Autor Wątek: Błąd w DCS: "Wystąpił problem z aplikacją DCS.exe".  (Przeczytany 9024 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Błąd w DCS: "Wystąpił problem z aplikacją DCS.exe".
« dnia: Kwietnia 14, 2011, 21:22:55 »
Panowie, powiedcie dlaczego wywala mi tę grę ??, na poczatku mozna pograć, ale po jakimś czasie , dźwiek systemowy i wchodzi do menu :(
[admin]Czy zasady korzystania z Forum zostały przeczytane?[/admin]
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 15, 2011, 17:17:52 wysłana przez KosiMazaki »

Offline zartekB

• 13 WELT
  • *
Odp: Odp: Uszkodzony plik
« Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 15, 2011, 01:08:19 »
Zacznij od aktualizacji sterowników od grafy a przede wszystkim karty dźwiękowej, u mnie pomogło i to bardzo.
"Spadochroniarz musi być na tyle mądry żeby zrozumieć zasadę działania spadochronu. I na tyle głupi żeby ją wypróbować..."

« Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 15, 2011, 09:22:13 »
No tak, zrobiłem obie aktualizacje i niestety dalej to samo, napisał komunikat "wystąpił problem z aplikacją DCS.exe przepraszamy" i wyszedł do menu,
moja skrzynka to: Intel Core 2 Quad Q8300, NVIDIA GF GTX260, 4 GB Ram, pomóżcie proszę

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 15, 2011, 09:41:20 »
Raczej to wina czegoś w systemie. Na Forum ED masz cały temat o CTD, zajrzyj pod link tutaj http://forums.eagle.ru/forumdisplay.php?f=131 - może będzie rozwiązanie na Twój problem. Sprawdź też pod Windowsem jaki konkretnie plik wywołał ten problem (np. effect.dll ?) w historii problemów.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 15, 2011, 09:51:33 »
W Narzędziach Administracyjnych powinien być dziennik zdarzeń i tam rozwinięcie problemu. Wklej to tu z ciekawości to może coś więcej powie.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 15, 2011, 10:19:27 »
Mam nadzieję,że używasz oryginału a nie z crackowanej wersji gry.

Offline Mekki

• Global Moderator
  • Tępy Ch**:)
    • 13 WELT
« Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 15, 2011, 10:23:13 »
A to jest taka  w ogóle?
A w jaki sposób Ty jesteś upośledzony?

Kanał youtube 13WELT

« Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 15, 2011, 10:31:15 »
Dawno,dawno temu mój znajomy zalatwił mi z crackowanego Dcs:Black Sharka i działy się właśnie tego typu szopy.Pomimo ,że miałem oryginał to chciałem sprawdzić jak to chłopaki ogarneli.Być może w tym przypadku jest podobnie.

« Odpowiedź #8 dnia: Kwietnia 15, 2011, 11:56:23 »
Dzięki serdeczne za forum ED, ale niestety mój angielski kuleje, i nie wiele z tego rozumiem, a problem chyba wywołał "DCS.exe", Na te narzędzia administracyjne też patrzyłem, ale niestety  nic nie znalazłem odnośnie błędu tej gry, mam oryginał, na 100%, może spróbuję na innym systemie win 7, może to wina mojego XP-ka, j dziękuję za odpowiedzi

Odp: Błąd w DCS: "Wystąpił problem z aplikacją DCS.exe".
« Odpowiedź #9 dnia: Kwietnia 15, 2011, 18:47:22 »
Witam ponownie. Sprawdziłem to pod Win7 i też nie chodzą. Zapuściłem jeszcze raz pod Win XP. Po kilkominutowym uruchomieniu wszystkich systemów kołowałem do startu i znowu wyszedł do menu ale tym razem pojawił się komunikat:

"DCS.exe - Błąd aplikacji.   Instrukcja spod 0x014e7ee4 odwołuje się do pamięci pod adresem 0x00000004. pamięć nie może być read. kliknij Ok, aby przerwać działanie aplikacji".

Pomóżcie co mam z tym fantem zrobić :(.

[admin]Pisownia i interpunkcja. Proponuję popracować nad tym najpierw, bo polecą dalsze ostrzeżenia. Mazak.[/admin]
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 15, 2011, 19:16:33 wysłana przez KosiMazaki »

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #10 dnia: Kwietnia 16, 2011, 20:46:19 »
Jaka to wersja gry ?
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #11 dnia: Kwietnia 16, 2011, 21:34:46 »
To jest wersja: DCS-WH_Patch_1.1.0.7_EN

« Odpowiedź #12 dnia: Kwietnia 26, 2011, 12:46:27 »
Witam serdecznie, u mnie również ten sam problem. Pojawia się około minuty po rozpoczęciu lotu.   Błąd jednak pojawia się  tylko na komputerze z Windows XP. Na drugim, gdzie jest Windows 7- pracuje bez problemów. Symulator zakupiłem na platformie STEAM.

« Odpowiedź #13 dnia: Kwietnia 26, 2011, 20:43:00 »
Witam ponownie, sprawdziłem w podglądach zdarzeń jak poradziliście i znalazłem : "Aplikacja powodująca błąd launcher.exe, wersja 1.1.0.7 ,moduł powodujący błąd dxgui.dll, wersja 1.1.0.7, adres błędu 0x00009b00."
Może ta informacja pomoże, przyznam szczerze, że mnie też przyda się pomoc w tej sprawie :001:
Z góry dziękuję.

poko24

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: Kwietnia 26, 2011, 22:54:09 »
Za mało informacji. Potrzebne dane o podzespołach waszych komputerów. Jakie wersje Windowsów zainstalowaliście? 32- czy 64-bitowe?

Win 7 \ Vista 32Bit 3GB Hack
XP 32 Bit /3GB Switch