Autor Wątek: Nowe mapy w DCS  (Przeczytany 116184 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Nowe mapy w DCS
« Odpowiedź #450 dnia: Lutego 16, 2021, 23:42:33 »
Jeśli nie zrobią Sea Harriera, to Brytole nie mają ani jednego latadła. Nie wiem, co im faktycznie przyświecało w wyborze tego teatru. Może fakt, że Razbam jest Ekwadorczykiem i czuję miętę do junty argentyńskiej. ;)

Daliby zamiast tego mapę Wietnami i parę fajnych modułów. Aż się prosi...

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #451 dnia: Lutego 17, 2021, 00:45:14 »
Jeśli nie zrobią Sea Harriera, to Brytole nie mają ani jednego latadła. Nie wiem, co im faktycznie przyświecało w wyborze tego teatru. Może fakt, że Razbam jest Ekwadorczykiem i czuję miętę do junty argentyńskiej. ;)

Daliby zamiast tego mapę Wietnami i parę fajnych modułów. Aż się prosi...

Coś w tym pewnie jest, bo zapewne jako dzieciaki, jarali się tym konfliktem i trzymali kciuki za krajem ś.p. Maradonny ;).
Natomiast jeśli coś z tych dodatkowych modułów pod to wyjdzie, to jeszcze bardzo długa droga. Jak wyjdzie F-15E to pewnie będą go łatać latami. Obstawiam, że wcześniej zobaczymy Wiedźmina 4 niż coś z tego flyable pod tę mapę :).
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #452 dnia: Lutego 17, 2021, 10:15:17 »
Lata ze mną w Iłka gość, który ma ponad 70 lat. Żartujemy z innym kolegą, że on chyba nie dożyje Pacific Theater. Tak samy niektórzy z nas mapy Wietnamu czy Phantoma flyable w DCS. :)

« Odpowiedź #453 dnia: Lutego 18, 2021, 10:45:27 »
ED pisało, że nie mają w planach Wietnamu, o innych też nic nie słyszałem, więc czekać można...
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

« Odpowiedź #454 dnia: Lutego 23, 2021, 08:20:39 »
RAZBAM opublikował obrazek pokazujący obszar mapy południowego Atlantyku (412800 kwadratowych mil morskich).

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #455 dnia: Lutego 23, 2021, 09:13:10 »
RAZBAM opublikował obrazek pokazujący obszar mapy południowego Atlantyku (412800 kwadratowych mil morskich).

Właśnie miałem to wrzucić. Zmiana jest zacna, jak ktoś narzekał na małą mapę z prawie samą wodą to teraz już nie powinien. :)
Tyle tylko nie wiem co to oznacza w zakresie produkcji .... obawiam się, że następne 5 lat ;D.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #456 dnia: Lutego 23, 2021, 10:44:15 »
Kontynent to tylko siatka terenu, linie rzek i lotniska. Miasta i wioski nie będą odwzorowane.

« Odpowiedź #457 dnia: Marca 01, 2021, 14:35:23 »
Gość (Razbam) ma chyba dila z armią argentyńską i robi im mapę szkoleniową. Ta mapa do DCS to taki "odrzut z sesji", odnoszę takie wrażenie. Racjonalnego uzasadnienia nie ma, jeśli nie będzie Sea Harriera.

A ostatnio trochę poczytałem o konflikcie w Wietnamie i strasznie nakręciłem się na F-8 Crusadera. Gdyby taka mapa powstała, byłby hit. I te walki F-8 z MiG-21. Ech...

« Odpowiedź #458 dnia: Czerwca 30, 2021, 20:57:29 »
Optymalizacja mapy na poziomie La Manche z okolic premiery. Mi-24 z lusterkami i system klęka. Inna sprawa, że mój zestaw jest już w zasadzie trupem. Tak czy siak, do optymalnej wydajności daleko. Ale wrażenia wizualne pierwsza klasa.

« Odpowiedź #459 dnia: Czerwca 30, 2021, 21:27:32 »
Nie mam kanału, ale wydajność tej mapy jest raczej gó.......a :( . Jak na kawałek wyspy, to cienko.
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

« Odpowiedź #460 dnia: Lipca 01, 2021, 16:29:21 »
Ok, na Steam Mariany są dostępne wystarczy wejść do sklepu. Jest tam opcja pobierz za darmo.
"Pan Jezus Chrystus jest obok ciebie wystarczy
jeden krok aby zaprosić go do swojego życia!"

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #461 dnia: Lipca 02, 2021, 00:17:02 »
Potwierdzam, że FPSy to jakaś żenada. W Syrii stałe 60 (zablokowane). Mariany na średniej i małej wysokości ok 30.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #462 dnia: Lipca 02, 2021, 10:37:16 »
Potwierdzam, że FPSy to jakaś żenada. W Syrii stałe 60 (zablokowane). Mariany na średniej i małej wysokości ok 30.

Polatałem trochę, ogólnie to zależy gdzie. Problematyczny jest Guam, tutaj reprojekcja mi w VR nie wyrabia i nie trzyma 45 klatek (skoki między 43-55 klatek). Faktycznie przypomina mi to sytuację jak wyszedł Kanał, wtedy było tak samo. Tam też nie trzymało od początku stałej liczby klatek (gdzie Syria / Kaukaz mam 45/90 jako stały poziom, a Newada 90). Ale już skok na wyspy obok (Saipan) dla mnie jest ok. Może nie mogę liczyć na 90 ;> ale tutaj mi trzyma 45. Coś jest skopane, ale optymistycznie można podejść, że to naprawią z czasem tak jak poprawili mapę Kanału. Same wyspy fajne, ładnie zrobione, masa obiektów (nawet za dużo, osobiście wolę mniej ale z większą liczbą FPS). Fajne drzewa i roślinność, przypomina tam to faktycznie od razu Wietnam (ehh, btw. powstaje kampania dla UH-1 i ta mapa ma właśnie symulować Wietnam). Latać się da nad Marianami ale na teraz można zapomnieć o potyczkach tam, no chyba, że daleko gdzieś na morzu, gdzie wyspy się nie załadują ;D.

www.yoyosims.pl

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #463 dnia: Lipca 02, 2021, 22:13:47 »
Nie no, ładna jest ta mapa. Ale sytuacja na forum ED przypomina mi tę z forum Aerosoftu. Goście z AS prawie 2 miechy próbowali wmawiać, że poważny, w zasadzie uniemożliwiający normalne latanie CRJ 550/700 bug przepustnicy (wariujące N1 i porąbany ciąg) to wina złej kalibracji i w ogóle sprzętów userów.

« Odpowiedź #464 dnia: Lipca 02, 2021, 22:28:27 »
Za darmo ładna, za kasę to chyba byłoby mi szkoda. No chyba że pojawią się jakieś fajne misje.
Czy tylko ja to zauważyłem, czy może mi się wydaje, ze lot na małej wysokości powoduje jakby rozmazanie i miganie obrazu?
Na żadnej innej posiadanej mapie (współczesne) tego nie zauważyłem.