Autor Wątek: Kobiece Wypukłości  (Przeczytany 3751 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Ponury

• Gość
Kobiece Wypukłości
« dnia: Lutego 22, 2011, 18:54:37 »
Cześć Stare Parówy i Qrdl,
temat jest o lotnisku w Babich Dołach, i potrzebuję Waszej grupy wsparcia. Wiem że zaczynali tam na profesjonalnym sprzęcie kaskaderskim Jak-9P. Wiem że mieliśmy "-21" które miały pojechać do Syrii, ale nie pojechały i dostaliśmy je my. Wiem że jakiś obsrany SBLim zbombardował w latach 60 starą torpedownię przy lotnisku, aż się ściana zawaliła (bo przecież po co coś używać i mieć, szczególnie jeśli ma się to za darmo w prezencie, skoro można to zepsuć). Wiem że Hermaszewski. Wiem też że mieli tam kilka niekonwencjonalych startów, m.in. "szparką" wjechali w pole kapusty w pozycji plecowej bo się nie oderwali od pasa. Generalnie to tam "migołapka" nigdy chyba nie zdążyła zardzewieć... Wiem że pod koniec działalności pojawiła się nowa świecka tradycja i chyba co roku mieli dzwona, przy czym niektóre przez głupotę, inne bo ktoś poszedł na wyczyn- jeden sam się zestrzelił własnym działkiem jak mu wywaliły pociski w komorze zamkowej i płatowiec zrobił sobie harakiri. Inny artysta w chmurach zgubił się i wydymił w morze prawie pionowo w dół (może się zagadał przez komórkę). Jeszcze inny finalista "mam talent" dał dżezu i tak kosiaczył nad półwyspem że przydzwonił jakiemuś chłopinie w sklep, i zakończył popis w zatoce nieopodal plaży. W 1999r. parę bisów poszło do Ugandy, naszego odwiecznego strategicznego sojusznika, aby wzmocnić naszą południową flankę. Absolutny rekord wszechświata i najlepsza wizytówka naszego obecnego tzw. "wojska" to efektowny dzwon An-28 Bryza- fantazja, wigor, nowe świeże spojrzenie na BHP. Nie trzeba też chyba dodawać, bo to oczywiste, że jedyna w tym kraju ekipa latająca nad morzem jako część marynarki wojennej, nie miała nigdy pocisków powietrze-woda.
To wszytko jednak to ciekawostki warte siusiaka, bo to wszyscy wiedzą. Nooooooo weeeeeeeeeź.... napiszcie coś plis. Czy ktoś mógłby się pochwalić jakimiś mniej znanymi faktami ? Parafrazując Pana Olejniczaka- Kaman Ewrybady!
P.S. To-> http://gdynia-babie-doly.mojeosiedle.pl/viewtopic.php?t=457 znam.
P.P.S. Mazak Jest Wielki !

Offline Ranwers

• *
  • Wizzard
Odp: Kobiece Wypukłości
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 22, 2011, 19:09:11 »
http://aojd21.webpark.pl/01g.htm

Polecam cały pamiętnik.

P.P.S. Mazak Jest UberWielki !
.       __!__
.____o(''''')o____.
          " " "
Forum to miejsce spotkań ludzi, którzy mają "zryty palnik" w pewnych kwestiach i do tego dobrze im z tym

Ponury

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Marca 03, 2011, 13:42:15 »
W związku z tym, że mój odzew o ciekawostki został potraktowany sikiem ciepłym modulowanym o zmiennej amplitudzie kapania i dużej krzywiźnie łuku, poniżej parę zdań tekstu który miał się do czegoś przydać -ale chyba się nie przydał- więc coby się nie zmarnowało. Może kogoś zainteresuje. Artykuł ma charakter lokalny i typowo cywilno-gazetowy, stąd taka a nie inna forma przekazu. W Gdyni cywilizuje się wojskowe lotnisko na Babich Dołach i w związku z tym popełnił się na tę okoliczność taki tekścik, w formie artykułu. Kwestie doskonale tu wszystkim znane (konkurs jazdy kaskaderskiej na "-21", pokazy akrobacji zespołowej na tychże, obecne dziadostwo) pominięto, jako nic nowego nie wnoszące- szkoda miejsca. Niczego więcej ciekawego, wartego wzmianki, a o czym wszyscy na tym forum by nie wiedzieli, nie znalazłem, więc już nie będzie to uzupełniane ani poprawiane. Skargi i wnioski -> Schmeisser.

tekst jest zbyt duży by go tutaj wklejać, więc sugestia jest taka, żeby ktoś dał kawałek miejsca na jakimś serwerze, to się to wrzuci i podlinkuje dla reszty.

