Autor Wątek: Jaką nazwą skrótową będziemy posługiwać się na forum?  (Przeczytany 9110 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
Jaką nazwą skrótową będziemy posługiwać się na forum?
« dnia: Kwietnia 12, 2011, 14:34:22 »
Na forum RoFa mają na Coda słitaśny skrót. Mówią na niego CloDo. W sumie lepiej pasuje, nie myli się z Call of Duty.
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 16, 2011, 11:25:40 wysłana przez KosiMazaki »

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
Odp: Jakim skrótem nazwą skrótową będziemy posługiwać się na forum?
« Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 12, 2011, 14:46:08 »
SimHQ i "bananowe forum" (1C) też używa skrótu CloD, nie jestem pewien czy wszyscy używający są w pełni świadomi znaczenia  :021:

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 12, 2011, 14:52:13 »
Po angielsku czy francusku? Francuskie znaczenie CloDo spodoba się qrdlowi :)
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 12, 2011, 15:09:00 »
CloD po francusku i po angielsku to to samo, ale Clodo po francusku to jak znalazł do innego wątku o COD'zie :)
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 15, 2011, 17:07:21 »
Panowie apeluję nie nazywajcie tego CoD, bo poświadomie myśle o Call of Duty. Używajmy przyjętej nomenklatury CloD.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

empeck

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 15, 2011, 17:11:11 »
CloD bardzo nieprzyjemnie się kojarzy, już lepiej clodo.  :021:  W Call of Duty nie grałem od dwójki to nie mam takich skojarzeń  :118:

« Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 15, 2011, 20:10:57 »
CloD bardzo nieprzyjemnie się kojarzy, już lepiej clodo.  :021:  W Call of Duty nie grałem od dwójki to nie mam takich skojarzeń  :118:

To może CofD? :)

« Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 15, 2011, 22:54:55 »
Moja propozycja IłCoD  :001:
Ps:Ale lepiej żeby było tak jak na zagranicznych forach CloD , to będziemy mieli standard między-narodowy.
"Pan Jezus Chrystus jest obok ciebie wystarczy
jeden krok aby zaprosić go do swojego życia!"

Offline PikAs

• *
  • Check Your 6!
« Odpowiedź #8 dnia: Kwietnia 15, 2011, 23:48:55 »
Cokolwiek byle nie CoD. Większość tematów co przeglądałem to było CloD stąd moja propozycja.

Moje skojarzenie z CoD było podobne.
A CloD kojarzy mi się z tym aktorem "van Dammem" :)

Proponuję nazwać "Clifer" choć jak kolega wyżej wspomniał CloD to byłby standard europejski....

PER ASPERA AD ASTRA
                               RAZOR-6

Offline noe

• PAT
  • *
  • War Thunder
    • BILT POLSKA
« Odpowiedź #9 dnia: Kwietnia 16, 2011, 00:36:03 »
Odbiegania od tematu ciąg dalszy....
Dla mnie to CoD i tyle nie jesteśmy na forum klanu Call of Duty tylko na forum Miłośników Symulatorów Lotniczych. CoD nie kojarzy mi się z niczym innym jak tylko z IŁ2 Cliffs of Dover. Jak będę przynależeć do klanu Call.... to zmienię forum i też mi się mieszać nie będzie.

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #10 dnia: Kwietnia 16, 2011, 00:47:28 »
Odbiegania od tematu ciąg dalszy....
Dla mnie to CoD i tyle nie jesteśmy na forum klanu Call of Duty tylko na forum Miłośników Symulatorów Lotniczych. CoD nie kojarzy mi się z niczym innym jak tylko z IŁ2 Cliffs of Dover. Jak będę przynależeć do klanu Call.... to zmienię forum i też mi się mieszać nie będzie.

Tematy o Call of Duty są, wielokrotnie ten skrót w innych tematach się także przewijał. Wyszukiwarka podaje teraz bzdety jak wpiszesz CoD, a później będzie jeszcze gorzej. Pojawią się też ludzie grający w Call of Duty i skrót będzie także wprowadzał ich w błąd. Ponadto skoro inni używają takiej nazwy to dlaczego nie my. A argument "klanowy" jest delikatnie mówiąc nie trafiony albo inaczej... trafiony jak kulą w płot. Bo równie dobrze mogę powiedzieć, że to forum nie jest o fotografii i jak chcesz konkurs fotograficzny to zmień forum.

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline noe

• PAT
  • *
  • War Thunder
    • BILT POLSKA
« Odpowiedź #11 dnia: Kwietnia 16, 2011, 01:04:56 »
(..) że to forum nie jest o fotografii i jak chcesz konkurs fotograficzny to zmień forum.

Tak właśnie...... forum ma działy i poddziały, ja sobie bardzo dobrze radzę z wyszukiwaniem tematów które mnie interesują a które nie.
Swój temat o foto umieściłem w dobrym dziale i nigdy się nie domagałem aby tworzyć coś specjalnie pod takie zainteresowania.
Na innych forach oczywiście uczestniczę.
CoD  ma swój dział na forum i ja bynajmniej znajdę to czego szukam.Czy my zawsze musimy robić jak inni? To tylko moja opinia....
"Klany".... widocznie trafiłem w czuły punkt.....każdy lubi co innego, jedni chłopców drudzy dziewczynki ale nie potępiam nikogo. Sorki

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #12 dnia: Kwietnia 16, 2011, 01:08:53 »
Tylko nie wiem co mają działy do przyjęcia pewnej zgodnej nomenklatury przy nazywaniu? Ja sobie nie wymyśliłem tego skrótu tylko jak widać także innym ludziom on miesza w głowie. A na tym forum jest także spora liczba ludzi pogrywających czy to w Call of Duty czy inne shootery i też nie są w klanach.

Offline noe

• PAT
  • *
  • War Thunder
    • BILT POLSKA
« Odpowiedź #13 dnia: Kwietnia 16, 2011, 01:20:43 »
Dobra co wymyślicie to wymyślicie mi tam wsio jedno.....ale pewnie nie szybko nauczę się pisać nowego skrótu.

Offline janweg

• *
  • Świętoszek
« Odpowiedź #14 dnia: Kwietnia 16, 2011, 01:23:17 »
Ja jestem za Van Dammem.