Autor Wątek: Pomoc dla początkujących (DCS: A-10C)  (Przeczytany 161465 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

poko24

• Gość
Odp: Pomoc dla początkujących (DCS: A-10C)
« Odpowiedź #390 dnia: Maja 25, 2012, 07:36:13 »
U mnie taka kombinacja nie działa:/
Widocznie masz wielokrotnie updatowaną wersję Warthoga. Gdybyś zainstalował pełną 1.1.1.1, kombinacja zaczęłaby działać, a może nawet miałbyś mniej crashy. Póki co sposób jaro70000 zadziała mur-beton.

« Odpowiedź #391 dnia: Maja 25, 2012, 14:10:09 »
Wciskasz "esc" pojawia się okienko, w którym możesz wyjść z misji lub pokazać briefing.

U mnie wygląda to tak:
http://www.bankfotek.pl/image/1258777.jpeg

Po zainstalowaniu gry wystarczy że doinstaluje najnowszego patcha i będzie briefing po Alt+B ??

Jescze jedno pytanie co to jest i czemu służy ??
http://www.bankfotek.pl/image/1258612.jpeg
"Jeb*ć, karać, nie wyróżniać. W wolnych chwilach prześladować"

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #392 dnia: Maja 25, 2012, 14:16:31 »
Katapultuj się i zobacz tracka. Zobaczysz co to jest.

poko24

• Gość
« Odpowiedź #393 dnia: Maja 25, 2012, 15:26:55 »
U mnie wygląda to tak:
http://www.bankfotek.pl/image/1258777.jpeg

Po zainstalowaniu gry wystarczy że doinstaluje najnowszego patcha i będzie briefing po Alt+B ??

Jescze jedno pytanie co to jest i czemu służy ??
http://www.bankfotek.pl/image/1258612.jpeg

Ad.1 Ach, no tak :). Sposób jaro działa w grze wieloosobowej – zapomniałem.

Ad.2 Wystarczy odinstalować i zainstalować pełen 1.1.1.1. Później patch 1.1.2.1, który przenosi Warthoga do DCS World. Pamiętaj, że briefing otwierasz kombinacją LEWY ALT + B, a nie z prawym altem.

Ad.3 To są rurki pitota – zbierają dane o parametrach lotu fotela po katapultowaniu :)

Troghv

• Gość
« Odpowiedź #394 dnia: Maja 25, 2012, 16:19:30 »
Dodatkowo w DCS World doszła nowa kombinacja klawiszy, mianowicie LAlt ' dająca nam graficzny interfejs przezbrojenia:

Małą rzecz, a cieszy :001:

poko24

• Gość
« Odpowiedź #395 dnia: Maja 25, 2012, 18:07:23 »
O w mordę! Nie wiedziałem. :D

« Odpowiedź #396 dnia: Czerwca 04, 2012, 12:36:46 »
Witam,

Mam wielki problem i nie mam już pomysłów jak go rozwiązać. :(
Posiadam DCS A-10C v 1.1.1.1 sciągnięte ze strony eagle dynamics. Wszystko było okey do czasy gdy z niewiadomych przyczyn przestał mi działać roll axis, a pitch axis chodzi bezwiednie do przodu i do tyłu, jeżeli chodzi o rudder to wszystko jest jak należy. W ustawieniach osi w grze wszystko działa, dopiero po wejściu do gry z pozycji "ramp start" pojawia się bug. Co prawda latam na padzie ale to nie jest jego wina gdyż w DCS KA-50 czy też innych grach wszystko działa jak należy. Żeby było zabawniej to po odłączeniu kontrolera nadal występuje ten problem bo nawet strzałki "lewo", "prawo" nie działają. Oto lista rzeczy które próbowałem robić żeby naprawić błąd :
- usunąłem cały folder z ustawieniami DCS warthog na dysku C - nie pomogło
- usunąłem swoje cofigi i wrzuciłem cofigi kumpla                    - nie pomogło
- reinstall ( chyba ze dwa razy juz robilem )                           - j/w
- zainstalowałem DCS World i do tego A-10C                          - j/w

Nie mam już pomysłu dlaczego tak się stało i dlaczego nie mogę tego naprawić...

LICZĘ NA WASZĄ POMOC !