Offline Mekki

• Global Moderator
  • Tępy Ch**:)
    • 13 WELT
« Odpowiedź #3 dnia: Marca 03, 2011, 14:07:19 »
Na forumowy SkyDrive wrzuć.
A w jaki sposób Ty jesteś upośledzony?

Kanał youtube 13WELT

Czesio

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Marca 03, 2011, 14:30:19 »
W Gdyni cywilizuje się wojskowe lotnisko na Babich Dołach i w związku z tym popełnił się na tę okoliczność taki tekścik, w formie artykułu
Więc potraktuję go jako klepsydrę lotniska, które przybiera formę, jak ktoś kiedyś mawiał na tym forum - gay style  :021: Kiedyś eksplorowałem dziury w płocie dzięki czemu miałem pokazy lotnicze za darmochę. Marzyłem kiedyś aby wyposażyć Su-22 w akcesorium typu Ch-31A lub Ch-35 i przerzucić je do Babich Dołów, abyśmy mogli o 5 rano robić próby na dopalaniu z dyszami w stronę miasta, wybijając włodarzom z głowy pomysły na gejowskie koncerty na porządnym nazistowskim Hexengrund. Z resztą i tak z tego lotniska cywilnego nic nie będzie, no może raj dla paralotniarzy.

Ponury

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Marca 03, 2011, 14:37:14 »
Jest na SkajDrajwie, myślałem że to nie działa ale już wszystko OK. Co do Su-22 na dopalaniu w stronę miasta to było już przerabiane, jak Gotowała z kolegami bronił portu na zemście Breżniewa a Suki w tym czasie atakowały. Temat raczej znany więc nie poruszany w tekście.

Offline CRC

• *
« Odpowiedź #6 dnia: Marca 03, 2011, 15:28:49 »
Czesiu,pomysł nie jest nowy :003: Posługując się np .którąs  :banan przegladarka mapowo z funkcjo pomiaru odległości ,lub wyobraznio, wyobrazcie sobie charakterystyczne swiszczenie silnika D-30 z małej Tutki /jak by kto nie wiedział Tu-134/ który słyszałem na Krakowskim Przedmieściu i to całkiem dobrze. :118: Tak to na przedmurzu Starówki zapłonelem uczuciem min. do lotnictwa :karpik

Meritum.
Ponury, jedno sprostowanie - :013: otóz się nie zestrzelił a zassał  :021: łuski z drugiego samolotu .
I pytanie konkursowe,bez nagród . Jaka para  :karpik pilot i samolot została ochrzczona mianem ,, najszybszego rolnika/oracza Rzeczypospolitej,,? :021:

Offline Ranwers

• *
  • Wizzard
« Odpowiedź #7 dnia: Marca 03, 2011, 20:30:33 »
W związku z tym, że mój odzew o ciekawostki został potraktowany sikiem ciepłym modulowanym o zmiennej amplitudzie kapania i dużej krzywiźnie łuku, ...

A szukaj se sam na drugi raz niewdzięczniku  :121:
.       __!__
.____o(''''')o____.
          " " "
Forum to miejsce spotkań ludzi, którzy mają "zryty palnik" w pewnych kwestiach i do tego dobrze im z tym

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #8 dnia: Marca 03, 2011, 21:08:32 »
Elwood wygenerował na szybko 16 stron tekstu i się dziwi, że go nikt nie kocha :D.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #9 dnia: Marca 04, 2011, 22:25:52 »
http://aojd21.webpark.pl/01g.htm

Polecam cały pamiętnik.

P.P.S. Mazak Jest UberWielki !

