Autor Wątek: Pomoc dla początkujących (DCS: A-10C)  (Przeczytany 161371 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Pomoc dla początkujących (DCS: A-10C)
« Odpowiedź #195 dnia: Czerwca 29, 2011, 21:11:12 »
Maaalutki problem: jak ustawić defaultowe ustawienia klawiatury w Opcjach?
Właśnie wyczyściłem sobie całą kategorię All...

« Odpowiedź #196 dnia: Lipca 04, 2011, 02:50:43 »
Mam dziwny problem, otóż nie działają mi w moim prosiaczku zewnętrzne światła (formation lights, strobe i nawigacyjne, oświetlenie kabiny jest ok i bardzo pięknie wygląda:)). Problem ten występuje kiedy robie start w dzień, w nocy natomiast kiedy ustawie start from runway jest ok światła się świecą od startu misji, kiedy dam start from ramp nie moge włączyć zewnętrznego oświetlenia (tak samo jak w dzień). Ktoś pomoże nie mam pojęcia czy to jakiś bug czy coś robie zle.

Offline zartekB

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #197 dnia: Lipca 04, 2011, 08:22:08 »
A przełączałeś pinky switch na joy'u? Jak już uruchomisz APU i włączysz generator daj pinky Up i wtedy spróbuj włączyć światła.
"Spadochroniarz musi być na tyle mądry żeby zrozumieć zasadę działania spadochronu. I na tyle głupi żeby ją wypróbować..."

« Odpowiedź #198 dnia: Lipca 04, 2011, 08:37:31 »
To było to, chyba będe musiał dokładniej czytać manuala, muczos gracjas  :)

Offline zartekB

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #199 dnia: Lipca 04, 2011, 16:50:09 »
Pour fa vour Pistolero :)
"Spadochroniarz musi być na tyle mądry żeby zrozumieć zasadę działania spadochronu. I na tyle głupi żeby ją wypróbować..."

« Odpowiedź #200 dnia: Lipca 17, 2011, 15:08:41 »
Grałem w Lock Ona, we Flaming Cliffs 2, teraz gram w A-10 Warthog i jedna rzecz mnie zastanawia. Jak piloci strzelają z maverików bez AKTYWNEJ PAUZY?
W Lock On i Flaming Clifs 2 ustawiałem znacznik w pozycji centralnej i namierzałem cel całym samolotem, tak dało się to zrobić, ale korzystanie z ekranu i przesówanie znacznika podczas lotu? MASAKRA.

Błędy! Dbaj o pisownię - więcej upomnień nie będzie.John Cool.
« Ostatnia zmiana: Lipca 17, 2011, 15:20:44 wysłana przez John Cool »

« Odpowiedź #201 dnia: Lipca 17, 2011, 15:19:05 »
Kwestia wprawy. Jeśli używasz TGP to nie jest to takie trudne.
Celowanie kamerą Mavericka jest niewygodne, więc nie sądzę żeby robili to w ten sposób.

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #202 dnia: Lipca 17, 2011, 15:19:45 »
Normalnie. Tak jak Ci koledzy tłumaczyli wcześniej - kwestia samozaparcia, treningów i pewnej wprawy.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #203 dnia: Lipca 17, 2011, 16:01:43 »
Trzeba dodać, że sterowanie kursorem w samolotach jest analogowe, czymś podobnym do grzybka w gamepadzie. Im bardziej wychylisz, tym szybciej porusza się kursor. Takie coś jest dużo precyzyjniejsze niż klawiatura czy hat na joysticku.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #204 dnia: Lipca 17, 2011, 19:13:09 »
Zastanawiam się od pewnego czasu, dlaczego system celowniczy samolotu skonstruowany jest tak, że jeśli zaznaczę cel przy pomocy TGP, a nie ustawię go jako Sensor Point of Interest, to system nie widzi celu? Przecież to jest w zasadzie jakby podwójne oznaczanie celu: najpierw TGP znajduje ten cel, a potem jeszcze trzeba jakby drugi raz go zaznaczyć, ustawiająć jako SPI. Czy to ma jakiś głębszy sens?

« Odpowiedź #205 dnia: Lipca 18, 2011, 12:33:30 »
Solo napisał, że naprowadza maveriki kamerą TGP. Jak to się robi? Umiem włączyć kamerę TGP odnaleźć na niej cel i zalokować go tak jak to się robi np. dla bomb GBU, ale nie wiem jak później przekazać te dane maverikowi. Zazwyczaj przełączam się na kamerę maverika i nią na nowo szukam celu.

« Odpowiedź #206 dnia: Lipca 18, 2011, 12:44:25 »
Kwestia wprawy. Jeśli używasz TGP to nie jest to takie trudne.
Celowanie kamerą Mavericka jest niewygodne, więc nie sądzę żeby robili to w ten sposób.
W A-10C może i nie ale w wersji A nie mieli innego wyjścia bo systemu celowniczego Litening jeszcze nie było.

poko24

• Gość
« Odpowiedź #207 dnia: Lipca 18, 2011, 12:52:06 »
Solo napisał, że naprowadza maveriki kamerą TGP. Jak to się robi? Umiem włączyć kamerę TGP odnaleźć na niej cel i zalokować go tak jak to się robi np. dla bomb GBU, ale nie wiem jak później przekazać te dane maverikowi. Zazwyczaj przełączam się na kamerę maverika i nią na nowo szukam celu.
W skrócie: jeśli zapisałeś cel jako SPI na TGP, przechodzisz na obraz Mavericka, naciskasz długo COOLIE HAT do przodu, potem TMS do góry raz jeśli jesteś w zasięgu i strzelasz.

« Odpowiedź #208 dnia: Lipca 18, 2011, 12:59:29 »
Dzięki Poko 24, ale co to jest Coolie Hat i TMS?

« Odpowiedź #209 dnia: Lipca 18, 2011, 13:07:30 »
Poczytaj manual od 84 strony