Autor Wątek: Pierwsze wrażenia  (Przeczytany 72935 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Qbeesh

• Gość
Odp: Pierwsze wrażenia
« Odpowiedź #420 dnia: Listopada 27, 2013, 22:51:22 »
Po jednym dniu: Tak nawet całkiem przyjemnie się lata ( z tym TF 4), ładne całkiem widoczki, fajnie czuć wysokość, ładne chmury, nadmorskość i ogólny klimat otoczenia mi kojarzy się z CFS3, które bardzo lubiłem. Szkoda tylko, że nadal mało co działa jak powinno ( coś się chrzani z radiem, wywala mi jakieś durne napisy typu takeOff_denied jak jakies tech demo,  modele załogi się zmieniają w trakcie lotu, skrzydłowi raz atakują wroga raz nie, w heńku gościowi obok prześwitują gogle na tle ziemi, takie różne wkurzające pierdoły no i ten antialiansing, a raczej jego brak)

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #421 dnia: Listopada 27, 2013, 23:05:22 »
No taka niestety własnie jest Kłoda. Nawet po tych wszystkich ficzerach, dalej wyłażą śmierdzące pieluchy z pod gaci. Witaj w klubie.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #422 dnia: Listopada 28, 2013, 18:46:56 »
Dobra, mi sie nawet podoba, 5 dyszek i można fajnie całkiem polatać, pokręcić i czasem postrzelać, wrażenia są nienajgorsze. Ot taka gierka dołączana do gazety, naprawdę "łał" jak na swoją kategorię. Wszystko działa płynnie, ale może ktoś wie dlaczego animacja ruchu drążka i powierzchni sterowych jest taka drewniana i do płynności jej wiele brakuje. Nie rozumiem zupełnie, drobiazg, ale takie mnie zawsze frapują najbardziej oraz narzucają szereg egzystencjalnych rozważań i pytań w stylu: Kto to zrobił i dlaczego tak? Kto mu kazał? Co sobie myślał? Jaki miał w tym cel? Cytując klasyka " To są pytania, na które nie oczekuję odpowiedzi..." :D

A tak poważnie, myślę, że po prostu większość budżetu i mocy przerobowych zeżarł im ten filtr przeciwepileptyczny czy jak to tam. Matko, w ogóle co za pomysł?...

« Odpowiedź #423 dnia: Listopada 28, 2013, 19:02:16 »
Filtr antyepileptyczny to był tylko wykręt. Pierwsze chyba z serii bezczelnych kłamstw.
Edit: Qbeesh zapłaciłeś za ta kupę 50zł??? Toż na Alle, tfu - pewnym portalu za 20-25 zł (z dostawą) można kupić zafoliowaną nówkę. No chyba, że ten droższy jest lepszy  :evil:.
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...

« Odpowiedź #424 dnia: Listopada 28, 2013, 19:23:32 »
Najtaniej jest na fabryka.pl za 9 zeta. Sam tak kupiłem 2 miesiące temu.

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #425 dnia: Listopada 28, 2013, 19:29:37 »
Ze steama wziełem, niech go cholera weźmie. Taki akt desperacji, bo naprawdę już mi się coś nowego chciało.

« Odpowiedź #426 dnia: Listopada 28, 2013, 20:00:37 »
Masz rację mils - dokładnie 9.45 zł. Cena dostawy do paczkomatu  4.99zł. Mam we wsi ich księgarnię - dostawa gratis. Tylko po co?
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...

« Odpowiedź #427 dnia: Listopada 28, 2013, 22:45:17 »
Z puczem od Team Fusion kłoda jest całkiem znośna, na serwerach ATAG czasem po 100 osób siedzi.

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #428 dnia: Listopada 28, 2013, 23:48:03 »
Jesli chodzi o simy to ja jestem zdecydowanie oflajnowy. W sumie gdyby radio i AI działało i w ogóle było zaimplemetowane, to razem z TF całość byłaby znośna. No szkoda, że to spi....lili i olali. Nieładnie i szkoda, bo faktycznie potencjał był potężny. Ach z resztą, szkoda gadać, przerobiłem to z SH5 i na pewno te absurdy były już do znudzenia wałkowane w ciągu ostatnich 2 lat.

« Odpowiedź #429 dnia: Grudnia 01, 2013, 16:06:52 »
Czy mam rozumieć że gra "umiera" i niedoróbki nie zostaną usunięte ???