Wciągnęło mnie, dzięki za sznurek.
I'm a colt in your stable     I'm what Cain was to Abel     mister catch me if you can

« Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 19, 2012, 19:36:52 »
Witajcie,

Szkoda, że link do pamiętnika już leży, ale czytając forum lotniska w BD naszło mnie o poszukaniu kilku informacji o Krzesinach. "Bida piszczy". Jedyne co udało się odszukać to strona jakiegoś pasjonata, który najpewniej zebrał trochę mądrości ludowych i poparł je nazwiskami. Najbardziej rozbudowana z jego relacji brzmi : Do kolejnej tragedii doszło w roku 1966 (MIG-21F-13). Podczas startu pilot Roman Jan Kałamoniak stracił przytomność prawdopodobnie z powodu dymu w kabinie i z całym impetem wjechał w dom przy ulicy Połanieckiej. Zginęła cała rodzina, która właśnie zasiadła przed telewizorem, aby obejrzeć odcinek serialu "Doktor Kildare". Zginął także sam pilot. Właściwie jest to możliwe, ponieważ jest to ulica równoległa do ulicy Ożarowskiej (ulubiona ulica spoterów, w osi pasa, przy progu). Jednak zdjęć czy dodatkowych informacji choćby prasowych nie mogę uświadczyć. Czy ktokolwiek z szanownego forum posiada jakieś informacje lub mógłby mnie naprowadzić gdzie ich poszukiwać?

Link do samej strony : http://150.254.91.236/poznan/katastrofy_i_kataklizmy/wypadki_samolotow_MIG/wypadki_MIG.html

Przy okazji tej strony, warto wspomnieć o dzwonie Peszki w centrum Poznania. Sprawa jest o tyle ciekawa, że posiada niesamowity poziom pozamiatania jej pod dywan. Słonecznym porankiem 1952 roku, z Ławicy (wówczas wojskowej) do lotu ćwiczebnego nad miastem (swobodna interpretacja bhp) wystartowała 3 osobowa załoga. Sprawa szybko się skomplikowała, ponieważ padł prawy silnik, a zgodnie z zachowaniem symetrii po chwili padł lewy. Kierownik próbował posadzić samolot na Łęgach Dębińskich (pole) ale podobno zauważył bawiące się tam dzieci (gratulujemy spostrzegawczości) i postanowił odejść dalej. No problem polega na tym, że dalej jest już tylko miasto. Tutaj sprawy się nieco komplikują, ponieważ tak naprawdę nie wiadomo gdzie przydzwonili. Teorie są różne, ale w topografie nie wnikając, było to centrum miasta. Załoga przyuważyła pusty plac, który okazał się być placem budowy torowiska tramwajowego. Niestety, biorąc pod uwagę dość gęstą zabudowę, nawet Wilga jako reprezentant klasy STOL - nie dałaby rady. Najpierw zawadzili o jakiś budynek, a później zrobili efektowny wjazd na budowę. Zabrali ze sobą kilku przechodniów i pracowników budowy. Dużo tutaj domniemania, ponieważ w rekordowym tempie zjawiła się milicja, odcięła miejsce zdarzenia od publicznej świadomości... i tak pozostało do 2007 roku. Ten wypadek nawet nie istniał w ogólnej świadomości mieszkańców (oczywiście przekazy ustne się przewijały) ale oficjalnie do 2007 roku o tym wypadku nie było wzmianki. Aha, oczywiście pilot jest winny bo źle wykonał procedurę lądowania awaryjnego. Reszta to detale. Z cyklu "przesłanki ludowe" - podobno Peszka podchodząc do lądowania wydała dźwięk ostrzegawczy w postaci serii z KMu, podobno to nie był pierwszy raz jak w Peszce gasły silniki, inny dzwon nastąpił rok wcześniej.

Link do krótkiego opisu i zdjęć :

http://150.254.91.236/poznan/katastrofy_i_kataklizmy/katastrofa_lotnicza_1952/1952.html

Offline Ranwers

• *
  • Wizzard
« Odpowiedź #11 dnia: Stycznia 19, 2012, 20:38:14 »
Szkoda, że link do pamiętnika już leży,

Oto nowszy:
tu od Gdyni: http://www.pilot.skarb.telsat.wroc.pl/01g.htm

a tu od początku: http://www.pilot.skarb.telsat.wroc.pl/
.       __!__
.____o(''''')o____.
          " " "

« Odpowiedź #12 dnia: Stycznia 21, 2012, 18:39:03 »
A że się tak zapytam - jak się dostać na forumowego SkajDrajw? :001:
« Ostatnia zmiana: Stycznia 21, 2012, 22:39:51 wysłana przez KosiMazaki »

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #13 dnia: Stycznia 21, 2012, 22:40:01 »
A że się tak zapytam - jak się dostać na forumowego SkajDrajw? :001:

http://www.il2forum.pl/index.php/topic,13669.0.html
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"