Od jakiegos czasu dreczy mnie pewien problem.
Załóżmy, że odbywam misje w której mam zniszczyć cele we współpracy z JTAC. Startuje z lotniska i lece w/g FLIGHT PLAN, po kolejnych WAYPOINTACH. Dolatuję do miejsca w którym łaczę sie z JATAC i wpisując koordynaty, bądz operujac na TAD oznaczam sobie cele. I teraz, ta trudniejsza rzecz do wytłumacznenia, bo nie za bardzo potrafie operowac "fachowym" słownictwem. Z góry przepraszam jesli cos pokręcę.
Oznaczając cele na mapie powstaja SPI, widoczne jako WEDDING CAKE. Dzięki temu patrząc na mój HUD wiem w która stronę mam się kierować i gdzie mniej więcej znajduje się mój cel.
Kończę misję, wszystkie cele zniszczone, mam wracać do bazy i ...pojawia się problem. Nie potrafie wrócić do FLIGHT PLAN, nie wiem co mam zrobić żeby WEDDING CAKE, automatycznie przeskakiwał na kolejne WAYPOINTY w/g FLIGHT PLAN. HUD cały czas naprowdza mnie na ostatnie SPI (najczęściej ostatni cel misji). Wiem, mogę sobie spogladac na TAD i starac sie trzymać kolejnych WAYPOINTÓW, ale po co utrudniac sobie sprawę skoro można to zautomatyzować? Pytanie brzmii, jak to zrobić?