Autor Wątek: Pierwsze wrażenia  (Przeczytany 72937 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

qrdl

• Gość
Odp: Pierwsze wrażenia
« Odpowiedź #405 dnia: Maja 27, 2012, 12:12:01 »
Ja wszystko rozumiem. Zresztą jak widać powyżej pisałem pod wpływem silnych emocji smutku i rozczarowania.

Nie żałuję kupna, zapewne wiele godzin radochy mnie czeka

A nie mogłeś po prostu poczekać kilka dni i nic nie pisać  :002:? Zresztą jakbyś uważniej czytał ten dział, to byś zobaczył, że są 3 etapy obcowanie z Klodem.
1. Inicjacja. Zwykle dość euforyczna, po tym jak się zapuści lot na wprost i kuka na "cienie w kokpicie". Ten etap jest pełen nadziei w stylu "a może ja będę tym szczęśliwcem i u mnie pójdzie...". Nadzieja kończy się lotami koszącymi nad miastem lub próbą dołączenia się do walki, w której bierze udział kilkadziesiąt maszyn.
2. Odstawienie. Okazuje się, że nie jest tak pięknie i człowiekowi najzwyczajniej przechodzi chęć do bawienia się z Klodem.
3. Cichy powrót. Tutaj działa zasada "nie chcem, ale muszem", bo nie ma nic innego lub "może być potwór, byle miał otwór" czyt. emila lub spita.

Tak więc drogi mmarudo, za jakieś 2-3 miesiące znowu tutaj wrócisz i się podniecisz, dodatkami, injektorami, alfa beta puthem 121133123217631726 v.131209821873298423723089752398759238, czego Ci szczerze, osobiście życzę  :003:.

Tako rzecze,
Zaratustra

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #406 dnia: Maja 27, 2012, 13:34:34 »
Dzięki, pewnie tak właśnie będzie. Z opinią nie czekałem, bo w końcu wątek mówi "pierwsze wrażenia", po 3 miechach, to już będą "narzekania wyjadaczy". :D

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #407 dnia: Maja 27, 2012, 15:23:40 »
Mam jakiegoś starego Saiteka Cyborga i zero problemów z przypisaniem klawiszy. Skok, klapy, mieszanka, widoki, podświetlenie.
Klapy w 109 działają w grze jak skok, tzn są maksymalnie oparte na ich rzeczywistym działaniu. Przycisk trzeba przytrzymać i to długo, albo myszą naginać kołem obok fotela.
Nie mam też problemów z nurkowaniem brytyjskimi maszynami. Skok w dół, gaz w dół, pół beczki i już lecimy w dół.

PS
Spitfire Mk. I jest przereklamowany ;).
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #408 dnia: Maja 27, 2012, 17:59:24 »
No to klapy przypisane do suwaka to czysta wygoda - ustawiam pozycję i samo mi idzie w górę / dół, ewentualnie stoi jak suwak na środku.

PS: Gdyby nie szczere, osobiste życzenia na końcu, to tekst Nadczłowieka można by potraktować jak zwykłe mmarudzenie. Może czas na wypromowanie sformułowania "dzieci ROF'a". :)

Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #409 dnia: Maja 27, 2012, 18:51:22 »
Tak, suwak do klap w Bf to może być dobry pomysł. Jednak ich opuszczanie i podnoszenie trwa wieki.
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #410 dnia: Maja 27, 2012, 22:15:15 »
Godzinę zajęło mi konfigurowanie widoków, joya i ogarnianie jak działa Spit i co jest do czego, wreszcie nieco pograłem - starty, lądowania (trawa morduje mi FPSy), zestrzeliłem sobie jakieś bombowce i nawet jednego Mietka. W zasadzie najs, ale jak już się to wszystko jako tako zacznie ogarniać, to wychodzi spod tego stary Iłek. Teraz już autentycznie nie narzekam, to po prostu ta sama gra w nowej, zrypanej oprawie. Może i jest nieco trudniej, ale po kilkunastu minutach samo latanie staje się już naturalne.
Kokpity nie są w pełni kilkane i w zasadzie jak lata się jednym samolotem, to można sobie wszystkie guziki pobindować pod joya i olać te wajchy, bo całkiem zmyślny mini wykresik w lewym dolnym rogu pokazuje ich pozycję. Spoko. Jak zrobią coś z grafiką, to może będzie z tego solidny symulator, mam jednak wrażenie, że prędzej doczekamy się jakichś dodatków do DCS Mustanga.

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #411 dnia: Listopada 27, 2013, 12:49:45 »
Złamałem się i popełniłem wczoraj największy błąd od czasu zakupu Silent Hunter 5. Brakowało mi jakiegoś solidnego polatania Mietkiem albo innym Heinklem, no i jakoś tak samo na Steam się kliknęło "kup". Raczej nic konstruktywnego nie dodam, ale dam upust. Nie, nie goryczy, ale takiego śmiesznego, budzącego głupkowatą wesołość poczucia odrealnienia :). Pierwsze wrażenie: o matko bosko, drewniane to jak łącza TPSA w latach 90tych... zaprawdę, godny poziom SH5.

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #412 dnia: Listopada 27, 2013, 13:14:04 »
Złamałem się i popełniłem wczoraj największy błąd od czasu zakupu Silent Hunter 5. Brakowało mi jakiegoś solidnego polatania Mietkiem albo innym Heinklem, no i jakoś tak samo na Steam się kliknęło "kup". Raczej nic konstruktywnego nie dodam, ale dam upust. Nie, nie goryczy, ale takiego śmiesznego, budzącego głupkowatą wesołość poczucia odrealnienia :). Pierwsze wrażenie: o matko bosko, drewniane to jak łącza TPSA w latach 90tych... zaprawdę, godny poziom SH5.

To nie jest tutaj miłość od pierwszego wrażenia, trzeba poznać głęboko, dopieścić, pomalować i wtedy rodzi się tutaj miłość.

webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #413 dnia: Listopada 27, 2013, 13:19:21 »
Co z modyfikacji proponujesz na początek, Yoy?

_michal

• Gość
« Odpowiedź #414 dnia: Listopada 27, 2013, 13:26:23 »
Szczerze mówiąc, to po zainstalowaniu tych nieoficjalnych puczy to dalej chodzi jak kupa.

Lepiej w starego iłka polatać.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #415 dnia: Listopada 27, 2013, 13:40:15 »
Ano chodzi, ale jaką miodnością jest operowanie 110tką wśród hord hurków. Lata się wspaniale, to jedyny sim wojenny w którym czuję masę płatowca, czuję że poruszam sie kilkoma tonami żelastwa która ma swoja bezwładność. Czuję odległość do ziemi. Graficznie to nawet BoS będzie tylko trochę lepszy, zwłaszcza jeśli chodzi o modele samolotów. To naprawdę byłby sim na miarę naszych czasów gdyby nie te cholerne niedoróbki które psują całość wymienionych przezemnie pozytywów.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

_michal

• Gość
« Odpowiedź #416 dnia: Listopada 27, 2013, 13:52:18 »
Ano chodzi, ale jaką miodnością jest operowanie 110tką wśród hord hurków. Lata się wspaniale, to jedyny sim wojenny w którym czuję masę płatowca, czuję że poruszam sie kilkoma tonami żelastwa która ma swoja bezwładność. Czuję odległość do ziemi. Graficznie to nawet BoS będzie tylko trochę lepszy, zwłaszcza jeśli chodzi o modele samolotów. To naprawdę byłby sim na miarę naszych czasów gdyby nie te cholerne niedoróbki które psują całość wymienionych przezemnie pozytywów.

Mogę się pod powyższym podpisać. Szkoda, bo potencjał kłoda miała bardzo duży...

« Odpowiedź #417 dnia: Listopada 27, 2013, 15:30:24 »
U mnie po instalacji patchy od TF chodzi bardzo płynnie (no ale trzeba mieć też mocny sprzęt).
« Ostatnia zmiana: Listopada 27, 2013, 16:34:59 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #418 dnia: Listopada 27, 2013, 15:59:53 »
Tyle ciepłych słów na temat CLoDa w ciągu jednego dnia jeszcze nie widziałem  :622:.
Na dodatek w pokoju obok na BoSa narzekają :020:.

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #419 dnia: Listopada 27, 2013, 22:07:59 »
Bo z perspektywy czasu, po puszczeniu w niepamięć wtopy z pierwszej dystrybucji i po przełknięciu niedoróbek to nie jest zła gra. Mam dokładnie takie same odczucia jak Herr Rutkov.
Marcin Widomski