Autor Wątek: Pomoc dla początkujących (IL-2: CloD)  (Przeczytany 135510 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Pomoc dla początkujących (IL-2: CloD)
« Odpowiedź #360 dnia: Kwietnia 02, 2017, 00:54:17 »
   Znalazłem na stronce Atag. Zdjęcie swojej; kobietki, kota, teściowej  lub psa można spreparować samemu i zainstalować jak w instrukcji.

http://theairtacticalassaultgroup.com/forum/showthread.php?t=8574

Sympatyczne. Zawsze można dać fotkę lepszej połówki co by mówić, że "przecież robię to dla Ciebie" :icon_wink:. Przerobiłem tylko nieco obrzeża na bardziej w starym stylu i zmniejszyłem fotografie, bo w oryginale nachodziła na budzik.

webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #361 dnia: Kwietnia 02, 2017, 20:24:40 »
I trochę b. neutralny. Download: https://www.sendspace.com/file/cn34hn

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #362 dnia: Grudnia 22, 2017, 07:51:08 »
Obsluga Beaufightera:
https://www.theairtacticalassaultgroup.com/wiki/doku.php?id=beaufighter_mkif

Z dobrych wiesci to, to fakt, ze zrobia dla niego kampanie SP, ale moze byc platnym dodatkiem.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #363 dnia: Lutego 18, 2018, 00:21:40 »
Mam pytanie czy grzałka rurki pitota w BF-109 działa, jeżeli tak to na jakim pułapie ją załączyć ?
Czy może jest to tylko taki klikalny nieaktywny gadżet ?

« Odpowiedź #364 dnia: Kwietnia 04, 2018, 22:01:16 »
Pytania, w zasadzie od kogoś kto ewentualnie może być początkującym.
Generalnie zapoznałem się z postami wstecz. Choć nie wszystkimi, jako że część z nich ma już kilkuletnią datę ważności.
Po pierwsze, z tego co przeczytałem - w chwili obecnej żeby zacząć należy zaczynać od zaopatrzenia się Il2 CoD Blitz zamiast wersji podstawowej? A następnie po kolei instalować wszystkie patche wypuszczane do gry przez ATAG?
I pytanie drugie i ważniejsze, czy jest sens na sprzęcie który posiadam
Mianowicie AMD Phenom II x4 945
8 GB RAM - pamięci operacyjnej
I MSI Radeon R9 270X Gaming 4GB RAM DDR5? - tutaj dygresja. W temacie dla początkujących na forum ATAGów przeczytałem że preferują karty NVidia. Ktoś gra na AMD?
Jeśli chodzi o externale, to jestem wyposażony w Saitek X52 PRO którym trochę do tej pory bawiłem się na War Thunder - w trybie symulacyjnym.
Chciałbym jednak popróbować czegoś bardziej wymagającego.
90 cebulionów za grę na Steam to niby nie tak dużo. Z drugiej strony zawsze można je wydać o wiele lepiej. Na przykład zapoczątkować fundusz na pedały do orczyka od Slav'a czy MFG   :icon_wink:
Z góry dzięki za odpowiedzi :) i podpowiedzi.
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 04, 2018, 22:20:27 wysłana przez Brawo »

« Odpowiedź #365 dnia: Kwietnia 08, 2018, 11:50:24 »
I jeszcze jedno pytanie przyszło mi do głowy. Kręciłem się po forum i trafiłem na temat z obniżkami cen gier, albo darmowymi grami które czasami się zdarzają. Pomyślałem, że też mogę poszukać obniżek na Blitz'a. Z pomocą strony lowcygier trafiłem na kinguin i oferty w cenie 1/3 tego co bezpośrednio ze steam'a - za sam klucz oczywiście. Oczywiście sprawdziłem przy okazji czy to generalnie legalne, i w jaki sposób powinno się sprawdzić sprzedającego przed zawarciem ewentualnej transakcji.
Ktoś poleca czy odradza takie rozwiązanie?
Gdzie tutaj mignęło mi też parę postów o tym i chętnie bym do nich wrócił, ale nie mogę znaleźć.

