Autor Wątek: Virtual Duxford Airshow - VDA 2011.  (Przeczytany 4145 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline noe

• PAT
  • *
  • War Thunder
    • BILT POLSKA
Virtual Duxford Airshow - VDA 2011.
« dnia: Stycznia 13, 2011, 20:41:09 »
ATTENTION!!

www.virtualduxfordairshow.eu

nic dodać nic ująć link wsio wyjaśni.....

co myślicie....?

Poprawiłem nazwę tematu. Mazak.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 14, 2011, 16:27:58 wysłana przez KosiMazaki »

Odp: VDA 2011
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 13, 2011, 20:42:00 »
Fajne  :003:

Offline noe

• PAT
  • *
  • War Thunder
    • BILT POLSKA
« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 14, 2011, 10:09:53 »
Dzięki za konstruktywne komentarze :003:

Kilka szczegółów imprezy dla leniwych:
- impreza coroczna
- cały sezon regularne treningi w międzynarodowym gronie
- udział w imprezie najlepszych zespołów i pilotów akrobacyjnych na świecie
- Pełna kontrola ruchu naziemnego i powietrznego (Tower Control- komunikacja głosowa TS j.angielski)
- Integracja całego światka wirtualnej akrobacji i innych dziedzin virtualnego lotnictwa nie związanych z walką powietrzną.
- Transmisja imprezy LIVE (wszyscy na jednym serwerze o jednej porze więc nie ma możliwości puszczenia LIVE np. tracka)
Wszystko na żywo bez ściemy.
- Realizm na maxa wypracowany
- Loty samolotów legend (zgodnie z prawdziwymi pokazami w Duxford)
- Wiernie odwzorowane lotnisko w Duxford gdzie odbywają się słynne imprezy lotnicze ( na ile iłek pozwala)
- Mapa lotniska z naniesionymi drogami kołowania itd (do druku)

Pozdrawiamy wirtualnych pilotów.

« Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 14, 2011, 16:21:56 »
Te skiny i kontrola naziemna... świetna robota. Widać jak się chce to można wszystko.
Pozdrowienia dla całego PAT  :004:

Offline noe

• PAT
  • *
  • War Thunder
    • BILT POLSKA
Odp: Virtual Duxford Airshow - VDA 2011.
« Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 16, 2011, 15:09:20 »
Kilka fotek z treningu w Duxford!!

Uploaded with ImageShack.us

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 16, 2011, 20:19:42 »
Szacun - rewelacyjnie to wygląda. Ze stroną i projektem zetknąłem się czas jakiś temu. Bardzo ciekawa inicjatywa.
Pozdrawiam chłopaków z EKG
GG 4834952

Offline noe

• PAT
  • *
  • War Thunder
    • BILT POLSKA
« Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 22, 2011, 01:07:47 »
Tym razem trening międzynarodowy.20.01.2011

Offline marcin728

• PAT
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 31, 2011, 00:57:07 »
Hej panowie i panie.Nie wiem czy wszyscy mnie tu skojarzą po moim nicku, *200th_Sakagawa po tej stronie.Jestem dowódcą *200th Sentai www.200thsentai.com,a poza tym oczywiście pilotem w PAT do, którego dołączyłem około rok temu.Bardzo się ucieszyłem w momencie kiedy zespół przyjął mnie oficjalnie.Pomijam fakt,że umiejętność latania w formacji nabyłem wcześniej bo to jedna z rzeczy,które postawiłem na pierwszym miejscu chcąc latać "realistycznie" ponieważ profesjonalne podejście i miła atmosfera od razu mnie ujęły i definitywnie chciałem zostać pilotem PATu.Jak widzicie staramy się odwzorować w jakiś tam mniej czy bardziej realistyczny sposób pokazy w Duxford, które odbywają się w Anglii.Szukamy ambitnych ludzi,chcących coś fajnego stworzyć poprzez współpracę.Na razie widać słabe zainteresowanie ze strony uczestników tego forum.I tutaj chciałem się zapytać czy po prostu jest to brak zainteresowania akrobacją, poważniejszym podejściem do tematu latania w IL2 czy po prostu obawa, że się nie ma talentu do tego typu rzeczy albo, że się nie podoła?.Poszukujemy zapaleńców virtualnego latania i każdy odzew byłby miły, naprawdę.Wkrótce na naszym kochanym HypperLobby będzie uruchomiony serwer 24/7 na,którym będziemy trenować przeloty samolotów historycznych i inne tego typu rzeczy.Serwer bedzie się nazywał VDA_2011.
Zespół PAT i ludzie z nim związani są cały czas otwarci na nowych nawet mało doświadczonych pilotów, ale z chęcią.Wszystkich takich zapraszamy.Zainteresowanym mogę podać adres TeamSpeak chociaż wydaje mi się,że większość zna adres TS do PATu.

