Przepraszam, że tak post pod postem, ale dzisiaj sprawdziłem Saiteka na Falconie AF oraz na Lock On i jest to samo. Czyli przepustnica do połowy swojego zakresu ruchów w ogóle nie jest odczytywana prawidłowo, dopiero za połową swojego zakresu słupki odpowiedzialne za Throttle w simach zaczynają wzrastać, ale zatrzymują się tuż przed połową. O dziwo poprzedni joy działa prawidłowo i to mnie zastanawia. X45 nabyłem jako używany, ale nie nosi śladów rozbierania, ani grzebania w elektronice. Więc może sprawa dotyczy systemu, fakt już 8 miechów bez formatowania, ale jeszcze jest stabilny.
Teraz to konkretnie przepraszam za pisanie post pod postem, ale w końcu znalazłem rozwiązanie. Znalazłem w sieci programik do czyszczenia kalibracji wszelkiego sprzętu jaki jest w rejestrze windows i teraz działa jak marzenie. Dlatego daje linka do programiku, w razie gdyby ktoś miał podobne problemy. Oto link:
http://www.wingmanteam.com/latest_software/gadgets.htm.
Programik nazywa się Clear Calibration Utility. Tak że dzięki za każdą pomoc. Pozdrawiam wszystkich