :002:
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 18, 2011, 10:41:09 wysłana przez logan76 »

Offline Mekki

• Global Moderator
  • Tępy Ch**:)
    • 13 WELT
« Odpowiedź #26 dnia: Kwietnia 18, 2011, 13:17:26 »
A jak ja Cię gonię do manuala to jestem wredna złośliwa małpa tak? Foch. :118:
A w jaki sposób Ty jesteś upośledzony?

Kanał youtube 13WELT

« Odpowiedź #27 dnia: Kwietnia 18, 2011, 15:32:43 »
A jak ja Ciebie proszę o pomoc w porozumiewaniu się ze skrzydłowym, to cisza w eterze. A po za tym podziękowałem Ci za to! A co tam .... Na cześć Mekkiego PRRRRYYYT! Masz! Zadowolony? :003: :002:.

« Odpowiedź #28 dnia: Sierpnia 07, 2011, 14:13:55 »
Taki mały drobiazg, a jaki przyjemny: gdy zbombardujesz wieżę lotniska na którym masz wylądować, nie uzyskasz już od niej żadnego komunikatu...
Sprawdzone empirycznie. :)

poko24

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: Sierpnia 07, 2011, 15:41:23 »
Oj sorry logan. Spoko wyjechał na weekend. Teraz tylko Mic Switch w rzeczywiście odpowiada za radio. Przy realistycznych ustawieniach opcji radia klawisz "\" służy teraz jakby do komunikacji "bezpośrednio-werbalnej" ;), np. stoisz sobie na cpps przed uruchomieniem silników, masz otwarty kokpit. Chciałbyś bez użycia radia i kanału INTERCOM poprosić obsługę naziemną o przezbrojenie i zatankowanie samolotu. Wtedy krzyczysz do nich za pomocą właśnie "\". Łatwe? :)

A porozumiewanie się ze skrzydłowym = Mic Swicth Down (w najczęstszych przypadkach)