Autor Wątek: Konfiguracje sprzętowe i osiągi - wydzielona dyskusja.  (Przeczytany 17653 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline noe

• PAT
  • *
  • War Thunder
    • BILT POLSKA
Odp: Konfiguracje sprzętowe i osiągi.Wymagania CoD !
« Odpowiedź #75 dnia: Kwietnia 10, 2011, 21:00:10 »
Dzięki za wyjaśnienie z modem!!
Działa i faktycznie jest o niebo lepiej u mnie nad kanałem 6vs6 stałe 20 klatek bez zaciachów. Nad lądem tez płynnie idzie z 18 klatkami.
Jednak jest jakiś problem bo często podczas ładowania misji wywala błąd Luncher.

« Odpowiedź #76 dnia: Kwietnia 10, 2011, 21:05:25 »
U mnie nomipmaps_mod mod powoduje problemy. Sam noSSAO_mod działa prawidłowo.

Offline ath

• *
  • PurePC Team
« Odpowiedź #77 dnia: Kwietnia 10, 2011, 21:07:59 »
Dzięki za wyjaśnienie z modem!!
Działa i faktycznie jest o niebo lepiej u mnie nad kanałem 6vs6 stałe 20 klatek bez zaciachów. Nad lądem tez płynnie idzie z 18 klatkami.
Jednak jest jakiś problem bo często podczas ładowania misji wywala błąd Luncher.

20 klatek i 18.. to się wyklucza ze słowem "płynnie".  :007:
Już więcej miałem na premierowej wersji, ale grać nie byłem w stanie. Ale to dobrze pokazuje jak ludzie są zdeterminowani, zeby tylko pograć w nowego iłka.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #78 dnia: Kwietnia 10, 2011, 21:11:11 »
Multi obecnie nie działa więc nie strachu.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #79 dnia: Kwietnia 10, 2011, 21:19:39 »
Multi obecnie nie działa więc nie strachu.

Muliti działa, co prawda są dwa serwery - polatałem dzisiaj chwilkę. 
HL-EKG_Ralu

Offline ath

• *
  • PurePC Team
« Odpowiedź #80 dnia: Kwietnia 10, 2011, 21:55:21 »
Ciekawe czy załączą te fixy do jakiegoś pacza czy będą robili po swojemu, bo to ruskie(?) a oni zawsze, wszystko pod prąd.

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #81 dnia: Kwietnia 10, 2011, 21:57:19 »
U mnie nomipmaps_mod mod powoduje problemy. Sam noSSAO_mod działa prawidłowo.
Faktycznie, -mod=nomipmaps powoduje problemy. Misja nad wodą się uruchamia, nad lądem się wywala w trakcie wczytywania. Aczkolwiek ten mod daje u mnie jajwiększą poprawę :-\

Offline PIT

• PAT
  • *
  • PAT , EKG_PIT
« Odpowiedź #82 dnia: Kwietnia 10, 2011, 22:01:06 »
U mnie iłek pod XP niepróbowany , bo pisali na opakowaniu dedykując WIN7.
A tu wszystko ok. śmiga.Grafika super , żadnych głupich kolorów. Mała klatkoza bo słaba karta grafiki . Na WIN 7 żadnych problemów ze starym iłkiem.
Co zauważyłem to system bardziej stabilny .Na XP iłek szalał fps-ami w zależności gdzie byłem samolotem. Pod WIN 7 równo trzyma dla mojej grafy 60 FPS i nie drgnie poza 3 plus ,minus. I to jest cud. Kocham stabilizację. Tylko WIN7 - mam 64 bit.
Tylko stały trening czyni Cię Mistrzem. Niech Moc będzie z Wami wirtualni lotnicy.
WSP dla Orłów. - od EKG_PIT

« Odpowiedź #83 dnia: Kwietnia 10, 2011, 22:11:16 »
U mnie -mod=nomipmaps nie sprawia problemów nad ziemią...tj. najprawdopodobniej nie sprawia, gdyż żeby to ocenić, trzeba by po prostu trochę więcej testów, niż dosłownie kilka uruchomień.

« Odpowiedź #84 dnia: Kwietnia 10, 2011, 23:02:38 »
Faktycznie, -mod=nomipmaps powoduje problemy.

Ja bym sobie ten "mod" usuwający mipmapy odpuścił kompletnie. No, chyba że ktoś tęskni do roku '97 kiedy to wchodziło pierwsze Voodoo a ludziom nie przeszkadzał brak mipmap i fatalnej jakości filtrowanie tekstur.

http://en.wikipedia.org/wiki/Mipmap

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #85 dnia: Kwietnia 10, 2011, 23:42:18 »
... gdyż podczas większego ataku np. 12 Spit'ów atakuje He-111 wszyscy zaczynają strzelać, gra zacina okropnie - doładowuje (spada do 1 fps'a), ale potem znowu wraca do tej wartości wyjściowej, czasami spada na dłuższy czas do ok. 20-25. Zrobiłem inaczej: 60 Spitów na 60 Emili (!) nad wodą i takich dużych przycięć jak przy bombowcach nie było.

Zauwazyłem to samo, lecąc za hurkiem, który naparzał do Ju-88. W momencie, kiedy widziałem łuski  - spadek fps znaczący. W momencie kiedy hurek przestawał strzelac - wszystko wracało do normy.

Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

Offline janweg

• *
  • Świętoszek
« Odpowiedź #86 dnia: Kwietnia 11, 2011, 01:08:41 »
Po zainstalowaniu "modów" nad Londynem (przelot pod Tower Brigde) mam  średnio 29 FPS, obciążenie procesora 40-50%, a karty graficznej 50-60% (raz max 70%) i zaciachy. Ten engine jest kompletnie skopany. I chyba słusznie Qrdl zaczyna nas nazywać "Dziećmi Iła". Przypomina mi się dowcip o rodzicach którzy mieli dwoje dzieci (bliźniaków) jeden totalny pesymista, drugi niepoprawny optymista. Na urodziny dali pesymiście masę zabawek, a optymiscie kupę końskiego łajna. Jak zajrzeli do pokojów - pesymista siedział w kącie i miał gdzieś wszystkie zabawki, a optymista szaleńczo kopał w G****. Na pytanie co robi, odpowiedział: tyle końskiego łajna - gdzieś tam musi być konik (ten drugi to my - dzieci Iła).

« Odpowiedź #87 dnia: Kwietnia 11, 2011, 21:31:39 »
Krótkie pytanie.
Czy ktoś próbował tej gry na Xeonie? Czy wybór procesora i5, i7, Xeon, ma wpływ na działanie gry? Oprócz szybkości pracy oczywiście, bo nie chciałbym się zdziwić komunikatem o nieobsługiwaniu sprzętu.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #88 dnia: Kwietnia 11, 2011, 21:43:19 »
Xeon to tylko nazwa kodowa i niczym specjalnie nie różni się od zwykłego Intela. Jak już brać to obecnie i5, bo to do zastosowań domowych, a HT w i7 guzik daje w grach. Choć w przypadku tej gry to ciężko mówić o jakiejkolwiek konfiguracji, że daje radę.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #89 dnia: Kwietnia 11, 2011, 21:57:11 »
Pewnie będzie jak z LO  :002:
Wszyscy jęczeli, że słabo chodzi i liczyli na patcha, a dopiero komputery złożone w rok po ukazaniu się gry dobrze to ciągnęły.  :002:

Ja po prostu planuję zakup komputera do pracy, a dobrze będzie jak przy grach też będzie się dobrze zachowywał.