Z tego co pamiętam to EAC się nie uzbroi dopóki INS (Inertial navigation system) nie zakończy kalibracji. A bez EAC nie działa autopilot
U mnie nie chciał działać nawet w misjach gdzie rozpoczynałem zabawę w powietrzu. Po prostu włączenie przycisku autopilota w ogóle nie stabilizowało samolotu.
Solo ja mam wrażenie, że pomimo co najmniej kilku takich sugestii, Ty w ogóle do manuala nie zajrzałeś. Na 90% Twoich pytań znajdziesz odpowiedź właśnie w instrukcji. I to odpowiedź wyczerpującą. Manual str. 91 punkt 6. Left Throttle Button. Functions according to SOI include: Toggle Autopilot.
Złe masz wrażenie, bo instrukcję czytałem, choć nie w całości. Po prostu jeśli jest interesujący mnie problem, to o nim czytam. Tak było w przypadku autopilota, gdzie czytałem o nim na stronie 137. Nie czytałem natomiast fragmentu na stronie 91, bo o nim nie wiedziałem.
W każdym razie: będę starał się dokładniej szukać informacji w instrukcji, ale weźcie też pod uwagę fakt, że informacje na różne tematy często są rozrzucone w różnych miejscach instrukcji. Jedyne wyjście to siąść i przeczytać to w jednym kawałku, ale tego nie jestem w stanie niestety na razie...