Autor Wątek: Oficjalna wersja finalna DCS: A-10C Warthog została wydana!  (Przeczytany 11987 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

John Cool

• Gość
Odp: Oficjalna wersja finalna DCS: A-10C Warthog została wydana!
« Odpowiedź #45 dnia: Lutego 27, 2011, 15:41:13 »
Odnośnie ad.3 to w kwestii manuala do A-10C można by ewentualnie przemyśleć sprawę klawiszologii na te 8-10 stron w języku polskim jeśli faktycznie wyszłaby taka potrzeba (tak jak niegdyś dla Ka-50).

Tłumaczenie zaś 700 stronicowego manualu - moim zdaniem bez szans powodzenia, niejedna tego typu "forumowa" inicjatywa już upadła i to na wczesnym etapie.

« Odpowiedź #46 dnia: Lutego 27, 2011, 16:55:14 »
Zawsze to jest już coś.
Tylko czy często korzysta się z klawiszologii, skoro kokpit jest w całości klikany?
Dawno temu ostatni raz grałem w Falcona, ale tam w ogóle nie uczyłem się klawiszologii, bo łatwiej było zapamiętać co jest do czego w kokpicie.

empeck

• Gość
« Odpowiedź #47 dnia: Lutego 27, 2011, 17:00:12 »
W A-10C jeszcze nie mam wprawy, czekam na upgrade sprzętu, ale w Kamowie czasem szybciej coś włączyć na klawiaturze niż klikać w VC, zwłaszcza gdy zagrożenie blisko.

Offline Mekki

• Global Moderator
  • Tępy Ch**:)
    • 13 WELT
« Odpowiedź #48 dnia: Lutego 27, 2011, 17:24:33 »
A tam, Dobrze skonfigurowany x52 i TM MFDs i do klikania zostaje tylko UFC.
A w jaki sposób Ty jesteś upośledzony?

Kanał youtube 13WELT

poko24

• Gość
« Odpowiedź #49 dnia: Lutego 27, 2011, 17:29:12 »
Zawsze to jest już coś.
Tylko czy często korzysta się z klawiszologii, skoro kokpit jest w całości klikany?
Dawno temu ostatni raz grałem w Falcona, ale tam w ogóle nie uczyłem się klawiszologii, bo łatwiej było zapamiętać co jest do czego w kokpicie.
Rzecz ma się podobnie w programach graficznych - grafik, który opanował już narzędzie, częściej używa skrótów klawiszowych, a nie szuka opcji w uppermenu. W ten sposób jest szybciej. Ale w DCS na samym początku lepiej nauczyć się layoutu kokpitu, dopiero później wkuć najpotrzebniejsze skróty "na blachę". Lecz prawdę mówiąć takich jest niewiele. Wszystko najważniejsze podpisane mam na HOTAS.

poko24

• Gość
« Odpowiedź #50 dnia: Lutego 27, 2011, 17:37:21 »
Najmocniej przepraszam za dwa posty pod rząd.

Acha! Yo-yo i Gerrard! Odinstalujcie Warthoga, wyczyście rejestr z wszelkich pozostałości po nim, restart i instalacja od nowa. Koniecznie wgrajcie także DirectX'a dołączonego do instalki DCS. Nie używajcie żadnych backupów. Ja nie mam żadnych problemów ze stabilnością...

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #51 dnia: Lutego 27, 2011, 17:39:35 »

poko24

• Gość
« Odpowiedź #52 dnia: Lutego 27, 2011, 19:04:44 »
Lol.  :020:
Przepraszam :D Yoyo i Gerrah

Offline Gerrah

• *
  • 13 WELT pilot
    • 13 WELT
« Odpowiedź #53 dnia: Lutego 27, 2011, 19:50:39 »
Już się przyzwyczaiłem do przeinaczania mojego nicka, powinienem częściej zaglądać poza podforum Falcona :)

Instalkę robiłem już na różne sposoby - także wg tego podanego na forum ED i niestety nic nie pomogło. Udało mi się jedynie znaleźć workaround na błąd z vertexami (co i tak nie powinno mieć miejsca w produkcie finalnym). Gra wywala się dalej często i gęsto. Nie pozostaje nic innego jak czekać na patcha. Z pozytywnych stron - widać wyraźny wzrost FPS, szczególnie podczas młynu, gdy dużo dzieje się na ziemi i w powietrzu. Tak czy siak nie żałuję ani jeden złotówki wydanej na betę i w efekcie release - jeśli miałoby to kogoś skłonić do zakupu :)
"Right now, you're probably the smelliest Lartnei in the galaxy."
"Excuse me?" Lafiel's eyes narrowed. "Did you just say that you'd like to die? I can help you with that."

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #54 dnia: Lutego 27, 2011, 19:55:27 »
Yo-yo
I tak się tworzy plotka a potem się dziwić PW na forum ED :D.
W sumie zauważyłem, że ten crash jest w jednej misji. Zobaczymy,czy będzie się powtarzał i ew. z czasem zrobię reinstalkę.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl