Autor Wątek: BMS 4.X - ogólnie  (Przeczytany 103330 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: BMS 4.X
« Odpowiedź #435 dnia: Marca 13, 2012, 17:27:51 »
zwykły RampStart jest dla ciebie zagadką
Już nie jest. Mam opracowane procedury (uproszczone) dla Ramp Start i to działa. Gdy będę miał program do DMKeys od Damosa (jeszcze trzeba trochę poprawić) to podłączę pozostałe panele i praktycznie wykonam Ramp Start przy pomocy fizycznego kokpitu.
Latanie nie jest problemem, podobnie tworzenie nowych misji. Jeszcze w tym roku planuję latanie on-line. Każdy ma jakąś pasję mnie interesuje budowa oraz działanie F16. Ma to praktyczne zastosowanie. Ramp Start przy pomocy fizycznego kokpitu daje namiastkę reala w odróżnieniu od procedur wykonanych w wirtualnym kokpicie. Podobnie jest z lataniem.

« Odpowiedź #436 dnia: Marca 15, 2012, 19:10:18 »
UHF BMS4
Przeglądałem opracowanie RedDoga, w którym opisuje między innymi nowe możliwości BMS4. Interesuje mnie panel UHF. W OF można było tylko zmieniać kanały, pozostałe parametry poprzez ICP. Powstał wprawdzie projekt działającego panelu UHF, ale było to drogie rozwiązanie. Tak jak wspomniałem w opracowaniu RedDoga są wszystkie callbacks dotyczace tego panelu, czyli można byłoby go wykonać. Aby to potwierdzić mam pytanie czy rzeczywiście w BMS4 można ustawiać parametry przy pomocy tego panelu? Pytam dlatego, że nie latam on-line i potrzebuję tylko komunikację z wieżą (Com1 w ICP oraz Main w UHF).

« Odpowiedź #437 dnia: Marca 18, 2012, 17:28:44 »
Korea Experiment:

Można zostać testerem, więcej informacji na stronie projektu: http://zelegend.com/?p=175

« Odpowiedź #438 dnia: Marca 22, 2012, 17:05:06 »
Mam problem, który nie potrafię rozwiązać. Problem dotyczy misji gdzie jest stosowany laser. Standardowo jest podczepiony do F16 TARG pod (prawdopodobnie AN/AAQ-14). Wykonuję misję TE 18 Laser Guided Bombs i nie mam problemu. Wybieram na MFD TGP, następnie STBY oraz OSB 6 (A-G) i mam na MFD obraz (nie muszę czekać na chłodzenie tak jak w przypadku Maverick). Podobna sytuacja występuje gdy realizuję swoją misję, gdzie korzystam z lasera, nie muszę czekać na pojawienie się obrazu na MFD. Tak jest tylko w przypadku startu np. taxi. Jeśli stosuję procedurę Ramp Start to nie potrafię uzyskać obrazu na MFD. Mam tylko informację NOT TIMED OUT. Czekałem 12 minut, aż pojawi się obraz, niestety bez powodzenia.
Podejrzewam, że w procedurach Ramp Start coś robię źle, ale nie potrafię to znaleźć. Procedury wykonuję zgodnie z opisem misji Ramp Start, która jest zgodna z checklist. Zasilanie węzłów Left i Right HDPT jest załączone - panel SNSR PWR.
Czy mogę prosić o sugestię co jest istotne w procedurach Ramp Start dotyczące opcji TGP.

Online syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #439 dnia: Marca 22, 2012, 19:19:17 »
Dla tych którzy nie  śledzą na bieżąco forum BMS:

Tak, tak. Szykuje się teatr izraelski. W końcu. Misje Sufami w 13 były chyba najciekawszymi w jakie latałem.

Offline Gerrah

• *
  • 13 WELT pilot
    • 13 WELT
« Odpowiedź #440 dnia: Marca 22, 2012, 21:08:01 »
A wiadomo co z FLARE? Ostatni post w temacie z końca stycznia.
"Right now, you're probably the smelliest Lartnei in the galaxy."
"Excuse me?" Lafiel's eyes narrowed. "Did you just say that you'd like to die? I can help you with that."

