Autor Wątek: Lock On FC2 tworzenie misji online  (Przeczytany 1210 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline tees

• Trolle
  • *
Lock On FC2 tworzenie misji online
« dnia: Kwietnia 04, 2011, 21:39:51 »
Witam wszystkich.
Mam pytanko otóż  stworzyłem misje on-line (bardzo prosta 2 lotniska red vs blue).
I problem polega na tym , że ustawiłem start z rampy i strona red zawsze respawnuje na stojance a strona blue w hangarach(testowałem na dwóch różnych lotniskach).
I tu pytanie do was czy można jakoś to przestawić ażeby stronę blue też respawnowało na stojance nie w hangarze.

Pozdrawiam Tees

Offline Dare

• APAsq
  • *
  • #5 - WBCI
Odp: Lock On FC2 tworzenie misji online
« Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 04, 2011, 21:53:42 »
Zrobiłem kiedyś mały eksperyment. Niestety nie mogę znaleźć zeszytu w którym miałem to wszystko zapisane ale...
Sprawdziłem na których lotniskach samoloty są wstawiane do hangaru. Było chyba 4 czy 5 lotnisk wśród całej mapy, na których wstawiało samoloty w misjach MP do hangarów.
I nie jest to zależne od tego czy na danym lotnisku hangary są czy ich nie ma, ponieważ spora część lotnisk ma hangary na swojej płycie, lecz samoloty stawia na stojance.
Niestety nie wiem co jest za to odpowiedzialne i czy da radę to zmienić.

« Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 09, 2011, 10:51:39 »
Podczepię się do tematu aby nie tworzyć nowego.

Sprawa dotyczy edytora misji w FC2:
w jaki sposób sprawić aby jakiś cel naziemny (np pojazd) był widoczny na HUDzie w postaci takiego deltoida. Zauważyłem, że w FC2 nie ma czegoś takiego jak'attack waypoint', który rozwiązywał sprawę w poprzednich częściach gry, dając możliwość dodania po kolei każdego celu do listy.

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 09, 2011, 11:22:06 »
W edytorze DCS:BS oznaczasz cel tu:

Uploaded with ImageShack.us

(screen pierwszy lepszy z google)

« Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 09, 2011, 22:25:27 »
Tak też robiłem ale nie działa. Coś muszę robić nieprawidłowo zatem. Tylko co ?