Autor Wątek: Take On: Helicopters  (Przeczytany 78306 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mmaruda

• Gość
Odp: Take On: Helicopters
« Odpowiedź #165 dnia: Października 13, 2011, 23:13:14 »
Mam jedno pytanie do ekspertów. Jak rozumiem ten sim, podobnie jak Arma będzie posiadał support do dodatków itp, są jakieś szanse na realistyczne addony maszyn bojowych (Apache, Cobra, Hind)?

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #166 dnia: Października 14, 2011, 07:03:37 »
Jak ktoś zrobi, to będą.

« Odpowiedź #167 dnia: Października 14, 2011, 19:50:07 »
Mam jedno pytanie do ekspertów. Jak rozumiem ten sim, podobnie jak Arma będzie posiadał support do dodatków itp, są jakieś szanse na realistyczne addony maszyn bojowych (Apache, Cobra, Hind)?

Moim zdaniem to tylko kwestia czasu, jeśli gra się przyjmie oczywiście.... No i BiS musi wypuścić narzędzia do modyfikowania gry.

Offline Rahonavis

• *
  • 1.Pułk Lotniczy, 1.Eskadra Myśliwska
    • Strona 105 Wirtualnego Pułku Śmigłowców Bojowych.
« Odpowiedź #168 dnia: Października 15, 2011, 02:47:51 »
Git. Może wreszcie będę miał motywację, żeby skończyć mojego SM-1 :)

S!

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #169 dnia: Października 15, 2011, 19:46:03 »
Tak na marginesie czy ktoś może wytłumaczyć jak się wstawia tam te misje w TKOH, jakieś zrobione przez userów. Ogólnie jest do tego jakiś packer czy coś takiego?
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #170 dnia: Października 15, 2011, 21:45:09 »
W Armie wrzuca się je do folderu missions w głównym folderze gry, lub MPMissions jeśli to misja na multi.

« Odpowiedź #171 dnia: Października 16, 2011, 01:41:04 »
Packera jeszcze nie ma i podejrzewam, że w wersji BETA gry nie da się eksportować własnych misji z edytora do folderu missions, tak jak to miało miejsce w ArmA. Tzn. ja próbowałem eksportować, bo jest taka opcja podczas zapisywania misji w edytorze, ale plik z misją nigdzie się nie pojawił. Jednak, jeśli ktoś zrobi własną misję i chce się nią podzielić, może spakować folder z misją np 7z'em i wysłać mailem. Odbiorca po rozpakowaniu, folder z misją umieszcza w lokalizacji która wygląda mniej więcej tak: "C:\Users\Krzychu\Documents\Take On Helicopters\missions\rescueTestMission.Intro_Island_H". Teraz, po odpaleniu edytora można misję wczytać, grać, edytować i przy okazji podejrzeć co i jak jest w niej zrobione. W tym też miejscu zapisują się wszystkie misję tworzone w edytorze. Kolorem zaznaczyłem nazwę misji, po kropce nazwa mapy.

Offline Dare

• APAsq
  • *
  • #5 - WBCI
« Odpowiedź #172 dnia: Października 16, 2011, 09:55:02 »
Pre-order Take On pojawił się również w ofercie Steam za 33,99 euro, a więc o 2 euro mniej niż na stronie producenta. :004:
http://store.steampowered.com/app/65730/?snr=1_4_4__106

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #173 dnia: Października 16, 2011, 10:30:48 »
Tylko Sprocket już zdążył sprzedać sporo w pre-orderze za 28 Euro w lipcu ;)

Offline Dare

• APAsq
  • *
  • #5 - WBCI
« Odpowiedź #174 dnia: Października 16, 2011, 11:39:06 »
Tylko Sprocket już zdążył sprzedać sporo w pre-orderze za 28 Euro w lipcu ;)
Tyle, że lipiec już dawno się skończył. ;)

« Odpowiedź #175 dnia: Października 16, 2011, 16:02:34 »
Mam już na oku pierwszą modyfikację, którą warto rozbudować i przenieść do TKOH :)

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #176 dnia: Października 16, 2011, 18:54:39 »
No powiem, że misje gaśnicze, to chyba coś, czego w żadnym simie jeszcze nie było. Tak w ogóle jeśli idzie o mody, to gdyby TKOH miał potencjał na stanie się taką... no uniwersalną platformą (samoloty z realistycznym FM też chcemy!), to chyba byłoby ziszczenie marzeń wielu z nas. Bo przystępność modowania w produkcjach BIS przebija wszystkie inne silniki simowe.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #177 dnia: Października 16, 2011, 19:12:33 »
W FS2004 i FSX jest, Kanadyjczycy nawet na tym ćwiczą dowodzenie tankerami.

_michal

• Gość
« Odpowiedź #178 dnia: Października 16, 2011, 19:13:08 »
Było, było ;) Do FSX community przygotowało kilka misji gaśniczych. Nie jest to ideał niestety, ale całkiem przyjemnie się latało jak się przymknęło oko na niedociągnięcia.

http://www.youtube.com/watch?v=WRg88fbVRkE

@Sun, serio? Ćwiczą na FSie?

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #179 dnia: Października 17, 2011, 01:56:52 »
No tak, FS to akurat nie moja bajka, bo słyszałem od kolegi, że tam karabinów nie ma. Na szczęście w TKOH nie będzie tego problemu :)