Autor Wątek: Konfiguracje sprzętowe i osiągi - wydzielona dyskusja.  (Przeczytany 19788 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Misiek

• JG300
  • *
Odp: Konfiguracje sprzętowe i osiągi.Wymagania CoD !
« Odpowiedź #45 dnia: Kwietnia 07, 2011, 16:11:11 »
doam jeszcze, ze z cieniami wyglada to nastepujaco:
nad czystym kanalemi - 37-40 fps

nad miastem - ok 10 -40 - ale zrywa przez doczytywanie

nad ziemia - 25-40 fps ale doczytuje czesciej niz jak cienie sa wylaczone.

Reszta ustawien - taka jak wczesniej

« Odpowiedź #46 dnia: Kwietnia 07, 2011, 18:41:35 »
wokol samolotu jest czarna kreska w formie kwadratu - pewnie granica zaczytywania lepszych tekstur - ale niepotrzebnie jest widoczna. tez tak macie ?
Też mam tą kreskę, dodatkowo u mnie jest poszarpana ale po zwiększeniu szczegółowości terenu kreska znika albo po prostu obszar doczytywania tekstur przesuwa się tak daleko że go nie widać. Nie sprawdzałem jeszcze czy patch to naprawia.

U mnie patch tego nie poprawił.

Offline JG300_Hauptmann Kuba

• JG300
  • *
  • Jagdflieger
« Odpowiedź #47 dnia: Kwietnia 08, 2011, 14:31:03 »
Ktoś próbował bawić się parametrem VisibilityDistance= ? Ponoć poprawia troche sytuacje ze stutteringiem.

« Odpowiedź #48 dnia: Kwietnia 08, 2011, 14:37:54 »
Moja zabawa ograniczyła się do zmiany parametru z wartości 3 na 2. Wynik jest taki, że na większych wysokościach widać granicę gdzie pojawiają się  element na ziemi. Wcześniej widziałem po sam horyzont drzewa i domy. Odnośnie wzrostu fps to na logikę biorąc powinno wzrosnąć - mniej elementów do wyświetlenia - jednak przy tym tytule każdy niech sam sprawdzi. Są różne konfiguracje i różnie ta gra działa na nich.
Pozdrawiam.

PL_Leo

• Gość
« Odpowiedź #49 dnia: Kwietnia 09, 2011, 18:23:24 »
Czy warto zainwestować w bardzo mocną kartę graficzną (koniecznie musiał bym wymienić zasilacz) do komputera z procesorem Intel Core 2 Duo E7600 3,06 GHz?
ten procesor ma duży zapas mocy, więc można go z powodzeniem podkręcać do 4 GHz i traktować tę częstotliwość jako stały parametr pracy. Wymiana komputera i tak się zbliża dużymi krokami i aby nie marnować środków, mógłbym tę kartę i zasilacz przełożyć do nowego komputera. Co myślicie o takim pomyśle?

« Odpowiedź #50 dnia: Kwietnia 09, 2011, 20:56:01 »
Najpierw podkręć stabilnie do tych 4GHz i poczekaj z zakupem karty do CoDa. Nadal nie znamy przecież wymagań tej "produkcji".

Offline noe

• PAT
  • *
  • War Thunder
    • BILT POLSKA
« Odpowiedź #51 dnia: Kwietnia 09, 2011, 22:49:34 »
No i nie wytrzymałem, posadziłem WIN 7 64BIT. Poszedł format, czysta instalka i........
Niespodzianka, wszystko zaczęło działać. Przestało się wieszać, wyświetlać błędy, szybciej ładują się misje. Na XP nie mogłem uruchomić nawet gry w ustawieniach MAX a tutaj bez problemu, wystartowało i nawet dało się polecieć choć klatek mało max 4.
Na LOW, kokpit podciągnięty na HIGH AAx8 i spokojnie można latać. Wreszcie mogę przystąpić do testowania FM.
Także XP odpada całkowicie, system praktycznie nie nadający się do CoD.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #52 dnia: Kwietnia 09, 2011, 23:34:51 »
Zauważyłem że po wgraniu pucza, ładnie obciążają mi się wszystkie 4 rdzenie. Latam sobie misję z lotniskiem Manson i fps nie spada poniżej 14 klatek mimo 20+ samolotów. Ale przycięcia a zwłaszcza spowolnienia są.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #53 dnia: Kwietnia 10, 2011, 10:55:14 »
No, brać modderska już zabrała się za "najnowsiejszy" produkt 1C:

http://simhq.com/forum/ubbthreads.php/topics/3265101/performance_improvement_mod_s_.html#post3265101

Który z panów pokusi się o wypróbowanie i ocenienie tego wynalazku (ja nie mogę, gdyż wczoraj organoleptycznie przekonałem się, że CoD na moim przedpotopowym blaszaku jednak nie ruszy  :002:)? Piloci na SimHQ i bananowym forum raportują znaczne przyrosty fps-ów kosztem pogorszenia jakości obrazu tu i ówdzie.

Pozdrawiam.

« Odpowiedź #54 dnia: Kwietnia 10, 2011, 11:27:29 »
Czyżby powtórka z rozrywki? Gdzie twórcy nie mogą, tam społeczność pomorze? :D :D

Jeżeli już powstał mod, to podejrzewam, że pliki *.SFS są już złamane przez moderów :D
Pozdrawiam.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #55 dnia: Kwietnia 10, 2011, 12:15:44 »
O matko! To stary Kegetys i jego nowe dzieło... Więcej na jego stronie, jeśli na forum SimHQ usuną: http://www.kegetys.net/
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline castor

• *
  • Lonewolf
« Odpowiedź #56 dnia: Kwietnia 10, 2011, 12:49:30 »
Filmik wydajności po zainstalowanym modzie :) widać że już zaczyna to jakoś chodzić/ no proc 4GHz i gtx 560-to powinno za.....ć :-) . Czyżby można było już kupować ? :)
http://www.youtube.com/watch?v=kSHJ_utaWtQ

i5 12600K
27LG GL850-B
RTX 4080 Phantom GS
VR HP Reverb G2
TH Warthog
Lecimy z konkretami – rzekł dowódca skrzydła, patrząc na Mavericki

« Odpowiedź #57 dnia: Kwietnia 10, 2011, 14:12:03 »
Modzik już zainstalowany.

FPS-y przy jednym samolocie w powietrzu (oczywiście moim) nad wodą i widokiem z kokpitu:

Before: 24~31

After: nie schodzi poniżej 50-ciu. :banan

Instalujcie !!!

Offline JG300_Hauptmann Kuba

• JG300
  • *
  • Jagdflieger
« Odpowiedź #58 dnia: Kwietnia 10, 2011, 14:17:47 »
U mnie zwiększa to przyciachy i FPS spada. Niestety :(.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #59 dnia: Kwietnia 10, 2011, 14:19:45 »
Ten filmik niby na sprzęcie c2d i2500k~4ghz, ale w rozdzielczości 1920x1080... Londyn jak marzenie. Jest nieźle!
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.