Autor Wątek: Zrzut z Warthoga GBU naprowadzanej laserem  (Przeczytany 16665 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Zrzut z Warthoga GBU naprowadzanej laserem
« dnia: Kwietnia 14, 2011, 18:56:00 »
Może ktoś m i pomóc i sprawić , żeby na HUD pojawił sie dwie pionowe linie do zrzutu GBU 12  :)
Chodzi o zrzut bomby GBU 12 w trybie CCRP
Ustawiam wszystkie parametry bomby , przechodzę na prawy panel MFCD , odszukuję cel załączam tryb Point i wtedy na HUD powinny się pojawić dwie pionowe linie , powinny  a się nie pojawiają  :/
Korzystam z poradnika na YT:(mój problem dotyczy 1:52 filmu)
http://www.youtube.com/watch?v=64JWtiVuu4E

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Zrzut z Warthoga GBU naprowadzanej laserem
« Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 14, 2011, 19:13:09 »
Musisz jeszcze oznakować namierzony cel. Np. na TGP i wciskasz TMS FWD (Long) , czyli cel jako SPI.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 14, 2011, 19:42:43 »
Czyli R Ctrl+strzałka góra ale jeszcze musisz na jakiś czas włączyć laser.Też to przerabiam i idzie mi to jak krew z nosa. :008:

« Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 14, 2011, 19:59:54 »
Sorry! LCtrl+strzałka góra. Już jestem zmulony dzisiaj bo ten sim jest strasznie energożerny :003:
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 14, 2011, 21:41:14 wysłana przez John Cool »

Offline zartekB

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 15, 2011, 01:15:13 »
Laser trzeba przed zrzutem uzbroić, włączyć (podświetlić cel=domyślnie przycisk od Nose Weel Steering) można już po zrzucie (żeby nie płoszyć zwierzyny :) ) byle nie za późno bo GBU nie zdąży się skierować na cel.
"Spadochroniarz musi być na tyle mądry żeby zrozumieć zasadę działania spadochronu. I na tyle głupi żeby ją wypróbować..."

« Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 17, 2011, 09:06:12 »
Dzięki Panowie za pomoc
Brak dwóch pionowych linii w trybie zrzutu GBU 12 okazał się banalny ,  trzeba dłużej przytrzymać przycisk-Nosehweel :)
Tylko jest jedno ale ............
Na MFCD mam tryb ustawienia LSRI ,  bombka prawidłowo odpada od samolotu ,  literka L na MFCD zaczyna mrugać i............... pudło :/
GBU 12 nie trafia w cel

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 17, 2011, 09:07:14 »
Nowy tutorial Wagsa na temat zrzutu bomb naprowadzanych laserem: http://www.youtube.com/watch?v=p9oI8u1gLp4
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Troghv

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 17, 2011, 09:28:52 »
Na MFCD mam tryb ustawienia LSRI ,  bombka prawidłowo odpada od samolotu ,  literka L na MFCD zaczyna mrugać i............... pudło :/
GBU 12 nie trafia w cel

Na lewym MFCD ustaw dla Paveway'a Lasing, czyli podświetlanie celu laserem na AUTO (lub MANUAL) i czas podświetlania.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #8 dnia: Kwietnia 17, 2011, 09:32:45 »
Dzięki Panowie za pomoc
Brak dwóch pionowych linii w trybie zrzutu GBU 12 okazał się banalny ,  trzeba dłużej przytrzymać przycisk-Nosehweel :)
Tylko jest jedno ale ............
GBU 12 nie trafia w cel

Nie, coś tutaj ściemniacie. Nosewheel nie odpowiada za te dwie linie do rzutu bomby w CCRP, to TMS FW long - jako oznakowanie celu, wtedy one się pojawiają. To, że bomba Ci nie trafia to wg. mnie masz źle ustawiony profil bomby po prostu na DSMS. "L" musi też migać najlepiej do samego trafienia.

Obejrzałem to nowe Video Matta, tam masz wszystko, zgadza się. Osobiście tylko używam czasu na zrzut z L 8, a nie 15 i musowo Latch On cały czas, boli paluch od długiego trzymania NWS na podświetleniu celu.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #9 dnia: Kwietnia 17, 2011, 10:35:52 »
...boli paluch od długiego trzymania NWS na podświetleniu celu.
Nie musisz trzymać paluch cały czas. Włączasz i wyłączasz domyślnie INSERT i tyle. Bomby trafiają  w cel jak złoto. Oczywiście wyłączasz jak już jest po sprawie :004:

« Odpowiedź #10 dnia: Kwietnia 17, 2011, 11:23:01 »
Po za tym YoYo na pierwszej stronie  Pomoc dla... podał linka jak zrzucać GBU screen po screenie.

Offline Mekki

• Global Moderator
  • Tępy Ch**:)
    • 13 WELT
« Odpowiedź #11 dnia: Kwietnia 17, 2011, 11:23:12 »
Logan posługuj się nazwami funkcji a nie przypisanymi do nich klawiszami. Podejrzewam, że większości klawiatura służy wyłącznie do wciskania Pause/Break i mogą nie kojarzyć do czego służy insert. :118:
A w jaki sposób Ty jesteś upośledzony?

Kanał youtube 13WELT

« Odpowiedź #12 dnia: Kwietnia 17, 2011, 11:45:20 »
Mekki! Napisałem "domyślnie INSERT", więc myślę, że większość kuma  o co chodzi. Poza tym jak mogą nie kojarzyć skoro zanim przypisali sobie tą funkcję tak jak chcieli to musieli wejść w OPTIONS,CONTROLS.Mam wrażenie, że jesteś trochę kąśliwy w stosunku do mnie.Powiedz mi lepiej jak gadać ze skrzydłowym, bo za  cholere nie mogę tego obczaić :118:.

Offline Mekki

• Global Moderator
  • Tępy Ch**:)
    • 13 WELT
« Odpowiedź #13 dnia: Kwietnia 17, 2011, 12:02:24 »
A widzisz, a u Yoyka domyślnie to jest NWS bo ma TM Warthoga i pewnie ustawienia controlsów to ostatnio widział jak sobie krzywe osi ustawiał,  ja mam do X52 profil ściągnięty z neta i tylko parę rzeczy zmieniłem, w manualu nie piszą o żadnych insertach tylko o NWS więc po co wprowadzać zamieszanie? A jestem kąśliwy bo na większość Twoich pytań zadanych w wątkach pomocowych odpowiedź powinna być w zasadzie jedna. :021:
O radio pytaj w innym wątku, z mojej strony EOT bo zaraz też kolorków dostanę za pisanie nie na temat. :121:
A w jaki sposób Ty jesteś upośledzony?

Kanał youtube 13WELT

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #14 dnia: Kwietnia 17, 2011, 12:07:52 »
Nie musisz trzymać paluch cały czas. Włączasz i wyłączasz domyślnie INSERT i tyle. 
Musisz, zależy czy masz Latch ustawiony na Auto (ON) czy nie (OFF).

www.yoyosims.pl