Autor Wątek: Pierwsze wrażenia  (Przeczytany 72944 razy)

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
Odp: Pierwsze wrażenia
« Odpowiedź #360 dnia: Lutego 01, 2012, 15:52:37 »
Sorbifer jest mi winny kawę... i czyszczenie klawiatury... i monitora... biurko sobie sam wytrę  :020:

« Odpowiedź #361 dnia: Lutego 01, 2012, 15:55:40 »
O jakości gry świadczy choćby cena - od kilku ładnych miesięcy dostępna poniżej 40 zł. Aż dziw, że jeszcze nie wylądowała w jakiejś gazecie. Ten gniot nie jest w tej chwili wart nawet złotówki.
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #362 dnia: Kwietnia 30, 2012, 21:08:34 »
Przedziwna sytuacja w MediaMarkt w Galerii Dominikańskiej (Wrocław) - jest wydanie Ubi za 54 PLN i niedaleko wersja za 29 PLN.

Notabene jeśli ktoś nie ma aktualnie ochoty na CloD'a, choć to niewiarygodne, to jest DCS za 39 oraz DCS 2 za 89 złotych. Wystarczy jeszcze dokupić Saitek'a X52, który tam leży za 219 PLN, choć nie wiem, czy dlatego, że ostatni i w marnym stanie, czy też po prostu promocja...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #363 dnia: Maja 01, 2012, 05:17:07 »
Jeśli chodzi o wersje wydaną przez Ubi Soft, jest ta standardowa oraz kolekcjonerka która prezentuje się tak http://www.youtube.com/watch?v=GMJcIvGyagw Nie miałem jej w ręku, ale wygląda bardzo ciekawie, szczególnie replika materiałowej mapy używanej w owych czasach przez pilotów.
"Być bohaterem przez minutę, godzinę jest o wiele łatwiej niż znosić trud codzienny w cichym heroizmie." Fiodor Dostojewski

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #364 dnia: Maja 01, 2012, 23:26:37 »
Dobra, wreszcie przysiadłem, można by pisać więcej, ale bardziej to dłuuuugi post na Forum:

http://yoyosims.pl/il-2-sturmovik-cliffs-dover
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline uziel101

• 16th VTFS
  • *
  • samoloty, czołgi, pociągi
« Odpowiedź #365 dnia: Maja 02, 2012, 00:04:52 »
Po tym wszystkim nabyłem na muve.pl (digital) za 23 pln. Redaktorze, w opcjach widzę macie wyłączony antyaliasing, a w sterach grafiki włączony?
That's Vietnam music... can't we get our own music?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #366 dnia: Maja 02, 2012, 00:45:24 »
Po tym wszystkim nabyłem na muve.pl (digital) za 23 pln. Redaktorze, w opcjach widzę macie wyłączony antyaliasing, a w sterach grafiki włączony?
Pod kontrolą aplikacji. U mnie czy w grze, czy pod sterami wygładzanie nic nie daje - to znaczy, tu nie działa. Dopiero te mody coś pomogły.
Widzę, cena coraz lepsza :D , chyba muszę zrobić Update .

www.yoyosims.pl

Offline uziel101

• 16th VTFS
  • *
  • samoloty, czołgi, pociągi
« Odpowiedź #367 dnia: Maja 02, 2012, 00:58:56 »
He he, cena typowa dla gier Indie ;).
That's Vietnam music... can't we get our own music?

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #368 dnia: Maja 02, 2012, 03:35:21 »
Właśnie przeczytałem tekst YoYa, pomijając parę literówek jest dobrze, ale nóż się w kieszeni otwiera, bo ponad rok minął, a ten szwindel wciąż się kręci i nikt za to nie odpowiedział.

Chyba trzeba zacząć jakąś akcję na forum 777, niech się wreszcie ogarną, bo z żółtego forum to można wywnioskować, że TD odwraca uwagę, a Luthier i spółka pakują walizki do Meksyku.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #369 dnia: Maja 02, 2012, 07:42:12 »
Świetny tekst, panie Yoyo, świetny... Odpaliłem sobie CloD'a po dłuższym czasie i rzeczywiście - działa. Nowszy sprzęt i Windows 7, wiadomo, chociaż wydawało mi się, ze miałem już bohaterską próbę zabawy z CloD'em po zakupie sprzętu. Czyli rzeczywiście - da się latać, i OK, niech zrobią tego mega wymuskanego patcha, co to jeszcze bardziej poprawia wydajność, ale teraz koncentracja powinna być na usunięciu błędów samej rozgrywki i modeli tak, aby dało się pograć online... Czego sobie i wszystkim życzę (obecnie ilość ludzi online jest mniejsza niż w ROF - a tam nie jest wybitnie wysoka).
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #370 dnia: Maja 02, 2012, 09:01:35 »
Odpaliłem sobie CloD'a po dłuższym czasie i rzeczywiście - działa. Nowszy sprzęt i Windows 7.
Dzięki. A jaką masz grafę i proca? Może zrobię update ;).

www.yoyosims.pl

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #371 dnia: Maja 02, 2012, 09:48:54 »
Właśnie nic nie wiem jak wielkiego: i5 2500K, nVidia GF GTX560 i 8GB RAM. Masz lepszy sprzęt :)  Mam raczej stałe 40-60 FPS, czasami spada do 30-tu, mikrozacięcia znikome i rzadko (choć np. przy zmianie stanowisk bojowych jest ciekawy efekt "dogrywania" tekstur, gdzie trochę rozmyty obraz staje się ostry, co trochę spowalnia przejście).
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #372 dnia: Maja 02, 2012, 11:13:58 »
Po lektorze tematu zdecydowałem że kupię CoD-a na muve.pl za 23zł :001:. Niestety w trakcie próby kupna wyskakuje mi komunikat "Przepraszamy, aby zakupić wybrany tytuł musisz przebywać na terytorium Polski". A przy zakładaniu konta przecież nie ma innej możliwości, wyboru kraju :121:. Mój sprzęt to i5 2.8, grafika GeForce GTX 460, RAM 6GB płyta Gigabyte P-55USB3. Wiem ze grafa trochu słaba ale....
P.S. Może to jakiś znak, żebym jeszcze nie ryzykował z tym tytułem.  :005:
Gigabyte: P55-USB3, obecnie: i7 870 2.93 (3.72) poprzednio: i5 760 (3.49), RAM: 16GB, MSI 970. AV8R-01, Logitech G940, Thrustmaster Hotas X, Saitek Pro Flight Combat Rudder Pedals, FreeTrack

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #373 dnia: Maja 02, 2012, 11:26:10 »
To wina nie sprzętu ale bardziej Twojego IP :).

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #374 dnia: Maja 02, 2012, 11:37:50 »
Hm.. to w takim razie mogę coś zrobić, żeby IP było właściwe. Neta mam z Netii przez router TP-Linka?
Gigabyte: P55-USB3, obecnie: i7 870 2.93 (3.72) poprzednio: i5 760 (3.49), RAM: 16GB, MSI 970. AV8R-01, Logitech G940, Thrustmaster Hotas X, Saitek Pro Flight Combat Rudder Pedals, FreeTrack