Witam Kolegów,
Miałbym kilka pytań dotyczących gry:
1. Czy to normalne że używając Fiata G50 wszystkie wskaźniki są tylko w formie obrazków (tzn. samolot reaguje ale w/w stoją w miejscu - nie działają - pokazują zero). To samo dotyczy wszystkich manetek, przełączników, nawet drążka sterowego w tym samolocie?
2. Czy hamulce kół działają tylko używając klawisza B ;w opcjach jest możliwość ustawienia sobie oddzielnie hamulca koła lewego i prawego, niestety w samej grze to nie działa a przyznam że w czasie kołowania byłoby bardzo pomocne. To samo dotyczy blokady kółka ogonowego. (sprawdzałem na Hurricane i Spitfire)
3. Zauważyłem ciekawe zjawisko: zmapowałem sobie klawisze [] (jako sterowanie mieszanką) i niby wszystko jest ok. ale przy ich użyciu włącza mi się przy okazji kompresja czasu (mieszanka też się zmienia), jak to wyłączyć i ograniczyć działąnie tych klawiszy do samej mieszanki(czy co tam sobie zamapuję)? (Hurricane, Spitfire , Bf 109)
4. I z troszkę innej beczki: Opisany powyżej sposób działania tzw. śmigła stałoobrotowego dotyczy jak rozumiem gry (bo w życiu to troszkę inaczej wygląda) dlaczego twórcy wymyślili coś takiego, czy ktoś zna motywy???
z góry dziękuję za odpowiedzi
piotru
p.s.
wydaje mi się że gdyby wydawcy poinformowali że gra działa co najmniej problematycznie na dx9 (czyli win xp) to pewnie sprzedaż strasznie by nie spadła a było by to w dobrym tonie