Autor Wątek: Pomoc dla początkujących (IL-2: CloD)  (Przeczytany 135651 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline czart

• *
  • 3.elt "Poznań"
Odp: Pomoc dla początkujących (IL-2: CloD)
« Odpowiedź #375 dnia: Września 18, 2018, 09:54:02 »
Sprawdziłem i niestety u mnie zapisuje wszystko, ale zapisów brak. Tak samo w single jak i multi.
W powietrzu są myśliwce, reszta to tylko cele powietrzne.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #376 dnia: Września 18, 2018, 13:51:54 »
Sprawdziłem i niestety u mnie zapisuje wszystko, ale zapisów brak. Tak samo w single jak i multi.

Nie wiem czy mówimy o tym samym. Konfigurator w SP w Il-2 CoD nie działa od początku, uzbrojenie jest zawsze defaultowe, takie jak zostało zapisane w misji, nawet jeśli cokolwiek sobie ustawisz w menu przed misją (szybka lub w kampanii lub misja dla jednego gracza) i tak będzie deafault. Jedyne co, to wejście w daną misję po ścieżce, przez edytor i tam można ustawić sobie co potrzeba na dany, konkretny samolot. Zapisuje się całą misję od nowa, wraca do menu i ma się to co się chce. W Multiplayerze natomiast to działało na pewno, bowiem (jak latałem) nie raz wybierałem sobie podwieszenia (np. bomby różnorakie) i to działało, przynajmniej kiedyś, teraz w Clod'a nie latam, na razie.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #377 dnia: Sierpnia 21, 2019, 08:11:42 »
Mam CLOD Blitz, ale chyba tylko raz odpaliłem i zniechęciłem się. W chwili obecnej jest to grywalny tytuł? Jak ma się fiza lotu do BoX? Czy online jest sporo graczy, czy tylko garstka zapaleńców na jednym serwerze?

« Odpowiedź #378 dnia: Kwietnia 29, 2020, 19:09:18 »
Panowie jestem nowicjuszem.
Chodzi o to, że kupiłem w sklepie il2sturmovik.com wersję IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover BLITZ. W panelu użytkownika mam klucz aktywacyjny.

Myślałem, że będę mógł sobie pobrać grę, wkleić klucz i grać. Tak było dawnymi czasy, ale widocznie wypadłem z obiegu gier i nie za bardzo sobie teraz radzę.

Możesz mi wytłumaczyć co po kolei muszę zrobić, aby zagrać w trybie multpleyer na serwerze?
Skąd pobrać najnowszą wersję gry razem z tymi ostatnimi łatkami?
Czy najlepiej  zarejestrować się na Steam i pobierać jakieś dodatkowe oprogramowanie?
Jeżeli tak to jakie?
Czy muszę jakoś specjalnie skonfigurować sobie komputer?
Jak się za to zabrać po kolei?
Byłbym wdzięczy za wszelką pomoc.
Chodzi mi o aktualne informacje, bo wątek ma już parę lat i wiele się zmieniło.

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #379 dnia: Kwietnia 29, 2020, 19:50:50 »
W tym momencie najprościej poprzez Steam. Klikasz zainstaluj i załaduje ci to co trzeba.

« Odpowiedź #380 dnia: Kwietnia 29, 2020, 20:18:14 »
O. K . a co konkretnie potrzeba załadować?

Całą grę - domyślam się, że jest już z aktualizacjami.

A jakiś dodatki?
I kiedy muszę wkleić ten kod aktywacyjny? (przed ściągnięciem, czy po)

Wolę zapytać wcześniej wiedząc na co mam być przygotowany, niż zrobić coś nieprawidłowo.

I jeszcze sprawa, jak dostosować komputer. Mam Windows10. Czy lepiej jest utworzyć nowe konto do gier i z jakimi uprawnieniami?
Czy Steam to taki system operacyjny podobny jak Windows?

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #381 dnia: Kwietnia 29, 2020, 22:05:59 »
1. Pobierasz: https://store.steampowered.com/about/
2. Aktywujesz kluczem co masz: https://support.steampowered.com/kb_article.php?ref=5414-tfbn-1352&l=polish
3. W Steam wchodzisz na zakładkę "biblioteka" i z lewej strony Będziesz miał na szaro: "IL-2 Sturmovik: Cliff's of Dover" i prawdopodobnie: "IL-2 Sturmovik: Cliff's of Dover Blitz".
4. Dwa razy klikasz na tytule gry (najlepiej jak masz to IL-2 Sturmovik: Cliff's of Dover Blitz") i pojawi się okienko pobierania.
5. Postępujesz zgodnie z instrukcjami.
6. Odpalasz grę.

Dodatków oprócz Blitz'a póki co nie ma. Czekamy na wydanie dodatku od ekipy team Fusion z Afryką. Instaluj na tym użytkowniku co masz. Nie ma sensu w Windowsie 10 robić kolejnego konta tylko do grania. Grę jak pobierzesz to będzie aktualna. Nic nie musisz robić więcej oprócz znalezienia kodu potrzebnego do aktywacji gry na Steam.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #382 dnia: Maja 01, 2020, 15:22:49 »
Zainstaluj i lataj. Ja czasem latam, jakby co, mogę pomóc.

« Odpowiedź #383 dnia: Maja 25, 2020, 11:55:53 »
CoD Blitz gra przestała widzieć zestaw hotas Logitech G-940, jakieś pomysły? Generalnie w jakim pliku zapisują się dane Joysticka?
"Pan Jezus Chrystus jest obok ciebie wystarczy
jeden krok aby zaprosić go do swojego życia!"

« Odpowiedź #384 dnia: Maja 25, 2020, 18:59:28 »
C:\Users\[twój użytkownik]\1CSoftClub\il-2 sturmovik cliffs of dover\confuser.ini

Uwaga na denerwującą właściwość - w linijkach o dżoju / jakimkolwiek innym kontrolerze jest wymienione urządzenie i USB ID urządzenia nadawane przez Windows. Więc jeśli reinstalujesz windę, lub podpinasz zestaw pod inne USB, to stare ustawienia dżoja przestaną być widoczne (podobnie jak w DCSie) i trzeba będzie edytować ten plik, wpisując nowe USB ID (w sumie do szybkiego ogarnięcia notatnikową funkcją szukaj i zamień).

« Odpowiedź #385 dnia: Maja 25, 2020, 23:22:06 »
Dzięki Art-J, temat ogarnięty.
"Pan Jezus Chrystus jest obok ciebie wystarczy
jeden krok aby zaprosić go do swojego życia!"

« Odpowiedź #386 dnia: Stycznia 06, 2022, 18:19:53 »
Siema,

czy kampania Cliffs of Dover jest taka krótka ok. 10 misji, dodatkowo nie ma żadnych statystyk, awansów itp.? Czytając recenzję było o tym, że każdy pilot ma swoją charakterystykę latania, że można dobierać sobie ludzi itp., a tutaj przeszedłem kilka nietrudnych misji, przewiozłem laskę po pasie startowym i koniec? Spodziewałem się raczej wstępu, prologu do gry, a tu end. Czy może robię coś nie tak? Prośba o info dzięki. Pozdrawiam!

Pisownia. Mazak.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 06, 2022, 18:30:22 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #387 dnia: Stycznia 07, 2022, 19:52:24 »
Jak w Bf 109 celować, nie mogę wyszukać żadnej opcji widoku celownika, nie mogę również zamknąć klap, proszę o wsparcie.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 07, 2022, 19:56:00 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #388 dnia: Stycznia 08, 2022, 15:59:33 »
Celownik uruchamiasz klikając gdzieś w okolicach przodu kokpitu, na górze. Są takie aktywne przyciski wzmacniania obrazu crossfire. Z tego, co pamiętam.

« Odpowiedź #389 dnia: Lutego 25, 2022, 13:35:22 »
Cześć,
sporo czasu nie latałem. W sumie po Strike Commanderze przez długi czas nie było w co. Teraz IL2 nam rozkwitł. Mam kilka pytań. Mam wersję Blitz. Czytałem przed zakupem, że można dobierać pilotów do eskadry, że lata się o różnych porach roku np. zimą. Zrobiłem kampanię Spitfirem, zaledwie 14... może 15 krótkich misji i zero statystyk, brak możliwości awansowania itp. Czy mam pobrać jakieś dodatkowe pliki tj. kampanie? Z tego co widzę to pozostała mi kampania Luftwaffe i tyle..._prośba o krótkie info. Z góry dzięki.

Prośba ode mnie - przecinek to nie kropka. Proszę stosować się do zasad forum. Mazak.
« Ostatnia zmiana: Lutego 25, 2022, 15:10:04 wysłana przez KosiMazaki »