« Odpowiedź #441 dnia: Marca 23, 2012, 07:44:50 »
Czekałem 12 minut, aż pojawi się obraz, niestety bez powodzenia.
Mój problem okazał się trywialny. Przy opcji Ramp Start u mnie trzeba czekać około 16 minut od momentu właczenia zasilania węzła Right HDPT. Jeśli stosuję uproszczoną procedurę Ramp Start to zabiera mi to kilka minut. Pełne wykonanie procedur Ramp Start zabierze więcej czasu i problem zniknie. Jeśli startuję w opcji np. taxi to AN/AAQ-14 jest już przygotowany do działania i nie potrzeba czekać na jego chłodzenie.
Wniosek jest taki, że przy uproszczonych procedurach Ramp Start trzeba czekać w czasie lotu, aż system się ochłodzi i pojawi się obraz.

Offline mj

• *
« Odpowiedź #442 dnia: Marca 23, 2012, 09:27:14 »
Wystartowałem wczoraj po szybkim ramp start z pominięciem wszystkich testów i nie miałem tego problemu. Na pewno czekasz na kalibrację INS?

« Odpowiedź #443 dnia: Marca 23, 2012, 14:09:15 »
Na pewno czekasz na kalibrację INS?
Myślę, że problem został wyjaśniony. Jeśli czekam na pełną kalibrację INS co odpowiada liczbowo 8 oraz 10 to obraz jest wyświetlany w TGP po minucie. Jeśli wykonam niepełną kalibrację odpowiadającą wartością 2 70 i przejdę na NAV to muszę po wejściu do TGP czekać dosyć długo aby otrzymać obraz na MFD.
W Ramp Start pełna kalibracja zajmuje około 8 minut. Dotychczas startowałem z opcji taxi co stało się dla mnie rutyną (w tej opcji kalibracja jest już zrobiona). Przejście na opcję Ramp Start było powodem moich problemów, co mnie nie usprawiedliwia, ponieważ można to było gdzieś przeczytać.

« Odpowiedź #444 dnia: Marca 23, 2012, 16:47:30 »
Witam.

Mam ppytanie. Czy jest jakiś program, a jak tak to jak się nazywa i skąd można go pobrać, który pozwoliłby zaplanować misję w 3D. Chodzi mi głównie o zapoznanie z dokładną siatką terenu.

Proszę dbać o poprawną pisownię. Syringe.
« Ostatnia zmiana: Marca 23, 2012, 18:59:09 wysłana przez Syringe »

« Odpowiedź #445 dnia: Marca 26, 2012, 12:16:59 »
Sprawdź WDP (http://www.weapondeliveryplanner.nl/), choć nie wiem, czy to będzie dokładnie to, czego szukasz...

Pozdrawiam.

Interpunkcja. Zdania należy zaczynać od wielkiej litery. Zfrr
« Ostatnia zmiana: Marca 26, 2012, 12:28:50 wysłana przez Zefirro »

Offline Flanker

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #446 dnia: Marca 26, 2012, 12:41:28 »
Sprawdź WDP (http://www.weapondeliveryplanner.nl/), choć nie wiem, czy to będzie dokładnie to, czego szukasz...

Pozdrawiam.

Interpunkcja. Zdania należy zaczynać od wielkiej litery. Zfrr

Bzdura, w WDP możesz jedynie edytować zawartość DTC.

Online syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #447 dnia: Marca 26, 2012, 15:14:27 »
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ZQsAlMSV8jk

Takie tam z Sufą. Osobiście nie mogę się doczekać. :)

« Odpowiedź #448 dnia: Marca 26, 2012, 18:11:35 »
WDP już używam, ale to nie jest dokładnie to czego szukam, a w zasadzie to zupełnie co innego. Czy ktoś poleci inny programik?

Offline Lukas

• 13 WELT
  • *
  • MiG Killer
« Odpowiedź #449 dnia: Marca 26, 2012, 23:49:13 »
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ZQsAlMSV8jk

Takie tam z Sufą. Osobiście nie mogę się doczekać. :)

Wszystko ładnie pięknie ale jeśli nie zrobią dobrej i działającej kampanii to wielkiej przyszłości ten teatr nie ma. Tak jak Aegean.
"Throw a nickel on the grass, save a fighter pilot's ass"