kwadrat

• Gość
« Odpowiedź #366 dnia: Kwietnia 08, 2018, 12:08:15 »
Jak zaczynasz przygodę to nie ma co pakować w to sporych pieniędzy. Potem są hotas na allegro po 2 miesiacach grania. Z serwisami handlujacymi kluczami zawsze jest ryzyko. Wybierz osobę ktora ma sporo pozytywnych ocen. Grę stracisz jeżeli kupili klucze np. kradzioną kartą kredytową. Komputer na początek może być. Może zacznij od starego sturmovika. Kosztuje grosze i ma małe wymagania. Ja tak się złożyło, że już dawno nie miałem karty nvidii tylko AMD i nie narzekam. Kupuj co jest w dobrej cenie.

« Odpowiedź #367 dnia: Kwietnia 08, 2018, 14:00:46 »
Teoretycznie serwis jest sprawdzony, no i sprzedający polecany przez serwis, ma w zasadzie ponad pół tysiąca pozytywnych opinii. HOTASA to już posiadam, od dobrych kilku lat, kupiłem też dzięki działowi kupię/sprzedam tu na forum i nie mam zamiaru się pozbywać, choćby dlatego że bawię się War Thunderem.
Zakup starego Sturmovika też planuję. Pamiętam czasy jak grałem offline dzięki uprzejmości kolegi, z zastosowaniem samej klawiatury. To była zabawa :)
Ale dzięki za uwagi :)

« Odpowiedź #368 dnia: Kwietnia 08, 2018, 15:05:57 »
Po pierwsze, z tego co przeczytałem - w chwili obecnej żeby zacząć należy zaczynać od zaopatrzenia się Il2 CoD Blitz zamiast wersji podstawowej? A następnie po kolei instalować wszystkie patche wypuszczane do gry przez ATAG?
Nic już nie musisz instalować. Od razu po zainstalowaniu ze STEAM masz wersję 4.53.

« Odpowiedź #369 dnia: Kwietnia 08, 2018, 15:32:40 »
@Brawo
Od 11.04 będzie CloD będzie dostępny w "Biedronce" za 39.99 pln http://www.biedronka.pl/pl/product,id,76933,name,il-2-sturmovik-cliffs-of-dover-blitz-edition-pc

« Odpowiedź #370 dnia: Kwietnia 08, 2018, 19:20:31 »
@Rafcio13 thx :)
@DAKO jeszcze większe dzięki. To zaczekam. A joy hula do tej pory :)

Offline czart

• *
  • 3.elt "Poznań"
« Odpowiedź #371 dnia: Września 17, 2018, 18:49:21 »
Mam problem z zapisaniem ustawienia konfiguracji broni. Ustawiam wszystko, czyli amunicję główną i dodatkową,convergację konwergencję, następnie zapisz i...
Po ponownym wejściu nie ma takich zapisów.
« Ostatnia zmiana: Września 17, 2018, 20:00:07 wysłana przez KosiMazaki »
W powietrzu są myśliwce, reszta to tylko cele powietrzne.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #372 dnia: Września 17, 2018, 20:23:35 »
Mam problem z zapisaniem ustawienia konfiguracji broni. Ustawiam wszystko, czyli amunicję główną i dodatkową,convergację konwergencję, następnie zapisz i...
Po ponownym wejściu nie ma takich zapisów.

To nie działa od wieki wieków. Musisz zmienić całą misję w edytorze i ją zapisać.

www.yoyosims.pl

Offline czart

• *
  • 3.elt "Poznań"
« Odpowiedź #373 dnia: Września 17, 2018, 20:37:39 »
Nie rozumiem.
Jak latam to codziennie mam ustawiać uzbrojenie?
W powietrzu są myśliwce, reszta to tylko cele powietrzne.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #374 dnia: Września 17, 2018, 20:40:53 »
To działa poprawnie tylko w multiplayerze.

www.yoyosims.pl