Autor Wątek: Oficjalna wersja finalna DCS: A-10C Warthog została wydana!  (Przeczytany 11943 razy)

Odp: Oficjalna wersja finalna DCS: A-10C Warthog została wydana!
« Odpowiedź #30 dnia: Lutego 23, 2011, 01:43:01 »
To znaczy że po pobraniu gry z torrenta aby ją uruchomić/zainstalować trzeba bulić? Tzn. płacić kartą?

[admin]Pisownia. Mazak.[/admin]
« Ostatnia zmiana: Lutego 23, 2011, 07:37:15 wysłana przez KosiMazaki »

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #31 dnia: Lutego 23, 2011, 07:16:47 »
No chyba sobie jaja robisz, już kolorek jest. Tutaj panuje zerowa tolerancja względem piractwa.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #32 dnia: Lutego 23, 2011, 07:50:01 »
Nie jest to demo. Otwierasz http://www.digitalcombatsimulator.com/ czytasz, potem tutaj zapraszamy.

BTW. u mnie nie robi się screenów po wciśnięciu P.S., wcześniej pakowało automatycznie screeny do folderu Screenshots w folderze z DCS A10.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #33 dnia: Lutego 23, 2011, 07:58:56 »
Może skrót do screenów nie jest przypisany?

Trzeba uważać przy ustawianiu sterowania, bo program potrafi się łatwo wysypać, jeśli zmieniamy przypisanie na kombinację klawiszy, która jest już używana gdzie indziej. Bug potwierdzony.

W kwestii wydajności, dwie rzeczy które warto sprawdzić, to włączyć fullscreen oraz ustawiać AA w grze a nie w sterownikach. U mnie przynajmniej robi to dużą różnicę.

Inna sprawa, że maks detalach, to raczej się nie pogra.  :001:
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline Yossarian

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #34 dnia: Lutego 23, 2011, 21:32:49 »
Screeny teraz zapisuje na dysku C: (C:\Users\xxxx\Saved Games\DCS Warthog

Falcon 4 BMS, DCS, FSX, VR: Pimax8KX, TrackIR3 Pro+vector, Thrustmaster Hotas Warthog, Slaw Rudder, Windows 10 64b, 32GB RAM, AMD Ryzen 5 5600X , RTX3090

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #35 dnia: Lutego 23, 2011, 21:48:09 »
No właśnie znalazłem na Forum ED, że teraz jest gdzie indziej : Saved Games\DCS Warthog\ScreenShots miałem wkleić.
Fajnie teraz zrobili mieniącą się kabinę:

a tu czasem dziwny cień na Śwince jaki się pojawia:

Ściemnili też nieco HDR.

Trzeba uważać przy ustawianiu sterowania, bo
Faktycznie, click i od razu się sypie. Tak to jest jak się olewa betatesterów B5 oraz B6  :118:

Osobiście ograniczyłem sobie FPS=50 i wydaje mi się, że sim działa ździebko lepiej.
« Ostatnia zmiana: Lutego 24, 2011, 08:52:36 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #36 dnia: Lutego 24, 2011, 10:03:43 »
Witam wszystkich - to mój drugi debiut na tym forum (pierwszy był lata temu) i cieszę się że mogę tu pisać.
Do powrotu skłoniła mnie informacja sprzed kilku dni o wypuszczeniu tego symulatora, na który mam chrapkę od dłuższego czasu.
Nie wiem czy ktoś już to tu podawał, ale oto piękny trailer symulatora (i do tego długi):

http://www.youtube.com/watch?v=Co8LKJh6Xc0

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #37 dnia: Lutego 24, 2011, 19:16:29 »
Było dawno, przecież to film z 09.2010 :]

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #38 dnia: Lutego 24, 2011, 19:26:33 »
No to żałuję... :)

A teraz kilka pytań, bo w temacie DCS to jestem bardzo zielony, grałem tylko w bardzo pierwszego LO:MAC, prawie dekadę temu (swoją drogą nie mam dobrych wspomnień, bo nigdy nie widziałem tak zabugowanego programu):

1. Czy A-10C to bardzo realistyczny symulator, coś w stylu Falcona 4.0, bądź jego następców?
2. Czy wiadomo coś więcej o kamapani (jedna czy więcej, dynamiczna czy nie, może jakaś fajna fabuła)?
3. Manual - ktoś tu kiedyś wyszedł z pięknym pomysłem grupowego tłumaczenia instrukcji do - chyba - Ka-50. Czy teraz jest szansa na podobny projekt dotyczący instrukcji do A-10C? Angielskim posługuję się sprawnie, ale od "zawsze" wolałem czytać po polsku, jakoś tak mam.
4. Czy warto grę kupować już teraz narażając się na zezgrzyt zębów spowodowany bugami, czy lepiej odczekać parę miesięcy i bezzstresowo sobie polatać?
5. Czy zapodacie parę linków do filmów z gameplay'a tej oficjalnej wersji symulator? Na YT same bety znajduję.