_michal

• Gość
« Odpowiedź #430 dnia: Grudnia 01, 2013, 16:27:39 »
Gra nie tyle umiera, co umarła, a modderzy starają się ją jakoś wskrzesić.

Poprawki zawartości gry są możliwe, ale samego kodu nie poprawią, bo nie mają dostępu do źródeł.

Offline PIT

• PAT
  • *
  • PAT , EKG_PIT
« Odpowiedź #431 dnia: Grudnia 01, 2013, 18:32:33 »
No cóż Michał, COD moim zdaniem nie umarł.
 Na dziś jest on numer 1 jako naj.. .symulator walk II wojny - ROF dla I wojny. Najwierniej odzwierciedla prawidła lotu maszyny.
Jak wielu zawiedzie się na BOS szybko zrozumie, że tu najwierniej i realistycznie się lata. A gdyby w COD pojawiły się nad kanałem  hordy dywizjonów.....
Ten kto poznał dobrze COD-a ten wie jaką ma wartość i potencjał. I tak jak sam mówisz gra się rozwija, są moderatorzy.
Cieszę się, że stare wygi jak GREEN doceniają jego wartość i bronią jego możliwości.
Sam ostatnio wybębniłem cały rok w WT i dobrze go znam, tylko w nim wspaniała grafika. Wielu oczekując wspaniałego dziecka ( BOS) odkłada COD na bok.
Ale w nim drzemie cały duch którego wielu dziś szuka. Nawet DCS nie porwał mnie mocno . Po roku kilka lotów  w COD daje mi podwyższone odczucia realizmu
wewnątrz i na zewnątrz kabiny. Tu latając czuję i 'wącham ' powietrze które jest pod płatem.
W nim coś jest.....

Tylko stały trening czyni Cię Mistrzem. Niech Moc będzie z Wami wirtualni lotnicy.
WSP dla Orłów. - od EKG_PIT

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #432 dnia: Grudnia 01, 2013, 18:53:38 »
Gra nie tyle umiera, co umarła, a modderzy starają się ją jakoś wskrzesić.

Poprawki zawartości gry są możliwe, ale samego kodu nie poprawią, bo nie mają dostępu do źródeł.

+1

Trup którego wieko od trumny za słabo przybito gwoździami. Tylko społeczność wirtualnych pilotów jest tak wygłodniała i spragniona krwi, że tego trupa męczy. Bez względu co moderzy z tą grą nie zrobią, ile dodatków/łatek od ludu wyjdzie nie zmienia to faktu, że z tego już nic nie będzie. Inaczej Olo by dalej siedział w ekipie, Luthier nie snuł planów z DCS 1944, BoS byłby ciekawostką, a stary poczciwy IŁ-2 1946 odszedł by wreszcie na zasłużoną emeryturę. Nie mówiąc o tym, że nie dawali by kłody za 9 pln w promocjach, a wirtualne fronty wyrastały by jak grzyby po deszczu. Owszem można w to grać w takiej postaci jak jest, może to u kogoś działać lepiej ale w momencie pojawienia się jakiejś alternatywy towarzystwo momentalnie porzuci ten tytuł. Pozostanie garstka ludzi masochistów, podobnie jak to było w czasie stary IŁ-2 vs nowe FB. Żeby się dobrze zrozumieć, nikogo nie atakuję, kto chce niech się bawi i chwała mu za to ale fakty mówią same za siebie. Nawet niech tam co wieczór gra 500 osób to i tak to jest pikuś porównując ilości graczy w poprzednich tytułach :).
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #433 dnia: Grudnia 02, 2013, 13:03:26 »
Powtarzając się. Szkoda, szkoda jak cholera i wielka strata, bo naprawdę, same wrażenia z lotu (widoki, sceneria, teren, oświetlenie, pogoda, zachowanie maszyny) mnie zachwyciły. Jak dla mnie wystarczyłoby dokończyć pogodę, edytor misji, albo chociaż radio. Generalnie nie żałuję, że kupiłem, bo co by nie mówić, to w tym zakresie jaki wymieniłem, jest to "masterpis" i warto było to zobaczyć.

Offline PIT

• PAT
  • *
  • PAT , EKG_PIT
« Odpowiedź #434 dnia: Grudnia 02, 2013, 16:16:54 »
Nie żałuj.
Pokaż mi serwer gdzie w walce jest ok. 80 wirtualnych pilotów + ok. 24 szt. AI.
Tylko stały trening czyni Cię Mistrzem. Niech Moc będzie z Wami wirtualni lotnicy.
WSP dla Orłów. - od EKG_PIT