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 31, 2011, 10:32:21 »
Na razie widać słabe zainteresowanie ze strony uczestników tego forum.I tutaj chciałem się zapytać czy po prostu jest to brak zainteresowania akrobacją, poważniejszym podejściem do tematu latania w IL2 czy po prostu obawa, że się nie ma talentu do tego typu rzeczy albo, że się nie podoła?.

Moim zdaniem.
Zdefiniuj termin : "poważniejsze podejście do tematu latania". :001:
Il-2 Sturmowik (cała seria, od "starego" po "46") jest symulatorem (uzywajmy tego sformułowania, bo lepszego określenia na razie nie ma) bojowym.
Cała istota tej gry polega lataniu bojowym - czyli strasznie upraszczając - polega na zestrzeliwywaniu przeciwników latających po przeciwnej stronie.
Chwała WAM z PAT-u, ze postanowiliście latać akrobacyjnie i jak dotąd wychodzi Wam to świetnie. Ale nie miej pretensji do ludzi, ze nie są zainteresowani lataniem, dla samego latania. Od tego są duzo lepsze symulatory takie jak MS:FS czy FSX. Mają lepsze mapy, odwzorowanie procedur jest dokładniejsze, a i model lotu jest bardziej złożony.
Cześć ludzi nie ma ochoty latać po niebie w formacji z tego prostego powodu, iz nie ma wymiernych korzyści w postaci zestrzału. Może zabrzmi to brutalnie, ale (to moje osobiste zdanie) ale pewna grupa ludzi tutaj to ludzie którzy latają dla przysłowiowego "fraga" (uzywająć terminologi z Quake'a czy COD'a) obojetnie czy to offline czy online. Myślę, ze więcej ludzi gra offline niż online, ponieważ zmodowany ił daje  teraz niesamowite mozliwości grania kampanii z kazdego etapu i miejsca z czasów II wojny św. A nawet przed czy po (kłania się tutaj Traun i jego Spanish Civil War i Korea - pozdrawiam serdecznie przy okazji). Być może cześć ludzi nie dysponuje sprzętem do takiego latania jakie Wy reprezentujecie, nastepna nie posiada wymaganych przez Was umiejętności. Druga i być może najważniejsza rzecz - takie latanie PATowskie wymaga systematyczności i częstych treningów. A realne życie potrafi mocno zweryfikowac nasze wieczorno-zabawowe plany.
Ludzie, którzy czują się na siłach i chca latac akrobacje - znjadą Was bez trudu. Śmiem twierdzic, że na tym etapie waszego istnienia nie potrzebujecie reklamy. Jesteście wystarczająco znani i szanowani.

Pozdrawiam.
Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

Offline marcin728

• PAT
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 31, 2011, 17:06:58 »
"poważniejsze podejście do tematu latania"= systematyczność,chęć,praca, czyli mniej więcej to co napisałeś.Chciałbym, aby poprostu ludzie, którzy się interesują akrobacją śmielej się zgłaszali o ile tacy są.

