Autor Wątek: Pomoc dla początkujących (IL-2: CloD)  (Przeczytany 141468 razy)

Odp: Pomoc dla początkujących (IL-2: CloD)
« Odpowiedź #45 dnia: Kwietnia 11, 2011, 17:42:36 »
Dzięki piotru.... Działa :D
Nieważne, ile zapierających dech w piersi akrobacji wykonasz - jeśli w decydującym momencie nie zestrzelisz wrogiego samolotu......będziesz martwy.

HL- EKG_Polbaj

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #46 dnia: Kwietnia 11, 2011, 19:52:02 »
Nie testowałem, ale chyba da się też zmienić język bez zmiany języka samego Steama. W Bibliotece klikasz prawym klawiszem na CoDzie > Właściwości > Język i tam można sobie wybrać.

Offline noe

• PAT
  • *
  • War Thunder
    • BILT POLSKA
« Odpowiedź #47 dnia: Kwietnia 11, 2011, 20:32:12 »
Dzięki piotru.... Działa :D

Czyżby Polbay jednak uległ pokusie i w końcu zakupił "bubla"??

Działa zmiana języka. Ja zmieniłem z EN na PL i nie zauważyłem błędów w PL

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #48 dnia: Kwietnia 11, 2011, 20:50:40 »
Być może to pierdoła, ale zaczyna mnie realnie wkur ...
Czy zna ktoś, albo się doszukał w menu - jak ustawić głowę pilota Emila, czy Stuki aby przez cały czas miał celownik przed sobą ?
Jest taki skrót, pozwalający mieć widok celownika, ale wtedy zbliżenie jest strasznie duże i nie za bardzo mozna obracać głową.

Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #49 dnia: Kwietnia 11, 2011, 21:01:54 »
Ramm pedały albo TiR, wybór należy do Ciebie :)
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #50 dnia: Kwietnia 11, 2011, 21:13:15 »
A może jak w starym Ile, przez NewView - ustalić widok użytkownika 6DOF ze współrzędnymi, by było dobrze, i skrót na joy'u lub klawiaturze...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline JG300_Hauptmann Kuba

• JG300
  • *
  • Jagdflieger
« Odpowiedź #51 dnia: Kwietnia 11, 2011, 21:37:14 »
Jest eksperymentalna wersja Newview do CoD'a. Nawet działa.

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #52 dnia: Kwietnia 11, 2011, 22:21:20 »
Ramm pedały albo TiR, wybór należy do Ciebie :)

I Ty Rutkov chcesz mi powiedziec, że celujesz uzywajać TiR'a ? A łyźka na to ... niemozliwe :-P
Tutaj nie chodzi  o obrót głowy w prawo - kark by mi poszedł po 30 min latania - ale o przesuniecie "równoległe" głowy bez jej obracania o parę centymetrów w prawo.
Jeżeli nie ma takiej możliwości - trudno. Miałem myk na celowanie po utracie całego Revi w starym - to i znajdę myk na celowanie w CoDzie :-D

A może jak w starym Ile, przez NewView - ustalić widok użytkownika 6DOF ze współrzędnymi, by było dobrze, i skrót na joy'u lub klawiaturze...
W starym nie potrzebowałem do tego żadnych wynalazków w rodzaju NView czy TiR - był od tego jeden klawisz :-P

Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #53 dnia: Kwietnia 11, 2011, 22:22:35 »
A czemu stara ma nie działać? To tylko podłączenie via dll'ka... Heloł? Idę na ich stronę, sprawdzę wersję NV... Tam nadal wersja 37M, może na forum coś nowszego, ale po co? Powinno działać.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #54 dnia: Kwietnia 11, 2011, 22:33:15 »
I Ty Rutkov chcesz mi powiedziec, że celujesz uzywajać TiR'a ? A łyźka na to ... niemozliwe :P
Tutaj nie chodzi  o obrót głowy w prawo - kark by mi poszedł po 30 min latania - ale o przesuniecie "równoległe" głowy bez jej obracania o parę centymetrów w prawo.
Tak, nie używam Ramm, klawisza do ustawienia celownika w meśku. Po prostu przesuwam głowę w prawo. Fakt, jest to nieco trudne w manewrach pionowych i skrętach, ale ćwiczę i zamierzam się przyzwyczaić do tego. Takie to realistyczne :D
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #55 dnia: Kwietnia 11, 2011, 22:39:13 »
Czyżby Polbay jednak uległ pokusie i w końcu zakupił "bubla"??

Dokładnie tak, i już tego żałuję. Jak na razie czeka na lepsze czasy, lepsze dla niego oczywiście  :118:
Nieważne, ile zapierających dech w piersi akrobacji wykonasz - jeśli w decydującym momencie nie zestrzelisz wrogiego samolotu......będziesz martwy.

HL- EKG_Polbaj

« Odpowiedź #56 dnia: Kwietnia 11, 2011, 22:49:50 »
Ja na celownik znalazłem trochę inny sposób. Centruję czy jak to się nazywa (F12) tracka nie w takiej pozycji jak zwykle siedzę, ale z głową lekko przesuniętą w prawo. Wtedy jak usiądę normalnie, to w grze jest tak, jakbym się wychylał w prawo i jest w miarę ok. Naturalnie dalej trzeba robić małe poprawki żeby odpowiednio widzieć siatkę.
Русский военный корабль, иди нахуй

« Odpowiedź #57 dnia: Kwietnia 11, 2011, 23:04:46 »
Przepraszam, poprawka. Centruję z głową przesuniętą w lewo oczywiście.
Русский военный корабль, иди нахуй

« Odpowiedź #58 dnia: Kwietnia 12, 2011, 20:58:25 »
Witajcie!
Mam pytanie do Was, jako znawców, którzy zebrali pierwsze doświadczenia z CoD. Latam sobie na zmodowanym iłku i słaby sprzęt który posiadam spokojnie daje radę. Czy CoD pójdzie na nim?

Windows XP sp3
procek Intel core duo E 7200 2.53 GHz
grafa Nvidia GeForce 430 GT
ram 3 GB

Z góry dziękuję za odpowiedź.

« Odpowiedź #59 dnia: Kwietnia 12, 2011, 21:36:28 »
Czy jest możliwość kontynuowania kampanii po wyjściu do menu :011:
Ktoś spotkał się z podobnym problemem?