Jeśli ktoś odpowie to z góry dziękuję.

Offline Gerrah

• *
  • 13 WELT pilot
    • 13 WELT
« Odpowiedź #39 dnia: Lutego 25, 2011, 19:26:14 »
Jak u was ze stabilnością gry? U mnie niestety, ale rzadko kiedy udaje się odpalić jakąkolwiek misję, prawie zawsze crashuje przy samej końcówce. Wcześniej wywalało bezbłędowo, teraz pisze coś o "Can't allocate vertex buffer for ileśtam vertices.". Szkoda, że skasowałem ISO bety, chodziła u mnie jak żyleta...
"Right now, you're probably the smelliest Lartnei in the galaxy."
"Excuse me?" Lafiel's eyes narrowed. "Did you just say that you'd like to die? I can help you with that."

poko24

• Gość
« Odpowiedź #40 dnia: Lutego 25, 2011, 21:29:28 »

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #41 dnia: Lutego 26, 2011, 20:05:23 »
Właśnie stabilność nie jest w wersji finalnej jakoś poprawiona. Nie mówię nawet o misjach, latasz sobie, a tutaj bach. Nagle CTD nie wiedzieć czemu. Ot sim się wysypał. Miałem już tak parę razy, dość wnerwiające, bo uruchamiasz grata 20 min. a później CTD. Nie jest to zawsze ale jakoś 40/60 więc dość dużo i tak. U mnie coś takiego się dzieje: http://forums.eagle.ru/showthread.php?t=68498

Przy betach praktycznie nie miałem CTD.
« Ostatnia zmiana: Lutego 27, 2011, 11:49:53 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #42 dnia: Lutego 27, 2011, 14:54:26 »
Z góry przepraszam za natręctwo, ale naprawe bardzo bym chciał poznać odpowiedzi na poniższe...

1. Czy A-10C to bardzo realistyczny symulator, coś w stylu Falcona 4.0, bądź jego następców?
2. Czy wiadomo coś więcej o kamapani (jedna czy więcej, dynamiczna czy nie, może jakaś fajna fabuła)?
3. Manual - ktoś tu kiedyś wyszedł z pięknym pomysłem grupowego tłumaczenia instrukcji do - chyba - Ka-50. Czy teraz jest szansa na podobny projekt dotyczący instrukcji do A-10C? Angielskim posługuję się sprawnie, ale od "zawsze" wolałem czytać po polsku, jakoś tak mam.
4. Czy warto grę kupować już teraz narażając się na zezgrzyt zębów spowodowany bugami, czy lepiej odczekać parę miesięcy i bezzstresowo sobie polatać?
5. Czy zapodacie parę linków do filmów z gameplay'a tej oficjalnej wersji symulator? Na YT same bety znajduję.

Offline Mekki

• Global Moderator
  • Tępy Ch**:)
    • 13 WELT
« Odpowiedź #43 dnia: Lutego 27, 2011, 15:07:38 »
No to skoro byś chciał...
1. Awionika jak w Falconie, model lotu lata świetlne lepszy.
2. Kampanie są trzy. Dynamicznej brak.
3. Tamten manual tłumaczono z rosyjskiego bo taką wersję miało sporo ludzi a upadł gdy wyszła wersja eng. Teraz chyba nie ma szans na tłumaczenie prawie 700 stron bo ludzie sobie po angielsku radzą.
4. Moim zdaniem warto ją było zakupić już jako betę. Poza tym Gerrah i Yoyo się skarżą a mi się jeszcze nic nie wykrzaczyło a testuję ją od 3 dni dosyć intensywnie.
5. Może sam poszukasz na jutubie i nam zapodasz? :021:
Proszę bardzo.
A w jaki sposób Ty jesteś upośledzony?

Kanał youtube 13WELT

« Odpowiedź #44 dnia: Lutego 27, 2011, 15:28:03 »
Wielkie dzięki.
A jako użytkownik, to jak oceniasz ten program?