Autor Wątek: Odznaczenia (IŁ-2 Complete Edition)  (Przeczytany 2064 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odznaczenia (IŁ-2 Complete Edition)
« dnia: Stycznia 13, 2011, 20:40:02 »
Siemka. Mam do was pytanie. Chodzi o odznaczenia, jakie można dostać w kampanii radzieckiej w Ile. Bo mam tam jakieś, ale chciałbym wiedzieć ile zestrzeleń potrzeba na jaki order. Mógł by mi ktoś w tym pomóc? :011: :011:

Odp: Odznaczenia (IŁ-2 Complete Edition)
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 14, 2011, 20:06:15 »
Nie wiem czy odznaczenia dostaje się próg zestrzeleń. Gram w kampanię P-40 z Lend-Lease pod Stalingradem. Wykonałem dopiero 15 lotów gdyż wracam do tej kampanii raczej okazjonalnie. Pierwsze odznaczenie dostałem gdy w pierwszym locie bojowym zestrzeliłem dwa Ju-88 i od razu po tym otrzymałem pierwsze odznaczenie. Teraz mam 23 zestrzelenia, 13 celów naziemnych i otrzymałem łącznie cztery odznaczenia. Medale można również otrzymać np. za odwagę w walce, która w pewien sposób jest mierzona. Za ilość lotów otrzymuje się awanse.
Jeśli chcesz zobaczyć jakie odznaczenia są dostępne w kampanii:
Missions\Campaign\RU i w tym katalogu znajdziesz pliki o nazwach award.tga, zaś nazwy są w pliku award.properties

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 14, 2011, 20:25:20 »
Heh, żeby wyłapać wysztskie ruskie ordery to trzeba chyba mieć milion killsów. To trochę jak w tym dowcipie:

Rozmawiają dwa rekiny:
-Przedwczoraj zjadłem Polaka, jeszcze dziś mnie kac męczy.
-Ha! To jeszcze nic! Ja tydzień temu zjadłem Ruska. Do dziś sram medalami.

« Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 14, 2011, 22:02:18 »
Ja po 37 misjach i 60 zestrzeleniach mam:

-2 ordery czerwonego sztandaru
- order czerwonej gwiazdy
-order lenina
-2 gwiazdy bohatera Związku Radzieckiego
-Order Wojny Ojczyźnianej 1 klasy
-Order Wojny ojczyźnianej 2 klasy

no i oprócz tego awansowali mnie z młodszego lejtnanta na majora :p

Apropo tego pliku. To tam pisze ile jeszcze orderów mogę dostać, czy jakie można dostać w ogóle?
« Ostatnia zmiana: Stycznia 14, 2011, 22:07:59 wysłana przez mi123 »

« Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 15, 2011, 08:57:44 »
Są to odznaczenia, które w ogóle można otrzymać, a więc brakuje Ci jeszcze tylko Order of Glory. Liczby orderów nie można zwiększyć ale można zmienić nazwę lub ikonę odznaczenia.

« Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 15, 2011, 21:06:16 »
Aha. No to szkoda, bo liczyłem na trzecią złotą gwiazdę na 60 zestrzeleń a tu lipa :( A w ogóle ktoś dostał ten: "order of glory" już? Za ile tej odwagi go przyznają?
« Ostatnia zmiana: Stycznia 15, 2011, 21:58:39 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 03, 2011, 13:07:31 »
A jak to jest z awansami. Za ile lotów bojowych się dostaje wyższy stopień??

« Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 03, 2011, 17:44:29 »
A nawet nie wiem ale chyba lepiej tego nie wiedzieć bo im mniej kampania jest przewidywalna tym lepiej  :001:

Offline Forest

• *
  • Aasgeier
« Odpowiedź #8 dnia: Maja 27, 2011, 10:46:57 »
Witam, również mam pytanko. Aktualnie latam kampanię rumuńską na Krymie 1941, siedem lotów bojowych, 16 zestrzeleń (w tym 10 to I-16 :020:), latam jako skrzydłowy prowadzącego drugi klucz. Czy ktoś się orientuje, po jakim czasie można prowadzić własny klucz? Pewnie najpierw jeszcze będzie skrzydłowy dowódcy :003:
Bf 109 uber alles...

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #9 dnia: Maja 29, 2011, 00:14:59 »
Wszystko chyba zależy od tego jaki masz aktualnie stopień. Porównaj swój stopień ze składem jednostki i zobaczysz co i jak.
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...