Zmieniłem nazwę tematu. Zfrr
« Ostatnia zmiana: Czerwca 04, 2012, 12:53:51 wysłana przez Zefirro »

« Odpowiedź #397 dnia: Czerwca 04, 2012, 13:03:53 »
Proszę o usunięcie posta...

Znalazłem rozwiązanie. Stery działaja po tym jak włączę sinik i hydraulika dostanie ciśnienia. We wcześniejszym patchu na którym grałem tego nie było i z tego powodu pojawiła się zmyłka.

pzdr !

« Odpowiedź #398 dnia: Czerwca 10, 2012, 17:45:35 »
Kilka dni temu zainstalowałem DCS world i A-10.
1. Teraz mam problem z FPS jak w single player jest dobrze tak w multiplayer czasami jest ciężko. Ustawienia grafiki zmniejszyłem, ale nadal czasami są spore spadki FPS, wie kos może co z tym zrobić ? (mam najnowsze stery do grafy)

2. Jak usunąć/zastąpić "Mark Pointy" np.jeśli utworze "MRK A"  i żeby nie tworzyć "B" tylko zaktualizować "MRK A". Jest możliwość aby coś takiego zrobić ??

« Odpowiedź #399 dnia: Czerwca 14, 2012, 17:55:43 »
1.Jak usunąć/zastąpić "Mark Pointy" np.jeśli utworze "MRK A"  i żeby nie tworzyć "B" tylko zaktualizować "MRK A".
Jest możliwość aby coś takiego zrobić ??

2. Dlaczego po starcie w DSMS na stacji GBU-38 pisze ALN UNS zamiast ALN RDY (patrz poniżej) ??

« Odpowiedź #400 dnia: Czerwca 14, 2012, 21:26:35 »
1. Nie można usunąć; "mark pointów". Jeśli wykorzystasz wszystkie 25 literek , utworzenie kolejnego "mark pointa" powoduje nadpisanie pierwszego "MRK A" itd. http://forums.eagle.ru/showthread.php?t=67364
2. W tym temacie, kilka stron wcześniej, jest poruszony temat "alignowania" bomb JDAM.

« Odpowiedź #401 dnia: Czerwca 14, 2012, 22:37:58 »
Dzięki wielkie jaro

« Odpowiedź #402 dnia: Czerwca 20, 2012, 22:32:51 »
Latam ostatnio A-10-tką w DCS World i mam problem z pingiem, zazwyczaj mam 120ms i po ok 50min wyrzuca z serwera komunikatem "Connect interput", albo jakoś tak.... Serwer jest prywatny robiony przez kumpla na LAN-ie. Wiecie co mogę z tym zrobić ???

poko24

• Gość
« Odpowiedź #403 dnia: Czerwca 21, 2012, 15:25:13 »
Też mam ten problem. Po wejściu w lobby pingi maja wartości od ok. 300 do 500. Ale po wejściu w opcje (tam, gdzie wpisujesz callsign) i wciśnięciu OK pingi wracają do normalnych wartości. Jakiś błąd wczesnej wersji World'a.

« Odpowiedź #404 dnia: Czerwca 21, 2012, 15:49:23 »
Znalazłem coś takiego na str ED :

DCS activates the Config\Export\Export.lua script at every mission start. You need to uncomment the function LuaExportStart to activate it and to activate all other functions. For that add the single "-" just before "--[[" opening multi-line comment to convert it to the single-line comment "---[[". So the closing multi-line comment bracket without opening one becomes the single-line comment too. If you want to disable exporting features then remove additional third dash to make the comment multi-line again.

If DCS can't find the LuaExportStart function then it prints the message to the Temp\Error.log file:
LuaExport::Lua data export disabled.

DCS also prints to the Error.log file all other Lua error messages for the Export.lua script.

DCS calls script functions for every mission simulation. It calls the LuaExportStart function just before mission start to make user script initializations. For example, to open the log file:
local file = io.open("./Temp/Export.log", "w")
if file then
io.output(file)
end

or to establish the network connection:
dofile "lua.lua"
socket = require("socket")
host = host or "localhost"
port = port or 8080
c = socket.try(socket.connect(host, port)) -- connect to the listener socket
c:setoption("tcp-nodelay",true) -- set immediate transmission mode

Ale za cholerę nie mogę skumać gdzie się wpisuje te skrypty :006:
Wie ktoś ?