Autor Wątek: Nowe mapy w DCS  (Przeczytany 116210 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Poko

• Gość
Odp: Nowe mapy w DCS
« Odpowiedź #420 dnia: Czerwca 14, 2020, 21:45:46 »
Jestem fair, to się skończyło po wyjściu superlotniskowca, teraz wszystko pięknie działa. :)   Poza tym nigdy nie twierdziłem że w DCS nie ma żadnych bug-ów, są ale każdy da się obejść. Tak sami jak to się robi w każdym innym komercyjnym symulatorze obecnym w tej chwili na rynku. 
To prawda (na rynku i nie-rynku, hehe ;) ). Na szczęście nowe mapy chyba można brać śmielej, bo prócz optymalizacji trudno coś skopać.

« Odpowiedź #421 dnia: Czerwca 14, 2020, 22:51:58 »
Myślę że kupiłeś więcej takich rzeczy, na przykład Windows. ;)

Widać nie trafiłeś na nieuczciwego sprzedawcę samochodu albo developera bankrutującego po rozpoczęciu budowy, nawet pracodawca obiecuje Ci że dostaniesz wypłatę za wykonaną pracę. ;) Poza tym chyba nie ma co strzelać z takiej grubej rury, moduł w DCS to 50$ a nie mieszkanie czy samochód, w które notabene po zakupie będziesz musiał wkładać jeszcze gruuube tysiące.

Ja już kończę bo to off-top a nie chcę dostać w kolano. :)   
Czy kupując nowe Windowsy nie działał Ci w nich explorator, albo przeglądarka, albo odtwarzacz audio/video. Z punktu widzenia zwykłego użytkownika wszystko to co powinno być, było i działało, a że poprawiają błędy w miarę ich wykrywania, czy dodają to lub owamto to zupełnie co innego.
Aby nie przedłużać, czy kupując samochód w salonie, obiecują Ci że za którymś pobytem w serwisie uruchomią Ci napęd na cztery koła, przy kolejnym klimatyzację, a funkcje multimedialne w bliżej nieokreślonej przyszłości, albo i nie. Przecież takiego bubla byś nie przyjął i nie dyskutował.
Nie ma znaczenia czy wydatek wynosi 100zł, czy 300 000 zł (pojęcie ceny i zawartości portfela jest względne). Chodzi o nasze czyli konsumentów prawa, albo przyzwyczajamy się wzajemnie i sprzedawców/usługodawców do tego, że można nas doić, albo oczekujemy uczciwego i porządnego traktowania.
Dobra też skończyłem, miłej nocki :)

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #422 dnia: Czerwca 14, 2020, 23:13:34 »
Serio nie widzisz różnicy w zabugowanych technicznie samochodzie, który może cię zabić, a sofcie za 50 baksów do machania wajchą i deptania pedałów?  :o.
Koledzy grzecznie pisali: nie chcesz, nie kupuj, ewentualnie zrób listę i pochodź po sąsiadach, żeby podpisali kto jest przeciwko przedsprzedaży. Ci wierzący mogą odmówić podpisania, bo życie wieczne to też jakby taki pre-order, który się dostaje po śmierci (za życia płacisz za niego dobrymi uczynkami)  :evil:.

Tako rzecze,
Zaratustra

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #423 dnia: Czerwca 14, 2020, 23:45:54 »
Panowie, please, to temat o Nowych Mapach. Nie robcie offtopa.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #424 dnia: Czerwca 14, 2020, 23:58:33 »
https://forums.eagle.ru/attachment.php?attachmentid=239746&d=1592089397

Mam pytanie co do budynków jak na tym obrazku. Zawsze są one takie oczojebne? Wygląda to jakby ktoś na chama wsadził obiekty na mapę bez jakiegoś wtapiania w tło. Po prostu kontrastują niemiłosiernie, jakby nie były na mapie, w tym rejonie. Jakiś blending obiektów by się przydał.

Nie cytujemy obrazków. Mazak.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 15, 2020, 07:44:09 wysłana przez KosiMazaki »

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #425 dnia: Sierpnia 22, 2020, 10:23:45 »
Razbam pokazał obszar Falklandów, dla mnie wygląda to nieco dziwnie.

Ten pas (pionowo) to dla mniej jakieś 200-250km. To za mało dla jetów. Syria ma 500km w tym miejscu, a tu jak ktoś będzie chciał lecieć z północy na południe to zrobi to w 15 minut.

www.yoyosims.pl

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #426 dnia: Sierpnia 22, 2020, 10:25:56 »
Ocean w DCS wygląda tak samo, czy jest w głównym obszarze mapy, czy poza nią ;)
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #427 dnia: Sierpnia 22, 2020, 10:33:23 »
Ocean w DCS wygląda tak samo, czy jest w głównym obszarze mapy, czy poza nią ;)

Ocean to chyba się nie kończy nigdy? Znaczy możesz lecieć i lecieć i jest odpowiednio generowany. Po ziemi to akurat widać, że zamiast tekstur dostajemy mydło i wiadomo, że to koniec mapy.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #428 dnia: Sierpnia 23, 2020, 14:28:36 »
^ Moment, to coś się zmieniło w DCSie? Dotychczas każda mapa musiała być obramowana po obwodzie ziemią, nawet tam gdzie powinno być morze / ocean. Tutaj zatem też spodziewam się, że na granicy tego obszaru również wejdzie zielone mydło.

A jak kończy się po lewo mapa syryjska (nie posiadam, więc nie mogę zobaczyć)?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #429 dnia: Sierpnia 23, 2020, 18:40:52 »
^ Moment, to coś się zmieniło w DCSie? Dotychczas każda mapa musiała być obramowana po obwodzie ziemią, nawet tam gdzie powinno być morze / ocean. Tutaj zatem też spodziewam się, że na granicy tego obszaru również wejdzie zielone mydło.

Ale na wodzie też tak jest? Właśnie coś mi się wydaje, że w PG jak się wyleciało poza obczar mapy ale nad wodą to woda była. Tutaj jest przykład poza mapą w PG właśnie:

Brak wzniesień i czegokolwiek ale woda i jakiś zarys lądu po horyzont jest.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 23, 2020, 18:55:43 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #430 dnia: Października 30, 2020, 17:11:06 »
Może ktoś z DCS'owych wyjadaczy wyjaśni mi po kiego grzyba ktoś wydaje mapę Wysp Mariańskich w wersji współczesnej? Jedyny okres kiedy działo się coś ciekawego w tamtych okolicach to DWŚ.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #431 dnia: Października 30, 2020, 17:37:13 »
Dlatego: https://en.wikipedia.org/wiki/Andersen_Air_Force_Base

Nie wiem, czy to pod jakiś komercyjny projekt, ale może to być materiał na konflikt USA-Chiny.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #432 dnia: Października 30, 2020, 17:46:28 »
Może ktoś z DCS'owych wyjadaczy wyjaśni mi po kiego grzyba ktoś wydaje mapę Wysp Mariańskich w wersji współczesnej? Jedyny okres kiedy działo się coś ciekawego w tamtych okolicach to DWŚ.

Z tego co pamiętam mają być dwie wersje. WWII też ale później.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #433 dnia: Lutego 13, 2021, 19:56:42 »
Wywiad z RAZBAM dot. mapy South Atlantic:
https://www.youtube.com/watch?v=oEuG9HjqcxU

« Odpowiedź #434 dnia: Lutego 13, 2021, 20:29:05 »
Coś wiadomo z tymi Falklandami? Temat trochę ucichł ze strony Razbam.