Autor Wątek: Nowe mapy w DCS  (Przeczytany 116206 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

qrdl_logos

• Gość
Odp: Nowe mapy w DCS
« Odpowiedź #405 dnia: Czerwca 14, 2020, 18:08:18 »
A ja kupiłem i Dzbanka i mapę kanału i mam z tego fun, bo jedno i drugie jest przepięknie zrobione. I była to moja świadoma decyzja. Każdy decyduje sam za siebie. Nie dostaję z tego powodu wrzodów na żołądku, że coś nie działa, lub nie jest tak jak powinno.

+1

« Odpowiedź #406 dnia: Czerwca 14, 2020, 18:22:43 »
Ja mam zamiar kupić, bo zapowiada się dobra mapa, a o tym jak wydaję moje pieniądze decyduję sam.

A czy ja komukolwiek zabraniam wydawać własnych pieniędzy?!?!?
I jedna postawa (dołączenie do akcji) i druga (zlekceważenie jej) są wyrazem wolności, nikt ani do jednego, ani do drugiego nie zmusza.
Tylko później co moduł lub łatka, to słychać ubolewania na forum, jaki to znowu babol wypuścili, czego to jeszcze nie zrobili, jak to się nie da grać w to lub tamto (wystarczy przejrzeć wpisy ;) ).
Skoro dajemy się golić to nas golą i według mnie albo wymusimy inne podejście, albo będzie gorzej, bo to w tym kierunku idzie.

Offline castor

• *
  • Lonewolf
« Odpowiedź #407 dnia: Czerwca 14, 2020, 18:24:49 »
A czy ja komukolwiek zabraniam wydawać własnych pieniędzy?!?!?
I jedna postawa (dołączenie do akcji) i druga (zlekceważenie jej) są wyrazem wolności, nikt ani do jednego, ani do drugiego nie zmusza.
Tylko później co moduł lub łatka, to słychać ubolewania na forum, jaki to znowu babol wypuścili, czego to jeszcze nie zrobili, jak to się nie da grać w to lub tamto (wystarczy przejrzeć wpisy ;) ).
Skoro dajemy się golić to nas golą i według mnie albo wymusimy inne podejście, albo będzie gorzej, bo to w tym kierunku idzie.
+1

i5 12600K
27LG GL850-B
RTX 4080 Phantom GS
VR HP Reverb G2
TH Warthog
Lecimy z konkretami – rzekł dowódca skrzydła, patrząc na Mavericki

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #408 dnia: Czerwca 14, 2020, 18:49:05 »
Czy Ugra Media robiła też mapę Channel? Nie pamiętam.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #409 dnia: Czerwca 14, 2020, 18:57:51 »
Czy Ugra Media robiła też mapę Channel? Nie pamiętam.

Nie, robili Normandię. Kanał to mapka ED.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #410 dnia: Czerwca 14, 2020, 19:16:03 »
Nie, robili Normandię. Kanał to mapka ED.

Normandię naprawiali.

« Odpowiedź #411 dnia: Czerwca 14, 2020, 19:25:01 »
Normandię naprawiali.

Jeśli mamy być aż tak dokładni, to najpierw zrobili, a później naprawiali.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #412 dnia: Czerwca 14, 2020, 19:36:46 »
Ufff, to jest szansa, że Syria nie będzie zabugowana i w VR będzie fajnie działać. Trochę przeraża ilość obiektów w miastach, ale w sumie jak Vegas daje radę, to może być i tutaj podobnie na dobrym poziomie. Obszar jaki zrobiono jest bardzo ok patrząc na mapkę.

Normandia obecnie jest bardzo ok.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 14, 2020, 19:45:06 wysłana przez YoYo »
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #413 dnia: Czerwca 14, 2020, 19:42:19 »
Z nową mapą poczekam aż usłyszę, że wszystko gra. Oczywiście mówię o Syrii, bo na temat Kanału i WWII już się wypowiedziałem. Mam nadzieją, że Syria będzie działać jak Zatoka Perska, a nie jak Normandia w pierwszym wydaniu.
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

Poko

• Gość
« Odpowiedź #414 dnia: Czerwca 14, 2020, 19:45:56 »
Ufff, to jest szansa, że Syria nie będzie zabugowana i w VR będzie fajnie działać. Trochę przeraża ilość obiektów w miastach, ale w sumie jak Vegas daje radę, to może być i tutaj podobnie na dobrym poziomie. Obszar jaki zrobiono jest bardzo ok patrząc na mapkę.

Normandia obecnie jest bardzo ok.
W Dubaju jest jeszcze więcej budynków. ;)

Offline Lukas

• 13 WELT
  • *
  • MiG Killer
« Odpowiedź #415 dnia: Czerwca 14, 2020, 20:38:55 »

Ale w którym miejscu zostałeś ogolony? ;) Na gildia.org, co dwa dni jest misja online i w każdej z nich bierze udział kilkanaście lub kilkadziesiąt osób. To ewidentnie musi być cud bo przecież z ubolewań na forum wiadomo, że DCS to bug na bug-u, latać się nie da i z każdym patchem jest coraz gorzej. ;)
« Ostatnia zmiana: Czerwca 14, 2020, 20:57:01 wysłana przez KosiMazaki »
"Throw a nickel on the grass, save a fighter pilot's ass"

« Odpowiedź #416 dnia: Czerwca 14, 2020, 20:57:07 »
Bo szeroko pojęty DCS to jedyny przypadek, gdy kupuję rzeczy nieskończone, na wczesnym etapie, poprawiane przez lata, albo i nie. W żadnym innym przypadku - inne gry i programy, książki, płyty, sprzęt grający, samochód, gitara, mieszkanie itd itp nie zdarzyło mi się i chyba nie zdarzy bym kupował obietnice, kupuję konkretne przedmioty, usługi oferujące w dniu zakupu określoną skończoną jakość.
Więc według mnie daję się golić, jestem naiwny, albo też jestem sponsorem cwaniaczków przyjmujących tego typu model biznesowy, a to denerwuje mnie jeszcze bardziej.
A ponieważ to co kiedyś było wyskokiem, w tej chwili stało się normą, to dlatego mam takie, a nie inne podejście.

Poko

• Gość
« Odpowiedź #417 dnia: Czerwca 14, 2020, 21:08:48 »
Ale bądźmy fair Lukas, bo przecież wiem, że wiesz, że nie jedną misję trzeba było często restartować, bo przy wchodzeniu na sloty na lotniskowcu zaczynały się fajerwerki jak w sylwestra, co doprowadzało wielu do szału i na TSie słychać było "mięso" lub w najlepszym wypadku głośne westchnięcia. W końcu tak duża społeczność opracowała procedury bezpieczeństwa i obejścia problemu przez wchodzenie w uporządkowanej kolejności i ustawianiu części graczy "hot" na katapulcie. Ostatnio kilka misji nawet została przełożona na inny termin. To tylko część problemów. Dlaczego nawet nasza eskadra zaczęła latać misje rodem z filmu "Air America" wykorzystując w nich Jaki-52, by troszkę odetchnąć? Dlaczego powstał temat czy nie przesiąść się na "stable"? Sam zdecydowałem zrobić sobie przerwę czekając na lepsze czasy. Niestety okazała się dłuższa niż planowałem, a do lotu wracam dopiero w przyszłym tygodniu. Nikt tu nie czerpie radości z wyszukiwania bugów na siłę. :)
« Ostatnia zmiana: Czerwca 14, 2020, 21:23:37 wysłana przez Poko »

Offline Lukas

• 13 WELT
  • *
  • MiG Killer
« Odpowiedź #418 dnia: Czerwca 14, 2020, 21:33:34 »
Bo szeroko pojęty DCS to jedyny przypadek, gdy kupuję rzeczy nieskończone, na wczesnym etapie, poprawiane przez lata, albo i nie.

Myślę że kupiłeś więcej takich rzeczy, na przykład Windows. ;)

W żadnym innym przypadku - inne gry i programy, książki, płyty, sprzęt grający, samochód, gitara, mieszkanie itd itp nie zdarzyło mi się i chyba nie zdarzy bym kupował obietnice, kupuję konkretne przedmioty, usługi oferujące w dniu zakupu określoną skończoną jakość.

Widać nie trafiłeś na nieuczciwego sprzedawcę samochodu albo developera bankrutującego po rozpoczęciu budowy, nawet pracodawca obiecuje Ci że dostaniesz wypłatę za wykonaną pracę. ;) Poza tym chyba nie ma co strzelać z takiej grubej rury, moduł w DCS to 50$ a nie mieszkanie czy samochód, w które notabene po zakupie będziesz musiał wkładać jeszcze gruuube tysiące.

Ja już kończę bo to off-top a nie chcę dostać w kolano. :)   

Offline Lukas

• 13 WELT
  • *
  • MiG Killer
« Odpowiedź #419 dnia: Czerwca 14, 2020, 21:35:39 »
Ale bądźmy fair Lukas, bo przecież wiem, że wiesz, że nie jedną misję trzeba było często restartować, bo przy wchodzeniu na sloty na lotniskowcu zaczynały się fajerwerki jak w sylwestra, co doprowadzało wielu do szału i na TSie słychać było "mięso" lub w najlepszym wypadku głośne westchnięcia. W końcu tak duża społeczność opracowała procedury bezpieczeństwa i obejścia problemu przez wchodzenie w uporządkowanej kolejności i ustawianiu części graczy "hot" na katapulcie.

Jestem fair, to się skończyło po wyjściu superlotniskowca, teraz wszystko pięknie działa. :)   Poza tym nigdy nie twierdziłem że w DCS nie ma żadnych bug-ów, są ale każdy da się obejść. Tak sami jak to się robi w każdym innym komercyjnym symulatorze obecnym w tej chwili na rynku. 
« Ostatnia zmiana: Czerwca 14, 2020, 21:41:39 wysłana przez Lukas »