Autor Wątek: Patch 1.019 / Breguet 14.B2  (Przeczytany 11594 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Patch 1.019 / Breguet 14.B2
« Odpowiedź #30 dnia: Czerwca 02, 2011, 23:38:45 »
Zbyt długo dziamdziają się z tym nowym trybem kariery. Zdaje się, że w/ pewnych starych opowieści dziwnych treści, to miało to być już dostępne na początku tego roku?
Osobiście bojkotuję tę grę, nie kupuję nic, nawet nie włączam, aż mi nie dadzą tego, co obiecali :P
To chyba przeoczyłeś ten moment, bo dali dużo więcej...
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #31 dnia: Czerwca 03, 2011, 05:46:05 »
Na pewno będzie Breguet, tryb kariery (w wersji open beta, bo to złożony moduł), tekstury jesieni, field mody, kilka małych poprawek 3d w samolotach, dodatkowe ustawienia graficzne (w tym powiększony zasięg wyświetlania się obiektów, który wyniesie teraz maksymalnie 10 km).

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #32 dnia: Czerwca 03, 2011, 08:23:14 »
No to jeśli tak ma być to będzie bajeczka po prostu :).

www.yoyosims.pl

_michal

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: Czerwca 03, 2011, 08:26:10 »
Zbyt długo dziamdziają się z tym nowym trybem kariery. Zdaje się, że w/ pewnych starych opowieści dziwnych treści, to miało to być już dostępne na początku tego roku?
Osobiście bojkotuję tę grę, nie kupuję nic, nawet nie włączam, aż mi nie dadzą tego, co obiecali :P

Biorąc pod uwagę, że jest to jedyny sim dostępny na rynku którego twórcy starają się dostarczyć kampanię nieco ciekawszą niż pięć pojedynczych misji po kolei na krzyż, nie narzekałbym.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #34 dnia: Czerwca 03, 2011, 09:27:24 »
...powiększony zasięg wyświetlania się obiektów, który wyniesie teraz maksymalnie 10 km...

Serio? Będzie możliwość zobaczenia pixela samolotu wroga z większej odległości niż teraz (czyli ze znikomej)? Niesamowite! To największa bolączka tego sima, jak dla mnie.

A co do trybu kariery to cóż... Raczej w takie rzeczy się nie bawię. Lata temu kampanie offline w Ile, może coś w CFS 2, może jeszcze wcześniej Pacific Air War... Jak offline to Quick Mission (freeride), a oprócz tego - tylko multi.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #35 dnia: Czerwca 03, 2011, 19:10:04 »
Tak, widoczność została poprawiona. Do tego nie będzie działać już zoom (przy zbliżaniu widoku, zwiększała się widoczność) - także na domyślnym 50% ustawieniu, będzie zachowany normalny widok z RoF 1.18 - czyli ok. 5-6 km
Co do kariery, to myślę, że będzie to bardzo fajna rzecz. Świetne są misje na korektę ognia artylerii oraz rozpoznawcze. Będzie szereg dedykowanych jednostek - niemiecka Schusta (DFW - misje osłonowe i szturmowe), niemiecka FligerAbteilung (rozpoznanie, bombardowanie), niemiecka bomberstaffeln (Gotha, bombardowanie), brytyjski RAF.215 - (HP, bombardowanie), francuskie Br.108, amerykańska Aero.96 (Breguety - recon i bombardowanie), no i szereg jednostek myśliwskich po stronie walczących państw.
Lata się codziennie, o ile pozwala na to pogoda. Czasami robi się nawet 2-3 misje dziennie, w zależności od liczby personelu latającego (może przecież nam zginąć sporo pilotów, a uzupełnienia dopiero nadejdą). Fajnie zrobiona jest pogoda - quasi historyczna, ze zmienną temperaturą, ciśnieniem, opadami. Jesienią lata się raczej przy większym zachmurzeniu, silniejszym wietrze, rzadko jest piękna pogoda. Temperatura też raczej niska, rzędu 8-9 stopni C. Zimą wynosi około 0, lub mniej. Twórcy zrobili użytek z malowań historycznych z oficjalnego skinpacka, dlatego w końcu jednostki fruwają w swoich skórkach, co jest fajnym akcentem. Z czasem zaadaptowane zostaną malowania historyczne zrobione przez graczy.
Niestety, więcej nie mogę napisać :) Pucza należy spodziewać się na początku tygodnia. Niestety.

