Autor Wątek: Pomoc dla początkujących (DCS: A-10C)  (Przeczytany 161468 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Pomoc dla początkujących (DCS: A-10C)
« Odpowiedź #405 dnia: Lipca 17, 2012, 19:48:39 »
Mam problem z DCS:World A-10, mianowicie wchodzę na serwer LAN(Hamachi) który zakłada znajomy i po 5-10min wywala mnie do lobby gry z komunikatem "Connecting Interrupted".  :| Wiecie co mogę z tym zrobić??
"Jeb*ć, karać, nie wyróżniać. W wolnych chwilach prześladować"

poko24

• Gość
« Odpowiedź #406 dnia: Lipca 17, 2012, 20:14:21 »
Czekać na patcha. Większość ma ten problem w tej chwili z wersją 1.2.0.

« Odpowiedź #407 dnia: Lipca 21, 2012, 17:49:00 »
Mógłbym mi ktoś z pilotów A-10c wyjaśnić kilka pojęć z zakładki DSMS na lewym MFCD??

-Fuze Select: NOSE. TAIL, N/T (wiem że to coś z zapalnikami, na nosie lub ogonie)
-Ripple Interval
-Desired Time OF Fall
-Horizontal Offset
-Veritical Offset
-Weapon eject Velocity
-Bomb Rack Delay
-Low Drag Time of Fall

Szukałem w Manualu i na forach, ale mój angielski nie jest na tyle dobry by wszystko zrozumieć  :|

« Odpowiedź #408 dnia: Lipca 21, 2012, 22:29:23 »
1) Fuze select Występuje w przypadku bomb mk-82 air :
- TAIL lub N/T powoduje uruchomienie " spadochronów " spowalniających opadnie bomby tzw. "high drag" (wysoki opór).
- NOSE,  wypuszcza bomby w konfiguracji "low drag" (niski opór), nie uruchamiającej systemów spowalniających ich opadanie.
2) Ripple quantity: ilość bomb zwolnionych na raz. Ripple Interval: odstęp w jakim będą zwalniane (podawany w stopach).
3) Desired Time OF Fall:
- Pożądany czas opadania bomby (czas jaki mija od zwolnienia bomby, do uderzenia w cel).
4) Horizontal Offset, Veritical Offset, Weapon eject Velocity, Bomb Rack Delay, nie mają funkcji w symulatorze.
 5) To samo co w pkt. 3, lecz dotyczy bomb mk-82AIR w konfiguracji NOSE, czyli "Low Drag". Analogicznie, mamy możliwość ustawienia High Drag Time of Fall, dla konfiguracji TAIL, N/T.

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #409 dnia: Września 06, 2012, 16:00:19 »
Mam problem z wyświetlaniem mapy na MFD. Robię zimny start (własna misja stworzona w edytorze) wszystko według procedur, pstrykam CICU, czekam aż CDU się "uzbroi",  wciskam OSB10 (Load All) a następnie TAD i ładuje plan lotu ale bez mapy. Co robię źle? Może trzeba w edytorze coś odhaczyć?
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

poko24

• Gość
« Odpowiedź #410 dnia: Września 06, 2012, 16:23:13 »
Mapa wgrywa się z pewnym opóźnieniem. Ale wydaje mi się, że jest też bug na niektórych lotniskach (np. Mozdok) – brakuje częsci mapy w największym powiększeniu. Spróbuj oddalić zoom na mfd przy użyciu grzybka DMS.

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #411 dnia: Września 06, 2012, 21:19:45 »
Niestety dalej nic...

poko24

• Gość
« Odpowiedź #412 dnia: Września 06, 2012, 21:46:48 »
Hmm... Nie mogę odtworzyć błędu. Tu masz startup: http://www.youtube.com/watch?v=11DInvl_WmI.
Misję też zrobiłem w edytorze (choć nie jest skomplikowana), ale mapa się wgrywa.

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #413 dnia: Września 06, 2012, 23:13:00 »
Zmieniłem lotnisko z Tbilisi na Kutaisi i się wczytała. Szkoda, że musiałem sto razy rampstart robić w różnych wariantach różniących się kolejnością odpalania  CDU, CICU, TAD, IFFCC... No cóż przynajmniej się podszkoliłem.  :003:

Offline macieksoft

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #414 dnia: Września 11, 2012, 16:13:38 »
Tak na przyszłość:
Dla obszarów dookoła niektórych lotnisk "dokładne" mapy nie są dostępne, są tylko mapy "niedokładne" (pisząc dokładne i niedokładne chodzi mi o skalę).
Kolejność startupa nie ma znaczenia w tym przypadku.

Dodatkowo masz na TAD 3 opcje wyświetlania mapy takie jak: mapa włączona (konkretna wersja mapy o konkretnej skali wybierana ręcznie przełącznikiem dwupozycyjnym w lewym górnym rogu MFD), mapa włączona (wybieranie skali automatyczne, zależnie od ustawienia pola widzenia na TAD) oraz mapa wyłączona. To powinno wszystko wyjaśnić :)

Mam problem z DCS:World A-10, mianowicie wchodzę na serwer LAN(Hamachi) który zakłada znajomy i po 5-10min wywala mnie do lobby gry z komunikatem "Connecting Interrupted".  :| Wiecie co mogę z tym zrobić??

Ustawić sobie widok F10 na "my AC" i w szybkości połączenia w ustawieniach MP wybrać LAN. Jest to problem opisany już na forum ED. Ja miałem taki sam problem i pomogło, teraz nie mam żadnych problemów z połączeniem. Problem był związany z nową opcją "fog of war" i "gryzieniem" się ustawień serwera oraz klienta.

« Odpowiedź #415 dnia: Września 14, 2012, 21:34:17 »
Witam
Jak w temacie .
Kod który wpisuję z oryginalnego opakowania jest nieaktualny, ponieważ zmieniłem PC'eta na nowy, ze starego została tylko obudowa !
A z resztą A10C nawet nie pyta o niego tylko się resetuje.
Co mam zrobić aby uzyskać kod, który odpali symulator. Moja wersja oryginalna to rosyjska.
Mam  już wgraną wersję  1.1.1.1, a ona nawet nie pyta o kod ? Tylko wywala sima i już !
Yszek

Zły dział i zła nazwa tematu. Przeniosłem do DCS A-10C. Zfrr
« Ostatnia zmiana: Września 14, 2012, 22:17:07 wysłana przez Zefirro »
Pozdrawiam.

Offline macieksoft

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #416 dnia: Września 15, 2012, 13:17:13 »
Wykonaj deaktywację tak jak to jest opisane w instrukcji i jeśli dalej nie będzie działać to wyczyść rejestr.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #417 dnia: Października 09, 2012, 23:00:25 »
Czy da radę przejść w status RDY z ALN UNS ale w locie w przypadku JDAM?

Jakoś nie chce mi się stać tylu minut na ziemi.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #418 dnia: Października 09, 2012, 23:32:29 »
 Z tego co mi wiadomo to musi się system "zalignować" na 4.0.0.8.......... ale mogę się mylić :P

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #419 dnia: Października 10, 2012, 00:08:23 »
Z tego co mi wiadomo to musi się system "zalignować" na 4.0.0.8.......... ale mogę się mylić :P

Właśnie o to mi chodzi, by to zadziało się już w powietrzu. Ogólnie zauważyłem, że np. EAC jakoś "dochodzi" do swoich ustawień na ziemi szybciej niż po oderwaniu się.
No nic, procedury...
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl