Autor Wątek: Pomoc dla początkujących (IL-2: CloD)  (Przeczytany 135518 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Pomoc dla początkujących (IL-2: CloD)
« Odpowiedź #390 dnia: Stycznia 11, 2023, 00:56:37 »
Hej, zastanawiam się czy ze mną jest coś nie tak, czy z grą. Jak zmienić ustawienia broni?!

Wiem, w opcjach można stworzyć swój schemat ustawień taśm amunicji, zbieżności krabinów itp. tylko jak to później użyć w szybkiej misji, czy kampanii skoro tam nic odnośnie uzbrojenia nie można zmienić?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #391 dnia: Stycznia 11, 2023, 12:00:19 »
Hej, zastanawiam się czy ze mną jest coś nie tak, czy z grą. Jak zmienić ustawienia broni?!

Wiem, w opcjach można stworzyć swój schemat ustawień taśm amunicji, zbieżności krabinów itp. tylko jak to później użyć w szybkiej misji, czy kampanii skoro tam nic odnośnie uzbrojenia nie można zmienić?

Tu jest i było biednie. Zapomnij. Można to zrobić ale... z pozycji edytora, potem zapisujesz "template" i jest to widoczne w Quick Mission dopiero. Taka zaszłość z prehistorii simów. Za wiele tu nie oczekuj, to bardzo stary kotlet (chociaż bardzo smaczny wciąż) już w trzeciej panierce :). CloD-owi trzeba wiele wybaczyć na dzień dobry i żyć z tym co jest, wtedy będzie dopiero fajnie.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 11, 2023, 13:21:24 wysłana przez KosiMazaki »
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #392 dnia: Stycznia 17, 2023, 14:27:01 »
To, że gra ma swoje lata nie ma znaczenia. Jeśli mi pamięć nie płata figli, to w starszym ILe nie było problemów, aby ustawić zbieżność uzbrojenia, czy zapakować Friedrichowi dodatkowe działka pod skrzydłami.

Dla mnie to jest irracjonalne, że jest cały kreator ustawiania uzbrojenia w samolocie, tylko później tego nie można użyć w grze, nawet w szybkich bitwach. Nawet prehistoryczne symulatory z przełomu wieku pozwalały wybrać uzbrojenie uzbrojenie do misji w kampanii.

Podoba mi się, że w CloD ledwie kilka pocisków z Żądła Bfa potrafi pięknie zdewastować wrogi samolot, ale chciałem latać alianckimi samolotami, a przez uzbrojenie w skrzydłach i brak ustawienia zbieżności mam jeszcze większe problemy z trafianiem niż zwykle. Panie, jak tym celować?

« Odpowiedź #393 dnia: Lipca 10, 2023, 21:30:37 »
Jak w Bf109 schować klapy po starcie? Wszystkie opcje klawiszy przypisywałem, za każdym razem jak naciskam klawisz przypisania to te się zamykają i otwierają na jedno kliknięcie, jedynie naciskając autopilota mogę to ogarnąć, prośba o pomoc.
« Ostatnia zmiana: Lipca 10, 2023, 21:32:22 wysłana przez KosiMazaki »

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #394 dnia: Lipca 13, 2023, 21:58:46 »
Jak w Bf109 schować klapy po starcie? Wszystkie opcje klawiszy przypisywałem, za każdym razem jak naciskam klawisz przypisania to te się zamykają i otwierają na jedno kliknięcie, jedynie naciskając autopilota mogę to ogarnąć, prośba o pomoc.

A czy to nie jest pod osią? Ogólnie na 100% jest opcja, że wciąga się klapy i otwiera stopniowo i można przerwać w dowolnym momencie i tak klapa zostanie. Musisz pogrzebać w klawiszologii, taka opcja na 100% jest (Bf-109E).
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl