Autor Wątek: Nowe mapy w DCS  (Przeczytany 116170 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

_michal

• Gość
Odp: Nowe mapy w DCS
« Odpowiedź #30 dnia: Sierpnia 20, 2011, 11:12:03 »
Cóż, dla mnie Nevada to jest i tak kompletnie niezrozumiały krok. Jest tyle teatrów gdzie A-10C byłby 'na miejscu', a oni robią mapkę w środku USA. Ja jeszcze poproszę Francję i Quebec. W bojowym simie będą równie sensowne co Nevada. Tak, zdaję sobie sprawę z ćwiczeń Red Flag.

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: Sierpnia 20, 2011, 11:30:48 »
Och troszkę wyobraźni :-) Ja tam mając przed oczami fotki jakiś kamoli w Nevadzie i Afganistanie nie jestem na tyle biegły (w ogóle nie jestem biegły), żeby rozpoznać skąd one są. Tak więc można ruszyć wyobraźnią i wyobrażać sobie, że to miss mokrego podkoszulka.... a nie nasza stara... sceneria.
Nie chcę się tutaj bawić w teorie spiskowe, ale może ED unika terenów kontrowersyjnych. Armia to instytucja wielce powalona i łatwo "popsuć" z nią stosunki.

Tako rzecze,
Zaratustra

_michal

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: Sierpnia 20, 2011, 11:46:36 »
Och troszkę wyobraźni :-) Ja tam mając przed oczami fotki jakiś kamoli w Nevadzie i Afganistanie nie jestem na tyle biegły (w ogóle nie jestem biegły), żeby rozpoznać skąd one są. Tak więc można ruszyć wyobraźnią i wyobrażać sobie, że to miss mokrego podkoszulka.... a nie nasza stara... sceneria.

Symulator (a do tego miana pretenduje DCS) powinien odzwierciedlać rzeczywistość, a wymagać wyobraźni, bym uwierzył, że latam nad Afganistanem będąc nad Area51. Dla mnie takie rozwiązanie jest tak samo bez sensu jak F-14 z kokpitem Su-33 w LOFC.

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: Sierpnia 20, 2011, 12:11:22 »
Z tym odzwierciedlaniem rzeczywistości to bym uważał, bo pojawia się - stary jak ludzkie poznanie - problem prawdy :-) Ty Michale chyba jesteś arystotelikiem - veritas est adequatio rei et intellektus. Ja natomiast podchodzę bardziej fallibilistycznie do zagadnienia prawdziwości odwzorowań i dla mnie Nevada jest przybliżeniem Afganistanu, którego ja patrząc na teren, nie potrafię sfałszować.

Tako rzecze,
Zaratustra

_michal

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: Sierpnia 20, 2011, 12:18:04 »
dla mnie Nevada jest przybliżeniem Afganistanu, którego ja patrząc na teren, nie potrafię sfałszować.

Zwłaszcza jeśli przypadkiem zawitasz w okolice Las Vegas :D

Online some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #35 dnia: Sierpnia 20, 2011, 12:40:07 »
Nevada była początkowo niezależnym od ED projektem tworzonym przez kogoś z ich forum. Potem przejęli ten projekt, czy też nawiązali ścisłą współpracę, nie wiem dokładnie.

W każdym razie z tym wyborem Nevady, to samo wyszło. :D
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

_michal

• Gość
« Odpowiedź #36 dnia: Sierpnia 20, 2011, 13:06:22 »
Tak, wiem jak to było. Mam nadzieję, że przy okazji pisania tego nowego engine terenu poprawią workflow tworzenia map, bo jak narazie ich SDK nie okazało się zbyt owocne. Najlepiej jakby narzędziem do tworzenia geometrii terenu był jakiś dedykowany edytor, a nie 3ds max.

poko24

• Gość
« Odpowiedź #37 dnia: Września 04, 2011, 00:03:04 »
Kolejny mały update dotyczący nadchodzącej scenerii Nevady:

_michal

• Gość
« Odpowiedź #38 dnia: Września 04, 2011, 00:05:33 »
Ciekawe czy drzewa dalej będzie można 'przelecieć'.

poko24

• Gość
« Odpowiedź #39 dnia: Września 04, 2011, 00:09:21 »
IIRC w Lockonie drzewa można zrobić kolizyjne zmieniając pewne parametry w jakiś plikach - nie pamiętam gdzie dokładnie i czy działa to także w DCS. Pożerają tylko sporo mocy obliczeniowej wówczas.

_michal

• Gość
« Odpowiedź #40 dnia: Września 04, 2011, 00:11:01 »
IIRC w Lockonie drzewa można zrobić kolizyjne zmieniając pewne parametry w jakiś plikach - nie pamiętam gdzie dokładnie i czy działa to także w DCS. Pożerają tylko sporo mocy obliczeniowej wówczas.

To jest podobno nowy engine terenu. Może tu zrobili inaczej.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #41 dnia: Października 01, 2011, 11:42:38 »
Coś ucichło z nową mapą a jesień za pasem. Jakieś przecieki ?
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #42 dnia: Października 19, 2011, 01:27:52 »
Kilka nowych screenów http://forums.eagle.ru/showthread.php?p=1309446#post1309446  :)
Muszę przyznać że zapowiada się ciekawie :)

poko24

• Gość
« Odpowiedź #43 dnia: Października 19, 2011, 08:11:49 »

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #44 dnia: Października 19, 2011, 12:41:38 »
Fajnie, że coś się ruszyło w tym temacie. Ciekawe, czy zrobią to w tym roku, ale niestety coraz mniej w to wierzę :\. Pytanie też czy płatne? Docelowo miało być dla pre-orderowców free, ale jako że nawet kombinują z płatnym patchem do BS 2.0 to zapewne szukając środków $ może być tak, że będą 2 ceny, z rabatem dla posiadaczy wcześniej bety DCS A10C.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl