Autor Wątek: Nowe mapy w DCS  (Przeczytany 116362 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Nowe mapy w DCS
« Odpowiedź #690 dnia: Października 01, 2024, 22:48:47 »
Na czasie jest też Ukraina, ale jakoś nikt się nie kwapi nawet by rejon Morza Azowskiego i Krym porządnie zrobić na domyślnej mapie. Chociaż coś tam chyba się działo kiedyś w temacie. Na czym stoimy z tym Kaukazem 2.0?
« Ostatnia zmiana: Października 01, 2024, 22:57:15 wysłana przez Jascha »

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #691 dnia: Października 01, 2024, 23:39:58 »
Na czasie jest też Ukraina, ale jakoś nikt się nie kwapi nawet by rejon Morza Azowskiego i Krym porządnie zrobić na domyślnej mapie. Chociaż coś tam chyba się działo kiedyś w temacie. Na czym stoimy z tym Kaukazem 2.0?

Kaukaz 2.0 to już dawno wyszedł: https://www.digitalcombatsimulator.com/en/downloads/screenshots/1571/. Tzn. jeden z zeszłorocznych patchy zawierał ulepszenia terenu (mesh), jakieś lepsze teksturki i zmiany w zadrzewieniu i to tyle by było. Poszło to bokiem bez specjalnych reklam, taka kosmetyka bardziej. Kiedyś był bardziej kanciasty.

Co do Syrii to polatałem dziś, niewątpliwie to jedna z najlepiej zrobionych map, ten updejt jest świetny dla tej mapy. Dodatkowo u mnie wszystkie mapy zyskały zauważalnego boosta. 5090 jest niepotrzebna ;).
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #692 dnia: Października 02, 2024, 08:58:41 »
Nowego Kaukazu raczej nie będzie, bo tam sporo się pozmieniało od kiedy mapa powstała. Niektóre lotniska nie istnieją, inne są mocno przebudowane, pomoce nawigacyjne się pozmieniały. Trzeba by mapę praktycznie od nowa zrobić, niekompatybilną z istniejącymi misjami. A jeśli tak, to bardziej opłaca się poświęcić ten czas na inny obszar.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #693 dnia: Października 02, 2024, 16:58:15 »
Kaukaz 2.0 to już dawno wyszedł: https://www.digitalcombatsimulator.com/en/downloads/screenshots/1571/. Tzn. jeden z zeszłorocznych patchy zawierał ulepszenia terenu (mesh), jakieś lepsze teksturki i zmiany w zadrzewieniu i to tyle by było. Poszło to bokiem bez specjalnych reklam, taka kosmetyka bardziej. Kiedyś był bardziej kanciasty.

Nie chodziło mi o to przypudrowanie, które swego czasu miało miejsce, tylko o to, że (jak mi się wydaje) były chyba jakieś plany zwiększenia tej mapy. Zwiększenia jeśli chodzi o faktycznie modelowany teren, bo sam rozmiar mapy został parę lat temu zwiększony i teoretycznie obejmuje teraz cały obszar Morza Czarnego. Wydawało mi się, że było to robione właśnie na te potrzeby.

Co do Syrii to polatałem dziś, niewątpliwie to jedna z najlepiej zrobionych map, ten updejt jest świetny dla tej mapy. Dodatkowo u mnie wszystkie mapy zyskały zauważalnego boosta. 5090 jest niepotrzebna ;).

Dla mnie to mapa nr 1. Jedyna rzeczy, która mnie w mnie strasznie irytuje to brak całego Izraela. Podzielenie tego obszaru na dwa moduły to kiepski pomysł.

A Ugra coś jeszcze lepi poza tym?
« Ostatnia zmiana: Października 02, 2024, 17:06:45 wysłana przez Jascha »

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #694 dnia: Października 02, 2024, 19:38:17 »
Takiej wielkosci nie bedzie jesli chodzi o Kaukaz. Podawali ze Krymu nie dodadza i nie ma co zaczynac tego tematu - nie mam Pana plaszcza i co mi Pan zrobisz? ;)

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #695 dnia: Października 18, 2024, 18:36:57 »
No i mamy Irak, jako pre order: https://www.digitalcombatsimulator.com/en/shop/terrains/iraq_terrain/. Można płacić milami więc mi wyszło 39$.

