Autor Wątek: Bugi w CloD  (Przeczytany 12529 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ranwers

• *
  • Wizzard
Odp: Bugi w CloD
« Odpowiedź #15 dnia: Kwietnia 15, 2011, 10:59:54 »
(...) Pewnie mógłbym wymienić z marszu ponad 10 rzeczy, które powinny różnić kokpit Spita Mk1 i Mk2... tylko po co

Some - nie kop leżącego :004:
Mimo wszystko chciałbym taką kabinę w FB  :020:
.       __!__
.____o(''''')o____.
          " " "
Forum to miejsce spotkań ludzi, którzy mają "zryty palnik" w pewnych kwestiach i do tego dobrze im z tym

Offline janweg

• *
  • Świętoszek
« Odpowiedź #16 dnia: Kwietnia 17, 2011, 00:10:48 »
W msji obrony Manston, startujące Spitfire Ia mają oznczenia polskiego dywizjonu 303  :020:  (oczywiście w 40' 303 latał na Hurricanach).

Odp: Bugi w CoD
« Odpowiedź #17 dnia: Kwietnia 17, 2011, 03:57:47 »
W Spitfire Mk.II, wskaźnik powinien wskazywać poziom paliwa górnego zbiornika, po wciśnięciu przycisku umieszczonego obok niego, w Spitfire Mk.I powinny być dwa wskaźniki - osobno dla górnego i dolnego zbiornika. Jak jest w il2:HD/CloD, musisz sam sprawdzić, chwilowo nie mam dostępu do niego.

W grze wskaźnik jest jeden, przycisk obok też jest a jakże! Tyle że to atrapa, nic nie przełącza a nawet nie ma żadnego "tooltipa". Co do wskazań paliwomierza to misja na drugi brzeg kanału i z powrotem (+ krótka walka , w sumie ok 30 min) nie robi na nim wrażenia, cały czas wskazówka wychylona maksymalnie w prawo.

piotru

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #18 dnia: Kwietnia 17, 2011, 21:07:50 »
Misja polega na odnalezieniu Graf Zeppelin  :118: :
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a9e569e7d6367e2c.html
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #19 dnia: Kwietnia 19, 2011, 07:57:50 »
Drzwi w Spitfire są "przyspawane". W rozpoznawczych wersjach z kabiną ciśnieniową (np.XIX) to chyba nawet nie było drzwi, ale w I/II ???
W dalszy ciągu brak lusterka w Hurricane, czyżby plaga drobnych złodziejaszków/chuliganów na brytyjskich lotniskach w 1940 roku?

piotru

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #20 dnia: Kwietnia 19, 2011, 08:20:20 »
Zestrzeliłem He115. Jak wpadł do wody to urwał skrzydło z silnikiem, ale dalej pływał po wodzie przechylony na bok z pracującym pełną parą drugim silnikiem. Taka szwabska (ruska) motorówka ;-)

« Odpowiedź #21 dnia: Kwietnia 19, 2011, 09:32:17 »
Latanie w nocy jest naprawdę zajefajne ale gdzie są światła nawigacyjne, światła do lądowania, jakiekolwiek zewnętrzne światła. Do jasnej cholery, jak się robi możliwość wyboru butów dla pilota to może warto by pomyśleć o światłach :006:

piotru

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #22 dnia: Kwietnia 19, 2011, 10:15:50 »
O jejku "światła" wielkie halo w RoFie też nie ma (na razie) :banan
Pozdrawiam chłopaków z EKG
GG 4834952

_michal

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: Kwietnia 19, 2011, 12:50:02 »
O jejku "światła" wielkie halo w RoFie też nie ma (na razie) :banan

Ale masz pistolet z flarami za free :)

« Odpowiedź #24 dnia: Kwietnia 19, 2011, 13:03:40 »
Pojazdy pojawiające się przy lotniskach czy też na pobliskich drogach, są bezzałogowe.
Najlepszy jest traktor widmo ciągnący beczkę paliwa  :banan

Offline Ranwers

• *
  • Wizzard
« Odpowiedź #25 dnia: Kwietnia 19, 2011, 13:44:44 »
Pojazdy pojawiające się przy lotniskach czy też na pobliskich drogach, są bezzałogowe.
Najlepszy jest traktor widmo ciągnący beczkę paliwa  :banan

Pomyśl nim coś jeszcze napiszesz, ja nie mam zainstalowanej gry a wiem że: humanspawn=1

.       __!__
.____o(''''')o____.
          " " "
Forum to miejsce spotkań ludzi, którzy mają "zryty palnik" w pewnych kwestiach i do tego dobrze im z tym

« Odpowiedź #26 dnia: Kwietnia 19, 2011, 17:58:31 »
Pomyśl nim coś jeszcze napiszesz, ja nie mam zainstalowanej gry a wiem że: humanspawn=1
No jasne, jeśli muszę ryć w configu żeby coś nadpisać a nie mogę włączyć tego w opcjach to BUG i tyle w tym temacie z mojej strony  :118:

« Odpowiedź #27 dnia: Kwietnia 19, 2011, 23:03:36 »
Pomyśl nim coś jeszcze napiszesz
Jeszcze mała dygresja SpawnHumans=1 a nie humanspawn=1
Zainstaluj nim coś jeszcze wkleisz z poniższego forum:
http://allaircraftsimulations.com/forum/viewtopic.php?f=99&t=31774&p=352702

« Odpowiedź #28 dnia: Kwietnia 24, 2011, 15:51:36 »
Dzisiaj zauważyłem, że po zastrzeleniu strzelca w He111 on nadal strzelał i to dosyć celnie. :D
Pozdrawiam.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #29 dnia: Kwietnia 26, 2011, 14:40:09 »
To co opiszę to prawdopodonie nie bug, ale skopana misja przez jej twórcę/ów. Misja to Manstone (opisuję z wyborem dla niemieckiego pilota) czyli ostatnia z szybkich misji. Otóż na sam jej koniec gdy Heinkle juz odlecą po ataku,  sześć (lub mniej gdy spadną w misji) Spitfire'ów przylatuje w ładnej grupce by lądować na lotnisku Manstone. ładnie krążą na 2000 m i po jednym podchodzą do lądowania nie przejmując się zupełnie latającymi 110tkami :). Można spokojnie poćwiczyć strzelanie do wolno lecącego celu gdyż herbaciarze ralizują bez względu na ostrzał swój zamiar lądowania. Po prostu coś więcej niż Wielkie Polowanie na Mariańskie Indyki :D. Testowane wielokrotnie gdyż ćwiczę w niej skila na 110tce :P
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM