Autor Wątek: Nowe mapy w DCS  (Przeczytany 116183 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Nowe mapy w DCS
« Odpowiedź #390 dnia: Czerwca 12, 2020, 17:52:49 »
Wyciagajcie kasiore, Syria za chwile w pre order albo i od raz wydana jak z kanalem:
https://www.digitalcombatsimulator.com/en/downloads/screenshots/ .
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

kwadrat

• Gość
« Odpowiedź #391 dnia: Czerwca 12, 2020, 20:43:22 »

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #392 dnia: Czerwca 12, 2020, 21:43:58 »
Teraz to bugi nawet są na mapkach - patrz Channel. ;)
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Poko

• Gość
« Odpowiedź #393 dnia: Czerwca 13, 2020, 07:30:22 »
Teraz to bugi nawet są na mapkach - patrz Channel. ;)
Tia, widzieliście jak bombowce AI po skończonym locie kołują do hangarów, w których się nie mieszczą? Dlatego dołączam do akcji "żadnych pre-orderów dla ED". Ich reputacja obecnie się czołga w dwóch metrach mułu.

« Odpowiedź #394 dnia: Czerwca 13, 2020, 08:24:08 »
Ostatnio na strombirds pojawił się artykuł który trafnie podsumował obecną politykę wydawniczą ED:
https://stormbirds.blog/2020/06/10/is-it-time-to-rethink-dcs-worlds-release-structure/
ps.
Przyznam, że ja także zamiast kolejnej "wiecznej" bety w postaci nowej mapy oraz P-47 od ED wolałem ostatnio zakupić jednak pre-order ale od 1CGS pt. "Battle of Normandy".

« Odpowiedź #395 dnia: Czerwca 13, 2020, 08:31:52 »
Dlatego dołączam do akcji "żadnych pre-orderów dla ED". Ich reputacja obecnie się czołga w dwóch metrach mułu.

To jest to co postulowałem już jakiś czas temu, aczkolwiek biję się w piersi i sam uległem.
Obecnie dołączam się do akcji. Aby też akcja była może bardziej zauważalna, proponuję robić listę użytkowników popierających i przypiąć do działu DCS.

« Odpowiedź #396 dnia: Czerwca 13, 2020, 13:39:43 »
Ja wiem, nie kupię nic z okresu WWII, dopóki ED nie zrobi modelu zniszczeń dla tych maszyn  i wszystkiego z WWII.  A też nie naprawi strzelców pokładowych w bombowcach, na wieżyczkach wartowniczych i działkach PL. Wszyscy mają sokole oko i radarowe namierzanie celu, ukryte gdzieś między hełmem a czaszką. W innym przypadku WWII w DCS nie ma najmniejszego sensu.
Jeśli chodzi o moduły ED, to F-18 już mi psychicznie wystarczy, wprawdzie kupiłem jeszcze F-16, ale powody dla których to uczyniłem są mi nie do końca jasne. Prawdopodobnie jest to wynik długiej posiadówy z Qurdlem, po której miałem bardziej zryty baniak niż zazwyczaj. Tym niemniej, nie zamierzam instalować tego modułu, przez przynajmniej następny rok.
Zatem podsumowując, nie mam zamiaru kupować czegoś "nowego" od ED, innych wykonawców może tak, ale ED ma zbyt wiele problemów ostatnio, bym miał ponownie narażać się na stres po zakupowy, jak jest to w przypadku Szerszenia. Jeden problem mi starczy.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 13, 2020, 23:11:52 wysłana przez KosiMazaki »
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

Offline Lukas

• 13 WELT
  • *
  • MiG Killer
« Odpowiedź #397 dnia: Czerwca 14, 2020, 13:38:18 »
Obecnie dołączam się do akcji. Aby też akcja była może bardziej zauważalna, proponuję robić listę użytkowników popierających i przypiąć do działu DCS.

Ja mam zamiar kupić, bo zapowiada się dobra mapa, a o tym jak wydaję moje pieniądze decyduję sam.

Tia, widzieliście jak bombowce AI po skończonym locie kołują do hangarów, w których się nie mieszczą? Dlatego dołączam do akcji "żadnych pre-orderów dla ED". Ich reputacja obecnie się czołga w dwóch metrach mułu.

Bez urazy Poko, ale to, że AI nie mieszczą się w hangarze to nie jest wada dyskwalifikująca całą mapę.     

Zatem podsumowując, nie mam zamiaru kupować czegoś "nowego" od ED, innych wykonawców może tak ...