Offline Blakhart

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 31, 2011, 19:15:26 »
Podzielam częściowo zdanie Rammjagera, oprócz tego przedstawię pewną "Hipotetyczną sytuuacjęę":

Hipotetyczna sytuacja:
Jest sobie "SuperGość".Ten "SuperGość" wsiądzie do "HistorycznegoSuperSamolotu" i zrobi "SuperPokazPilotażu".

Co wyjątkowego pokaże "SuperGość" co miałoby przyciągnąć "TłumyOglądaczy", którzy poświęcą swój wolny czas ?

Przecież oni też mogą być "Super", wsiąść do "HistorycznegoSuperSamolotu" pokręcić na nim akrobacje wątpliwej bądź dobrej jakośći, a nawet ( O ZGROZO !!!) polecieć na "HistorycznymSuperSamolocie" i "poszczelać" na serwerze.

Prawdziwe pokazy przyciągają ludzi, dlatego, że nie co dzień możesz zobaczyć Mustanga w locie czy usłyszeć warkot Merlina, Daimlera,etc.
Pomimo komercjalizacji i popularyzacji sportów lotniczych, nadal wstęp do głównego pokoju z zabawkami mają Ci którym pozwala na to zdrowie oraz pieniądze i nie każdy może wykonać "odwrócony" wiraż lub beczkę sekwencyjną.

W symulatorze każdy ma to na wyciągnięcie ręki.

Dlatego VDA w swej obecnej formie pomimo swej unikatowości nie jest atrakcyjne dla szerszego grona.

Robicie coś wyjątkowego i nowego, ale podeszliście do tematu bez analizy rynku, że tak to kolokwialnie ujmę.
Zakładacie, że to co robicie jest wyjątkowe i inni będą poświęcać czas na podziwianie pokazów, bądź uczestniczenie w nich ( do tego trzeba mieć co nieco pojęcie o figurach prostego, średniego i wyższego pilotażu, umieć trymować samolot, mieć dobry sprzęt,etc. )
To błąd.
Po co gapić się na wirtualną akrobację skoro można ją wykonać samemu ?

Chcecie "oglądalności" oraz odzewu ?

Dajcie możliwość współzawodniczenia. Samo VDA będzie nudne jak flaki z olejem, ot kilku fajnych gości znających się na akrobacji zespołowej przemłóci wirtualne statyczne powietrze w tą i z powrotem, potem uczestnicy sobie pogratulują, przybiją piątkę i każdy z poczuciem wyższości wróci "do domu".

Szranki zawsze przyciągają watażków i gawiedź.

Nie musi być to koniecznie konkurs w stylu "Turnieju Dziadka Kosa", ale coś w rodzaju np. wyścigu z przeszkodami, plus kilka fajnych pojedynków historycznego sprzętu (oczywiście dobranego tak by gracze mogli prowadzić interesujące pojedynki na "oczach" zgromadzonych) , bądź jakieś walki grupowe, np 2na2 lub 4na4.
W międzyczasie wrzućcie w to pokazy wirtualnych zespołów akrobacyjnych i będziecie mieć całkiem strawny "przekładaniec" z bitą śmietaną i wisienką na czubku.

Nie szufladkujcie się symulując na siłę rzeczywistość.
Jej się nie da "zasymulować".

Trzymam kciuki za projekt pomimo, że nie jestem fanem. Obrazki z treningów mnie urzekły ( dbałość o detale mapy i te wszystkie maszyny w powietrzu ;) ).

Offline noe

• PAT
  • *
  • War Thunder
    • BILT POLSKA
« Odpowiedź #11 dnia: Stycznia 31, 2011, 23:54:25 »
Dzięki Ramm za słowa uznania jest nam miło.
Zgadzam się z Tobą. Szkoda tylko że wielu bawi się offline, zamiast polatać razem te rozbudowane kampanie full real. Przykład 316 który organizuje całkiem fajną kampanie online właśnie na ustawieniach Hard. Widać można.... Sprzętu wielkiego nie trzeba mieć, wielu z nas lata na prostych tanich Joyach .

