Autor Wątek: Pomoc dla początkujących (DCS: A-10C)  (Przeczytany 161506 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline tomant

• *
  • Najlepsze są radzieckie rurki
Odp: Pomoc dla początkujących (DCS: A-10C)
« Odpowiedź #660 dnia: Września 19, 2017, 20:54:35 »
Wiesz, że nawet szukałem ;) bo gdzieś mi to mignęło wcześniej, a teraz za cho...inkę nie mogę tego znaleźć. Wolałem się upewnić jako początkujący w grze i na forum.
DCS: FC3, A-10C

« Odpowiedź #661 dnia: Stycznia 24, 2018, 23:47:01 »
Czy jest jakiś przełącznik odpowiedzialny za zmianę położenia wyświetlanych wartości na HUD jeśli chodzi o BARO ALT i RADAR ALT? Chciałbym zamienić je miejscami. RADAR ALT u góry, a BARO ALT na dole. Przełącznik ALT SCE nic nie zmienia w tej sprawie.

« Odpowiedź #662 dnia: Stycznia 26, 2018, 10:58:30 »
A to się chyba nie da, chyba, że o czymś nie wiem (?)

« Odpowiedź #663 dnia: Lutego 01, 2018, 18:51:56 »
A co to wnosi do tematu przepraszam bardzo, albo do czego się odnosi? Bo chyba nie kminie...

« Odpowiedź #664 dnia: Lutego 26, 2018, 22:28:24 »
Witam szanowne grono po kilku dniach, czy tam latach milczenia. :P
Po czasie zachciało mi się polatać i niestety muszę się wszystkiego uczyć od nowa. Ale to nic, udało się raz, uda się i drugi raz.
Pierwsze zetknięcie po ok 4 latach z DCSem trochę mnie zaskoczyło. Mam wrażenie, że dużo się zmieniło i chyba wydajność spadła? W każdym razie kiedyś pamiętam, że dość płynnie na tym samym sprzęcie latałem nad Kałkazem, teraz niestety nawet ładowanie mapy w edytorze trwa około minuty...
Pytanko mam... Czy w opcji "Clickable cockpit mouse mode on/off" można przypisać np. środkowy przycisk myszy? W ustawieniach w grze nie ma takiej możliwości. Można przypisać tylko klawisz z klawiatury lub joya.

« Odpowiedź #665 dnia: Lutego 27, 2018, 09:24:44 »
W 2.5 nie działa doświetlenie "latarkami" kokpitu? Pierwszy raz po upgrade poleciałem w nocy, ciemno jak cholera, przełącznik flood nie reaguje a bez tego nie widać pozycji niektórych przełączników. Na niebieskim forum nic nie znalazłem, tylko na reddicie krótki wątek:
https://www.reddit.com/r/hoggit/comments/7v0oh2/cockpit_100_dark_in_night_missions_a10c_dcs_25/

« Odpowiedź #666 dnia: Lutego 27, 2018, 12:34:50 »
To dotyczy praktycznie wszystkich samolotów, nie tylko A-10. W Mirage też nie wiele widać nawet za dnia, Ka-50 to samo. Włączenie oświetlenia nie wiele daje. Zauważ też że światła zewnętrzne też nic nie dają.

« Odpowiedź #667 dnia: Lutego 27, 2018, 12:54:45 »
Tak jest, to wina nowego cieniowania, podobnie jest z oświetleniem nocnym lotnisk.
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

« Odpowiedź #668 dnia: Lipca 28, 2018, 20:45:54 »
Czy ktoś ma może PDF "A-10 Thunderbolt II Pilot's Flight Manual" i mógłby się podzielić? Dawniej podobno można było normalnie ściągnąć to z netu, teraz jest dostępna tylko papierowa wersja.
« Ostatnia zmiana: Lipca 29, 2018, 15:52:46 wysłana przez KosiMazaki »

Offline petros13

• *
  • Zawsze jest dobrze, tak musi być.
« Odpowiedź #669 dnia: Września 04, 2018, 15:40:01 »
Dzień doberek.
To jest lenistwo, wystarczyło skopiować poprawione i wkleić w wyszukiwarkie, jest tego od groma=?
Piotr1szy Nerwowy.

« Odpowiedź #670 dnia: Września 04, 2018, 16:33:46 »
Dzień dobry,
od groma to jest linków do instrukcji A-10A, nieaktualnych linków A-10C i  papierowych wersji. W końcu jednak znalazłem tutaj, gdyby ktoś szukał:
https://govtribe.com/project/awbs-aff?page=1 materials 

Do rozglądania się używam opentracka i mam pewniem problem z obsługą radia i przełączników na bocznych konsolach. Muszę strasznie się nagimnastykować, aby ustawić radio, w szczególności to, które znajduje się zaraz pod przepustnicą, ponieważ zasłania wyświetlacz, gdy jest w pozycji off. Macie na to jakieś patenty? Czy trzeba nauczyć się  z tym żyć?

« Ostatnia zmiana: Września 04, 2018, 19:34:28 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #671 dnia: Września 04, 2018, 20:11:11 »
W klawiaturze numerycznej jak naciśniesz jednocześnie "0" i "3" to masz widok na CDU, jak naciśniesz "0" i "1" powinieneś mieć widok na radio. Posprawdzaj sobie inne widoki na numerycznej. Sporo latałem na FreeTracku i udawało mi się tam patrzeć. Potem podstawowe radio sobie sam zbudowałem jak i parę innych paneli :) .
Latamy dzisiaj?

Offline petros13

• *
« Odpowiedź #672 dnia: Września 04, 2018, 20:26:23 »
Dobry wieczorek:)
Przepraszam za tego "leniwca" zachowałem się jak wzorcowy kleszcz :-[ , rzeczywiście jest tego multum ale wszystko kiszencja. Mam jeszcze kilka pdf na dysku Google w tym minaturki rozruchu F-16 i KA-50, jak Cię interesi to wrzucę linka. Pewnie się ubawicie, ale ja głową kręcę jeszcz z "FaceTrackNoIR" i w DCS problemów większych nie mam, to samo IL2. Gorzej jest w BMS'ie tu już obraz skacze nieraz jak chce, próbowałem wszystkiego co tylko znałem i wymyśliłem - porażka. Teraz do rzeczy, czy misje treningowe od DRAGON'a można zainstalować przez np. "OvGME"? ModMan okoniem staje :evil:.
Link do: (https://forums.eagle.ru/showthread.php?t=68802) dzięki.
Piotr1szy Nerwowy.

« Odpowiedź #673 dnia: Września 04, 2018, 20:38:17 »
Ja misje DRAGONA wrzuciłem do odpowiedniego katalogu i sobie dowolnie wybierałem, nie trzeba nic instalować.
Latamy dzisiaj?

Offline petros13

• *
« Odpowiedź #674 dnia: Września 04, 2018, 20:54:15 »
Dzięki, coś chyba gdzieś czytałem tak jak radzisz. Jeszcze pytanko natrętniaka, misje będą kompatybilne z najnowszym 2.5?
« Ostatnia zmiana: Września 04, 2018, 21:54:30 wysłana przez KosiMazaki »
Piotr1szy Nerwowy.