Potwierdzam, że FPSy to jakaś żenada. W Syrii stałe 60 (zablokowane). Mariany na średniej i małej wysokości ok 30.
Polatałem trochę, ogólnie to zależy gdzie. Problematyczny jest Guam, tutaj reprojekcja mi w VR nie wyrabia i nie trzyma 45 klatek (skoki między 43-55 klatek). Faktycznie przypomina mi to sytuację jak wyszedł Kanał, wtedy było tak samo. Tam też nie trzymało od początku stałej liczby klatek (gdzie Syria / Kaukaz mam 45/90 jako stały poziom, a Newada 90). Ale już skok na wyspy obok (Saipan) dla mnie jest ok. Może nie mogę liczyć na 90 ;> ale tutaj mi trzyma 45. Coś jest skopane, ale optymistycznie można podejść, że to naprawią z czasem tak jak poprawili mapę Kanału. Same wyspy fajne, ładnie zrobione, masa obiektów (nawet za dużo, osobiście wolę mniej ale z większą liczbą FPS). Fajne drzewa i roślinność, przypomina tam to faktycznie od razu Wietnam (ehh, btw. powstaje kampania dla UH-1 i ta mapa ma właśnie symulować Wietnam). Latać się da nad Marianami ale na teraz można zapomnieć o potyczkach tam, no chyba, że daleko gdzieś na morzu, gdzie wyspy się nie załadują

.