Autor Wątek: Take On: Helicopters  (Przeczytany 78305 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Take On: Helicopters
« Odpowiedź #420 dnia: Marca 28, 2012, 08:32:38 »
A wrzuciles te dwa foldery z @? Jedno to same malowania a drugie time trials oraz misje. Jesli widzisz te mody pod tytulem TOKH w grze, to powinno byc wszystko ok.
No właśnie. Co prawda oba foldery wrzuciłem ale nie zaznaczałem obu. Po zaznaczeniu Taxis i Time Trials wszystko wydaje się w porządku. Będę testował wieczorem. Teraz zbieram się do roboty.
Dziękuję i pozdrawiam

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #421 dnia: Marca 28, 2012, 17:18:48 »
Taka mała uwaga, bo faktycznie może łatka 1.05 wprowadzać w błąd, a dokładnie jej nazwa. Ten patch nie powoduje, że jest się kompatybilnym online z osobami, które mają dodatek Hinds (a my nie mamy), a jedynie daje kompatybilność między TOKH a Hinds na własnym PC. To nie działa tutaj jak w RoF.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Dare

• APAsq
  • *
  • #5 - WBCI
« Odpowiedź #422 dnia: Marca 28, 2012, 18:21:28 »
To znaczy, że Hinds aktualizuje grę do następnej wersji, czy po prostu osoby nieposiadające tego DLC, mogą latać online z osobami, które go posiadają, lecz misja wtedy nie może zawierać żadnego elementu z tego dodatku?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #423 dnia: Marca 28, 2012, 19:45:41 »
Piszę niejasno czy jak ? ;) Jak masz 1.05 albo inną wersję, ale bez Hindów nie połączysz się z osobą , która ma 1.05 oraz Hindy i postawiła tak serwer, nawet jak stoi tylko z jednym MD500. Ale działa w drugą stronę za to :).

www.yoyosims.pl

Offline Dare

• APAsq
  • *
  • #5 - WBCI
« Odpowiedź #424 dnia: Marca 28, 2012, 20:15:57 »
nie połączysz się z osobą , która ma 1.05 oraz Hindy i postawiła tak serwer, nawet jak stoi tylko z jednym MD500.
No właśnie nie rozumiem, dlaczego nie da rady się podłączyć, ale w drugą stronę już tak. Przecież to niby ta sama wersja, tyle że posiada addon w postaci kilku maszyn. :004: Przecież to bez sensu. :D Nie oczekuję tutaj RoF'a, jednak gdy ktoś ma dodatek, to już nie może latać z osobami bez dodatku (chyba, że to ta osoba postawi serwer). A co, jeśli odznaczy się w menu ptaszek przy DLC? Czyta to jako Take On bez Hindów czy nadal są problemy ze wspólnym lataniem?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #425 dnia: Marca 28, 2012, 21:44:33 »
No, to ja rozumiem :

BeePee i Donald  :002: .
« Ostatnia zmiana: Marca 28, 2012, 21:49:52 wysłana przez Zefirro »

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #426 dnia: Marca 28, 2012, 21:46:46 »
gdy ktoś ma dodatek, to już nie może latać z osobami bez dodatku
Właśnie jak ktoś ma dodatek to polata zawsze ze wszystkimi. Nie polata tylko taka osoba, która nie ma dodatku na serwerze postawionym na wersji gry z dodatkiem.
Na większym speedzie lepiej idzie.
--------------------------------------------

