Witam. Jakieś trzy lata temu dowiedziałem się, że mój dziadek był kiedyś mechanikiem w 23 bazie lotniczej w Mińsku Mazowieckim.
Służył on pomiędzy 1962 rokiem, a 1964 rokiem (chyba, tak mi się przynajmniej wydaję z tego, co widziałem w dokumentach)- mówił mi, że odchodząc z wojska, pojawiały się wtedy pierwsze MiGi-21.
Od tych trzech lat, kiedy się dowiedziałem o tym wszystkim, zacząłem wypytywać o wiele rzeczy związanych z lotnictwem w tamtych czasach, itd.
No, ale nie przedłużając napiszę w końcu o co mi chodzi. Jakieś trzy tygodnie temu spytałem się go o numery boczne samolotów, przy których pracował.
Dowiedziałem się, że początkowo pierwszym samolotem był MiG-17 404, następnie 513 - tego zaledwie miał przez dwa miesiące. Pod sam koniec służby dostał jeszcze MiG'a-15SB o numerze bocznym 514. Z tego, co pamiętam mówił mi, że 404 i 513 poszły do remontu i modernizacji. Tutaj całe moje pytanie. Czy moglibyście znaleźć zdjęcia tych trzech samolotów? Ja szukałem dosyć długo, bo ponad dwa tygodnie i nic nie znalazłem oprócz jednego zdjęcia 404. Przeglądając szafy oraz strych znaleźliśmy tylko dokumentacje wojskową odnośnie służby oraz pare zdjęć, niestety nie z samolotoem w tle.
Proszę o pomoc w znalezieniu tych zdjęć i przepraszam, jeżeli zamieściłem to w złym dziale, ale w sumie nie wiedziałem, gdzie najbardziej by pasowało.