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

« Odpowiedź #36 dnia: Czerwca 03, 2011, 23:55:51 »
To chyba przeoczyłeś ten moment, bo dali dużo więcej...
Być może przeoczyłem, ale ciągle jakoś nie widzę kampanii takiej, jaką obiecywano. Jestem offline`owcem* i by mi się naprawdę przydała :)
Narzekać? Narzekam jedynie na to, co obiecano i nie dano. Jakby nie gadali o nowym trybie, to i tak bym zaakceptował to, co jest. A tak to chętka jest na więcej :)

*być może w przyszłości się do Was uśmiechnę i użyczę siebie jako dodatkowego celu do treningu wstrzeliwania się :)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #37 dnia: Czerwca 04, 2011, 00:03:27 »
Pucza należy spodziewać się na początku tygodnia. Niestety.
Nie strasz, wyszedł pucz do Prosiaka, a tutaj teraz do RoFa. Nie rozdwoję się :D a nową karierę muszę zaliczyć i tu i tu :D.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #38 dnia: Czerwca 07, 2011, 11:10:40 »
Nieoczekiwanie, DZIEŃ NASTAŁ.
Dear Customers!
We should inform you, that "Rise of Flight" Master Server will be offline for maintenance works from 11:00 till 15:00 UTC/GMT in 07 June 2011 (Tuesday). While it is - you may to use OFFLINE game mode for playing the "Rise Of Flight"
/wreszcie *akcent*/ http://a-pesni.golosa.info/polsk/wolomuncu.htm

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #39 dnia: Czerwca 07, 2011, 11:29:47 »
Czy to oznacza nowego patch'a, czy tylko "prace remontowe" serwera? Nic nie wiadomo...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #40 dnia: Czerwca 07, 2011, 11:39:29 »
Oznacza to, że będzie podstawiony nowy pucz ;)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #41 dnia: Czerwca 07, 2011, 12:14:07 »
No i bomba :). Bardzo jestem ciekaw nowej kariery i ostrzę sobie na nią zęby oraz nowych widoków (mam nadzieje też, że będą działały szybciej). Czyli już dziś potestujemy. Tak z innej beczki, przez weekend trochę latałem w RoFa i korzystałem ze swojego TH Warthoga jako joya. Jednak do tego sima nie bardzo się nadaje. Trzeba będzie wyciągnąć "starego" Logitecha z pod lady z FF. 

www.yoyosims.pl

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #42 dnia: Czerwca 07, 2011, 17:52:35 »
Jeśli ktoś nie zauważył, to patch już jest, ponad 600MB.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #43 dnia: Czerwca 07, 2011, 18:22:13 »
Dokładnie 641Mb. Tak jak podają lepiej też zrobić sobie backup symulatorka.
http://riseofflight.com/Forum/viewtopic.php?t=20189 : nowe opcje graficzne. Zasysam !

To jest super temat:
2. Objects Visibility - The object draw distance affects ALL objects other than trees. This means that Airplanes, Buildings, Vehicles, Balloons and their associated effects such as Flak are drawn much further out. At maximum draw distance Objects are drawn at 8500m. Their draw distance is no longer connected to the FOV setting. This is what you have asked for and we have tried to deliver. We have found in testing that if you can already run ROF successfully you should be able to run 100% Draw Distance with little or no impact on game performance.

Już nie trzeba będzie przybliżać widoku by zobaczyć więcej.

Wreszcie , wreszcie:
4. Super Sampling - was an experiment to find a simple way to decrease the “shimmer” some complain about. It does just that, but it is has a huge performance penalty and should only be attempted by those with powerful systems. Our Super Sampling is option runs at 2X setting and even that crushes most systems. Sorry, but this is not a magical solution and your mileage may vary.

Chomika dać im za to!  :icon_chomik-w-tasmiea_274:

btw. z shimmeringiem doskonale sobie radzi opcja filtrowania morfologicznego w ATI, wygląda tak samo jak Super - samp., a działa o niebo lepiej w RoF na korzyść Morph.
Tutaj jest przykład u mnie w pełnej rozdzielczości RoF z włączonym tym filtrowaniem Morph: http://img822.imageshack.us/img822/5343/201165164721.jpg

Szybko się ściągnęło.

www.yoyosims.pl

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #44 dnia: Czerwca 07, 2011, 21:05:53 »
Idzie bardzo szybko. Albo mało ludzi ciągnie, albo mają dobre serwery i łącza...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.