Za to obszar jest całkiem ok, szkoda, że nie od razu aż tak duży.
« Ostatnia zmiana: Października 18, 2024, 22:30:05 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #696 dnia: Października 18, 2024, 21:07:50 »
Ciekawe, że w promo pojawiają się bardzo  uwidocznione 2 maszyny Razbamu... Niedługo będzie jakieś oświadczenie podobno. Sorry za offtopa.

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

--------------------------------
Win10 64bit
PC: i7 13700k, 64GB RAM 3200MHz DDR4, RTX 4090, VR Quest 3, M2 Drives, EVGA 1000W GQ

VPC MongoosT-50CM2 Grip, VPC MongoosT-50CM3 Throttle, crosswinds rudder pedals, VPC panel CP3, WinWIng PTO2

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #697 dnia: Października 18, 2024, 21:27:38 »
Heh, w komentarzach pod trailerem na youtube mocno po nich cisną. Ciekawe, czy tak to zostanie na widoku...

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #698 dnia: Października 18, 2024, 23:04:00 »
Niedługo będzie jakieś oświadczenie podobno. Sorry za offtopa.

Ciekawe jakie, może że kupili te moduły ;).

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #699 dnia: Października 18, 2024, 23:34:44 »
Ciekawe jakie, może że kupili te moduły ;).
W tej sytuacji to nawet bym chciał, ale raczej spodziewam się, że Razbam wejdzie w komitywę z Microprose i fani F-16 się ucieszą, ale nie osoby co kupiły ich moduły w DCS.

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

--------------------------------
Win10 64bit
PC: i7 13700k, 64GB RAM 3200MHz DDR4, RTX 4090, VR Quest 3, M2 Drives, EVGA 1000W GQ

VPC MongoosT-50CM2 Grip, VPC MongoosT-50CM3 Throttle, crosswinds rudder pedals, VPC panel CP3, WinWIng PTO2

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #700 dnia: Grudnia 11, 2024, 16:33:01 »
DCS Iraq właśnie wydany! :)

(i kolejne 120Gb zajętości do kolekcji ;))
« Ostatnia zmiana: Grudnia 11, 2024, 16:40:17 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #701 dnia: Grudnia 11, 2024, 17:13:25 »
Heh, ja już mam przesyt, dawno nie kupiłem żadnej mapy. Nie jest to z mojej strony żaden protest czy coś, po prostu nie mam co z nimi robić :)

« Odpowiedź #702 dnia: Grudnia 11, 2024, 18:12:24 »
A skąd te 120 GB? 75 GB jest podane na stronie. Choć zapewne kwestia czasu zanim to spuchnie powyżej 100 GB. Czekam aż do 1 TB na jednej mapie dojadą. :roll:

Features Coming During Early Access:
Mission and Campaign Expansion: Development of additional missions and campaigns, including historical and hypothetical scenarios.

Ciekawe co się pod tym kryje. W sensie w pakiecie do mapy oni zrobią te misje i kampanie? Czy zakładają, że twórcy modułów je zrobią?

Moja opinia jest taka, że z mapą powinien zawsze być wydany pakiet misji INSTANT ACTION i parę podstawowych misji SINGLE-PLAYER do większości, jeśli nie do wszystkich modułów. W każdym razie wydaje mi się, że bardziej to spoczywa na twórcach mapy niż na twórcach wydanego już wcześniej modułu, by taką zawartość zapewnić.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #703 dnia: Grudnia 11, 2024, 20:22:11 »
Mapa ma 111Gb i to pamiętajmy, że to tylko pół Irak ;). Więc razem pewnie gdzieś to dojdzie do 200+. Widzę za to postęp vs mapa Afganistanu. Są teraz płynne przejścia, zamiast tych ostrych właśnie z Afganistanu, pomiędzy teksturami, co wygląda dużo bardziej realistycznie i mniej się rzuca w oczy. Faktycznie zatem pracowano nad ulepszeniem nieco technologii tworzenia map.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #704 dnia: Grudnia 11, 2024, 23:45:50 »
Tak w końcu 1 terabajt DCSa przekroczony, dokładnie 1.01.
"Pan Jezus Chrystus jest obok ciebie wystarczy
jeden krok aby zaprosić go do swojego życia!"