Black:
Widzisz w tym właśnie jest problem że nie do końca zrozumieliśmy się nawzajem. Nie chodzi nam o to że ktoś nie chce z nami latać bo jest ich trochę, ale o fakt że nawet co niektórym nie chce się zajrzeć na stronę projektu, czego jesteś żywym przykładem.

W VDA 2011 będą uczestniczyć 3-4 zespoły akrobacyjne które zgłosiły swoje uczestnictwo.
Będą loty Wirtualnych Legend w tym walki powietrzne. Idea VDA jest skierowana na maksymalne odwzorowanie pokazów z reala, więc samo przez się rozumie że tam lotów z przeszkodami nie ma, ale współzawodnictwo będzie.Każdy Pilot, grupy, chce wypaść jak najlepiej przed publiką.

Uczestnicy:
PAT, ATM(Rosja), FW(Rosja), Wirtual Horsmen, FTV (Włochy)
Latające Legendy: Między innymi latać będą piloci z dywizjonów: LG, EKG, 303, 200th Sentai

Czy teraz posiadając tą wiedzę nadal twierdzisz że będą to flaki z olejem???
Szkoda że uważasz Naszą pracę za super nudną, beznadziejną zabawę, do której chcemy zmuszać innych. 

Post kolegi Sakagawy miał zachęcić do udziału w projekcie szerszego grona Polskiej sceny Ił2. Koledzy z różnych krajów wykazują o jakieś 80% większe zainteresowanie VDA niż Polscy virtualni lotnicy. Wszyscy zastanawiamy się dlaczego w naszym kraju zawsze odwrotnie podchodzi się do tematu, i próbujemy trochę zachęcić ludzi do lotów innych niż statystyczne.

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
« Odpowiedź #12 dnia: Lutego 01, 2011, 07:16:50 »
Z dyskusji, przed oczami staje mi historia jako żywa ppłk. Janusza Żurakowskiego.
NA PLASTERKI !!!

Geniusz może mieć swoje ograniczenia, ale głupota nie jest tak upośledzona

Offline Blakhart

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: Lutego 01, 2011, 10:58:27 »
Noe, :
"Samo VDA będzie nudne jak flaki z olejem"
"Robicie coś wyjątkowego i nowego"
"Trzymam kciuki za projekt pomimo, że nie jestem fanem."

Nie uważam waszej pracy za beznadziejnej. To już Twoja nadinterpretacja ( przeczytałeś pewnie post na szybko i ciśnienie Ci się tylko podniosło ), niesłuszna z resztą, bo bardzo chciałbym żeby się wam udało. Sam borykam się z wieloma problemami technicznymi i logistycznymi związanymi z kampanią o której wspomniałeś i wiem jak to jest startować z nowatorskim projektem.

Gdybym mógł pogadać to wszedłbym po prostu na do was na TS i nie pisał na forum, niestety obecnie przez jakość łącza mogę korzystać z tego dobrodziejstwa tylko w weekendy. Jak będziecie w sobotę/niedzielę możemy pogadać, a może akurat będę w stanie wam jakoś pomóc.

P.S.
Kampania online z ustawieniami Full Real o której wspomniałeś to wspólny projekt LG i 316 w ramach serwisu sturmovik.pl i tak jakoś się składa, że jestem pomysłodawcą i robotnikiem tego projektu. Nie robiłem reklamy na forum bo nie za bardzo jest się czym pochwalić i wyjść do szerszego grona użytkowników ( nie mamy na razie takich możliwości ). Pomimo, że przygotowywaliśmy się do tego ponad miesiąc i dwa dni kampanii zostały już rozegrane to sama kampania Ardeny 1944 jest wielkim testem tego typu rozgrywki i stanowi rozpoznanie bojem przed głównym projektem wirtualnej wojny z teatrami działań z II wojny światowej.
Marzy mi się coś w stylu ADW, tyle, że z czymś więcej jak frontem wschodnim...