Offline Rahonavis

• *
  • 1.Pułk Lotniczy, 1.Eskadra Myśliwska
    • Strona 105 Wirtualnego Pułku Śmigłowców Bojowych.
« Odpowiedź #427 dnia: Marca 29, 2012, 21:02:22 »
Miejmy nadzieję, że patch 1.06 (lub jakiś kolejny) coś tu zmieni, bo inaczej pojawią się problemy z serwerami - jeden będzie "czysty", inny będzie miał Hinds, kolejny Hinds i ArmAII, następny ArmAII OA, jeszcze jeden z ArmAII CO i Hinds, do tego masa modów dla ArmY, które pewnie będą wykorzystywane w ToH i potencjalnie jeszcze jakieś kolejne DLC. Z taką różnorodnością i bez sensownej kompatybilizacji tego wszystkiego, choćby na jakimś bardzo podstawowym poziomie, trudno będzie zebrać większą ekipę do latania online, bo ktoś będzie miał to, a zabraknie mu czego innego. W obecnym systemie trzeba by kupić przynajmniej ArmAII CO oraz wszystkie ewentualne DLC i pościągać wszystkie możliwe addony (co jest chyba niemożliwe w praktyce), aby móc pograć na kożdym serwerze, jaki by potencjalnie powstał.

S!

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #428 dnia: Marca 29, 2012, 23:37:37 »
Trzeba dać im trochę czasu - śledzę temat od początku i wciąż nie zakupiłem, właśnie ze względu na kompatybilność, płynność działania itp, ale widzę, że produkt jest dopracowywany. Nie ma co, BIS ma świetny support swoich tytułów, trochę to trwa, ale która inna firma wypuszcza patche tak długo po premierze?

« Odpowiedź #429 dnia: Marca 30, 2012, 01:03:18 »
... Nie ma co, BIS ma świetny support swoich tytułów, trochę to trwa, ale która inna firma wypuszcza patche tak długo po premierze?

Zgadzam się, ale z drugiej strony... niewiele jest firm które wypuszczają tak niedorobione produkty, żeby trzeba było je dopracowywać latami.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #430 dnia: Marca 30, 2012, 02:40:58 »
Zgadzam się, ale z drugiej strony... niewiele jest firm które wypuszczają tak niedorobione produkty, żeby trzeba było je dopracowywać latami.

Bo community stanowi w sumie grono betatesterów mam takie wrażenie.

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #431 dnia: Kwietnia 01, 2012, 12:35:47 »
Tak coś jednak mi się zdaje, że jednak ten patch 1.06 wcale nie będzie wnosił nowych obiektów do TOKH, a będzie po prostu widział jakie ma się na PC zainstalowane tytuły z pod znaku Bohemia i je wirtualnie łączył, traktował jakby jeden katalog gry, pomimo że będą to np. 2 osobne tytuły. Pytanie tylko czy będą jakieś wymogi np. że wszystko na tym samym dysku, czy też będzie po prostu to sobie znajdował wg. rejestru.

Będę musiał zatem dokupić ArmĘ2: OA.

www.yoyosims.pl

_michal

• Gość
« Odpowiedź #432 dnia: Kwietnia 01, 2012, 12:39:34 »
Tak coś jednak mi się zdaje, że jednak ten patch 1.06 wcale nie będzie wnosił nowych obiektów do TOKH, a będzie po prostu widział jakie ma się na PC zainstalowane tytuły z pod znaku Bohemia i je wirtualnie łączył, traktował jakby jeden katalog gry, pomimo że będą to np. 2 osobne tytuły. Pytanie tylko czy będą jakieś wymogi np. że wszystko na tym samym dysku, czy też będzie po prostu to sobie znajdował wg. rejestru.

To chyba od początku tak miało być, przynajmniej jak tak to zrozumiałem.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #433 dnia: Kwietnia 01, 2012, 13:28:58 »
Ja bardziej, że wniesie obiekty z ArmY. Ok, a co lepiej dokupić ArmE 2 czy ArmE 2: O.Arrowhead?

www.yoyosims.pl

_michal

• Gość
« Odpowiedź #434 dnia: Kwietnia 01, 2012, 13:37:07 »
Ja bardziej, że wniesie obiekty z ArmY. Ok, a co lepiej dokupić ArmE 2 czy ArmE 2: O.Arrowhead?

Jedno i drugie. ;)

Połączone dadzą Ci Arma2: Combined Operations, więcej map i pojazdów.