No właśnie Syrię tworzy 3rd party, a nie ED ;)

Tak w ogóle to dla mnie, posiadacza wielu modułów już w tej chwili ilość kontentu w DCS jest gigantyczna i na lata zabawy. DCS to sandbox i żeby dobrze się bawić trzeba umieć wyznaczać sobie własne cele i mieć satysfakcję z ich osiągnięcia, dokładnie tak samo jak w innych sandbox'ach.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 14, 2020, 14:13:52 wysłana przez KosiMazaki »
"Throw a nickel on the grass, save a fighter pilot's ass"

Poko

• Gość
« Odpowiedź #398 dnia: Czerwca 14, 2020, 14:35:34 »
Bez urazy Poko, ale to, że AI nie mieszczą się w hangarze to nie jest wada dyskwalifikująca całą mapę
Not taken. Czy gdzieś napisałem, że ją dyskwalifikuję? Przytoczyłem ten przykład a propos tego co napisał wyżej YoYo. Tej mapy akurat nie kupię, ale nie z powodu jednego czy dwóch baboli. Po prostu WWII mnie nie kręci, tym bardziej w wydaniu ED w tym momencie. Gdyby taki babol był na nowej Syrii (i załóżmy robiłoby ją ED), to i tak bym ją kupił, ale już nie w pre-orderze, bo nie tylko ja mam wrażenie, że takim działaniem my klienci za bardzo ich rozpieściliśmy. Po prostu te EA są coraz bardziej niedorobione na początku.

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #399 dnia: Czerwca 14, 2020, 14:52:48 »
A ja kupiłem i Dzbanka i mapę kanału i mam z tego fun, bo jedno i drugie jest przepięknie zrobione. I była to moja świadoma decyzja. Każdy decyduje sam za siebie. Nie dostaję z tego powodu wrzodów na żołądku, że coś nie działa, lub nie jest tak jak powinno.

Poko

• Gość
« Odpowiedź #400 dnia: Czerwca 14, 2020, 15:50:36 »
A ja kupiłem i Dzbanka i mapę kanału i mam z tego fun, bo jedno i drugie jest przepięknie zrobione. I była to moja świadoma decyzja. Każdy decyduje sam za siebie. Nie dostaję z tego powodu wrzodów na żołądku, że coś nie działa, lub nie jest tak jak powinno.
To coś Ci się ostatnio zmieniło? Wrzodów od tego się raczej nie dostaje, ale nerwy wszystkim czasem puszczają... :evil:

Tak. To jest to na co czekałem od samego początku ;-). Sorry, tyle spraw spartolonych, a oni tu z turbulencjami wyjeżdżają.

Czy oni nie widzą co wypuszczają? Można by spokojnie poczekać jeszcze z miesiąc na dopracowanie, ale wszyscy mają takie ciśnienie, że im mało d... nie popękają, żeby dostać nowego pacza. Dawno nie było tak zbabolonej bety.

Spokojnie - mnie też się zmienia. Ta lista zaproponowana przez Adiego to nienajlepszy pomysł. Każdy sam decyduje i nie powinien czuć się jak jakiś "łamistrajk".

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #401 dnia: Czerwca 14, 2020, 15:53:53 »
To coś Ci się ostatnio zmieniło? Wrzodów od tego się raczej nie dostaje, ale nerwy wszystkim czasem puszczają... :evil:
Chyba mnie z jednym z moich kolegów pomyliłeś :-).

Poko

• Gość
« Odpowiedź #402 dnia: Czerwca 14, 2020, 15:58:58 »
Chyba mnie z jednym z moich kolegów pomyliłeś :-).
Hehe, jaka korekta XD. Czyli jeśli stwierdzasz fakt, że coś nie działa jak należy, to bez jakichś przesadnych emocji? Tak, wiem o co Ci chodzi.

Poko

• Gość
« Odpowiedź #403 dnia: Czerwca 14, 2020, 16:08:12 »
Wracając do tematu z pozytywnym myśleniem, to Syria zapowiada się bardzo ciekawie. Aż mnie korci, żeby wziąć pre-order. ;D

https://forums.eagle.ru/showthread.php?t=278048

« Odpowiedź #404 dnia: Czerwca 14, 2020, 17:23:44 »
Jak dla mnie - mapa petarda! Mam nadzieję, że Ugra Media odrobiła lekcję po wydaniu Normandii i nowa mapa będzie też dobrze zoptymalizowana. Tutaj obszar zainteresowań z naniesionymi lotniskami: https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer?mid=1L8BDc3yxtS0Kjk97vTuHnepha8jXXzKJ&ll=35.066670805970766%2C37.22966357031247&z=7.