Autor Wątek: Pomoc dla początkujących (IL-2: CloD)  (Przeczytany 141250 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Pomoc dla początkujących (IL-2: CloD)
« Odpowiedź #150 dnia: Maja 02, 2012, 08:57:16 »
Nie znalazłem takiej opcji w cfg., za to włączenie cieni w menu gry powoduje wyłączenie wszystkich cieni. Powinno być to rozdzielone, zgadzam się, chociaż te na ziemi wyglądają całkiem nieźle (w zależności od grafy faktycznie migają, miałem tak poprzednio i to dość denerwujące).

Co do bombowców jeszcze nie latałem, ale wczoraj nieco dłużej pobawiłem się Sztuksem i na dzień dobry taki miły bug:

O co chodzi? Taka pozycja steru jest wyjściowa i samolot leci prosto :D. Wychylenia lewo/prawo powodują dopiero skręty. Ktoś może to sprawdzić też u siebie? Niezła kaszana.
Poza tym model świetny, jeszcze nie testowałem automatycznego wyjścia z nurkowania, bo nie wiem jak się rozbraja bomby. Plus otwarcie hamulca oczywiście. Prop. za to działa tu odwrotnie, ale to chyba jest ok akurat, bo pilot ściąga go na siebie.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #151 dnia: Maja 02, 2012, 09:43:53 »
Mi właśnie te cienie migają denerwująco, a szkoda. Co do bomb - musisz zamapować przycisk "odbezpieczenia" bomb, są nieuzbrojone na starcie. Ale czy działa? Na razie jeszcze nie spuściłem żadnej bombki, bo jak wreszcie raz doleciałem nad lotnisko niedaleko Dover, to mi się drzwi bombowe nie chciały otworzyć ;)
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #152 dnia: Maja 02, 2012, 13:15:16 »
Jest nadzieja - widzę na sieci, że CloD ma plik conf.ini wybitnie podobnego do tego z Ił-2, a tam takie piękne ustawienia, jak  Shadows=1 czy LandShading=2 ;)  I koniecznie trzeba ustawić Grass=3, to pewnie taki substytut tej dawnej Uber Wody. Inna sprawa, że w tym ściągniętym conf.ini woda jest ustawiona na -1. Hmmm... O! I jest wykomentowane ProcessAffinityMask=15, normalnie klasyka i tradycja... Znów się można bawić jak dawniej.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #153 dnia: Maja 03, 2012, 09:54:22 »
Jest nadzieja - widzę na sieci, że CloD ma plik conf.ini wybitnie podobnego do tego z Ił-2, a tam takie piękne ustawienia, jak  Shadows=1 czy LandShading=2 ;)  I koniecznie trzeba ustawić Grass=3, to pewnie taki substytut tej dawnej Uber Wody. Inna sprawa, że w tym ściągniętym conf.ini woda jest ustawiona na -1. Hmmm... O! I jest wykomentowane ProcessAffinityMask=15, normalnie klasyka i tradycja... Znów się można bawić jak dawniej.
Tak, cfg jest bardzo podobny do iłkowego, a znalazłeś gdzieś pełny opis ale pod Kłodę cfg?

www.yoyosims.pl

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #154 dnia: Maja 03, 2012, 11:58:54 »
Niestety nie, sam sobie zacząłem eksperymentować i jak widzę globalne włączenie cieni Shadow z ustawieniem LandShading na zero nie usuwa migocących cieni drzew, co więcej - FPS staje się mniej stabilne. Co do nazw w conf.ini - są dość podobne. Cały produkt pod spodem też do Ił-a pasuje - na przykład jak sobie otworzysz konsolę, to widać po staremu błędy wyjątków ;) No i jest stara dobra komenda fps START SHOW.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #155 dnia: Maja 03, 2012, 16:52:16 »
Czy jest możliwość przywrócenia że tak to ujmę ustawień "fabrycznych". Zniknęły mi polskie objaśnienia i nie wiem jak je przywrócić. No i ta beznadziejna muzyka, można ją zamienić na coś innego?
Gigabyte: P55-USB3, obecnie: i7 870 2.93 (3.72) poprzednio: i5 760 (3.49), RAM: 16GB, MSI 970. AV8R-01, Logitech G940, Thrustmaster Hotas X, Saitek Pro Flight Combat Rudder Pedals, FreeTrack

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #156 dnia: Maja 03, 2012, 18:06:01 »
Co do tych wyswietlanych komunikatow kliknij w grze prawym przyciskiem myszki, rozwinie sie okienko i wybierz co potrzebujesz, a co nie. Mozna tez te okna przesowac.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #157 dnia: Maja 03, 2012, 18:35:57 »
Ok. Dzięki YoYo uporałem się z tym tak jak mówiłeś. Wcześniej pozamykałem wszystkie okna bo zrobiły mi się jakieś brązowe :005:. A potem gdy jakieś włączyłem, zastanawiałem się do czego to to jest i dlaczego nic na nich nie ma :020:.
A z ta muzyką da się coś zrobić?
O i przypomniało mi się jeszcze jedno. Chciałbym pobrać to "wygładzanie" jeśli dobrze zrozumiałem. O którym pisałeś :http://forum.1cpublishing.eu/showthread.php?t=31148 zalogowałem się na tej stronie ale tego pliku nie mogę pobrać :005:. Masz może jakiś alternatywny link?
Gigabyte: P55-USB3, obecnie: i7 870 2.93 (3.72) poprzednio: i5 760 (3.49), RAM: 16GB, MSI 970. AV8R-01, Logitech G940, Thrustmaster Hotas X, Saitek Pro Flight Combat Rudder Pedals, FreeTrack

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #158 dnia: Maja 03, 2012, 19:18:38 »
ale tego pliku nie mogę pobrać :005:. Masz może jakiś alternatywny link?
Jak nie działa jak działa :) http://forum.1cpublishing.eu/attachment.php?attachmentid=9102&d=1334467104 ten link na dole pierwszego postu. Wrzucasz potem do głównego katalogu i tyle. Z muzą nic nie robiłem.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #159 dnia: Maja 03, 2012, 19:38:57 »
Ja mam pecha, mam taki komunikat:
tofik977, you do not have permission to access this page. This could be due to one of several reasons:

Your user account may not have sufficient privileges to access this page. Are you trying to edit someone else's post, access administrative features or some other privileged system?
    If you are trying to post, the administrator may have disabled your account, or it may be awaiting activation.
 :(
Nie wiem, przy rejestracji tam coś skopałem? A z moim angielskim słabo, ale przecież się loguję.  :005:

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #160 dnia: Maja 03, 2012, 20:49:13 »
Może nie zaktywowałeś sobie do końca konta. Tutaj masz ten pliczek, wrzuciłem gdzie indziej:

https://hotfile.com/dl/154876633/2d7b361/SMAAil-2_sturmovik_cliffs_of_dover_.zip.html

www.yoyosims.pl

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #161 dnia: Maja 03, 2012, 22:29:05 »
Dzięki wielkie, ja też nie mogłem ściągnąć.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #162 dnia: Maja 03, 2012, 23:00:00 »
Bezpośredni link do injectSMAA: http://mrhaandi.blogspot.com/p/injectsmaa.html
Tutaj link do FXAA Injector: http://www.assembla.com/spaces/fxaa-pp-inject/wiki
To drugie narzędzia daje wygładzanie w wersji FXAA, dużo większe możliwości babrania w efektach "postprocesowych" (wyostrzanie, HDR, bloom) i ma całkiem udany konfigurator. Niestety FXAAi na razie nie działa z CoD ale po wyjściu uber aktualizacji gry albo po wypuszczeniu nowej wersji samego FXAAi może się to zmienić. Tak czy siak, można się w toto pobawić z innymi tytułami.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #163 dnia: Maja 04, 2012, 11:11:11 »
Czy ktoś już używał driver'ów Beta Nvidii 3xx? Podobno jest to FXAA i działa w CloD, a do tego jest jakaś nowa opcja do VSync, co dużo daje...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #164 dnia: Maja 04, 2012, 11:30:46 »
VSync działa. Przynajmniej od zawsze na ATI.

www.yoyosims.pl