Autor Wątek: Stalker - tematy związane z serią.  (Przeczytany 39233 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Stalker - tematy związane z serią.
« Odpowiedź #135 dnia: Lipca 26, 2024, 09:32:02 »
Może nie każdy zauważył, ale grę znowu przesunięto, tym razem o kolejne 2,5 miesiąca, na 20 listopada 2024 roku. Słabo, ale z drugiej strony gdzieś czytałem opinię z przed miesiąca gościa, który miał dostęp do jakiejś wersji pokazowej i już wtedy panowała opinia, że gra w zasadzie posiada pełno bugów i gość sam się dziwił, że gra, na 2M przed premierą jest w tak złym stanie. Widać nie chcą powtórzyć historii jak z CP77 ;). Lepiej poczekać, chociaż to już nie pierwsza obsuwa tego tytułu.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #136 dnia: Lipca 26, 2024, 09:47:52 »
Pewnie tak, choć może być to też celowy wybieg, żeby załapać się na gorączkę świąteczną i czarne piątki. Im bliżej końca roku tym bardziej ludzie myślą o zakupach, a nie o urlopie. Wyjdzie to wyjdzie. Chyba lepiej tak niż wku... się na crashe jak przy jedynce.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #137 dnia: Lipca 26, 2024, 09:48:03 »
Nie wiem jak tam u Was, ale ja nie specjalnie lubię być betatesterem, więc chętnie poczekam na finalny produkt. No właśnie CP77 mocno oberwał przez stadium w jakim został wypuszczony, jak to mówią pośpiech to jest wskazany wiadomo przy łapaniu pcheł tudzież przy jedzeniu ze wspólnej miski.
5800x3D / NZXT B550 / 64GB@3600 /4TB NVME Gx4 / RTX4080Super / NZXT X63 / Thermaltake 1kW / Huawei GT34
Meta QUEST 3 / Thrustmaster Warthog + TFRP

« Odpowiedź #138 dnia: Lipca 26, 2024, 13:11:51 »
Słabo, ale z drugiej strony gdzieś czytałem opinię z przed miesiąca gościa, który miał dostęp do jakiejś wersji pokazowej i już wtedy panowała opinia, że gra w zasadzie posiada pełno bugów i gość sam się dziwił, że gra, na 2M przed premierą jest w tak złym stanie. Widać nie chcą powtórzyć historii jak z CP77 ;)

Tylko jak pokazała historia CP2077, opóźnianie premiery nadal nie gwarantuje, że gra będzie "grywalna".

Wyjdzie kiedy wyjdzie, przeczytam recenzje i zdecyduję czy będę to kupował ją za pełną cenę, czy z 75% zniżką parę lat później jak już będzie załatana. Za dużo ostatnio scamów w tej branży. 

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #139 dnia: Lipca 27, 2024, 06:34:58 »
Koniec offtopa.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #140 dnia: Października 19, 2024, 09:22:13 »
Za miesiac premiera STALKER 2 :), gesty klimat raczej bedzie: https://youtu.be/Q9PTeI2ZRGs?si=n8h9kRYSNN5Wn_cr.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #141 dnia: Października 19, 2024, 11:54:40 »
Czy mi się wydaje, czy to wygląda odczuwalnie słabiej, niż to co wcześniej prezentowano? Miejscami miałem wrażenie, że oglądam starego STALKERa z modami.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #142 dnia: Listopada 08, 2024, 23:35:53 »
STALKER 2 w złocie: https://youtu.be/DdhSPLOlMLY?si=Gfsh74w9n9CNxlcJ. Premiera 20.11.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #143 dnia: Listopada 20, 2024, 19:02:51 »
No i gra wyszła. Podobno jest moc, ale jest też sporo bugów. Więc ja sobie raczej na razie ten tytuł odpuszczę, aż go załatają.

Kilka cytatów:

Po latach oczekiwań STALKER 2: Heart of Chornobyl w końcu ponownie zaprasza do czarnobylskiej Zony. Ogrom i surowe piękno tego świata miażdży większość innych open worldów, ale sequel ugina się też pod ciężarem błędów i niedoróbek technicznych.
https://www.gry-online.pl/recenzje/stalker-2-heart-of-chornobyl-recenzja-w-przygotowaniu-gra-ktora-k/z546b9

There were errors, crashes, progress-halting bugs and at-times hilarious glitches in animation and AI, plus minor stuttering that I just came to accept as the price of admission, even at 1440p on my 3700X, RTX 4080, and 32GB RAM-equipped machine. And though a meaty day-one patch has helped a lot, the game still feels rickety: a bit stuttery, with AI that still sometimes fails to distinguish between friend and foe, and so on.
https://www.pcgamer.com/games/fps/stalker-2-review/#comment-jump

For fans of hardcore shooters or punishing post-apocalypse games, Stalker 2: Heart of Chornobyl is truly incomparable. Unfortunately, due to a litany of bugs, it's the greatest game you shouldn't play right now. Give it some time, and this will be one of the best survival experiences you'll ever play – but until then, only the series' biggest fans should take the plunge.
https://www.gamesradar.com/games/fps/Stalker-2-Heart-of-Chornobyl-review/

« Odpowiedź #144 dnia: Listopada 20, 2024, 19:17:45 »
S.T.A.L.K.E.R. który działa na premierę sprawnie i nie ma bugów? To by było coś nowego. Bardziej problematyczne jest dla mnie to, że z z tego co widziałem to nowy stalker wygląda jak duży mod do Metro Exodus i o ile podobał mi się wyżej wspomniany, to wolałbym aby stalker był stalkerem, a metro było metro. No i jeszcze wisienka na torcie, czyli problemy z wydajnością srakReal Engine 5 i mamy kolejną nową gierkę, która jest z uniwersum które lubie ale mocno zastanawiam się, czy chce mi się tracić czas na piracenie, bo kupić póki co to musiałbym się z siusiakiem na głowy pomylić.

« Odpowiedź #145 dnia: Listopada 20, 2024, 19:41:24 »
Tak? Nie oglądałem jeszcze recenzji video, bo nie chcę sobie tej gry za dużo spoilerować, ale w tych materiałach promocyjnych, które wypuszczali, gra sprawiała wrażenie, że dość mocno trzyma się pierwowzoru (-ów). Natomiast na marginesie, klimat/uniwersum serii METRO bardziej mi odpowiada niż serii STALKER. Chociaż jestem oczywiście fanem obu.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #146 dnia: Listopada 20, 2024, 23:16:38 »
Za dużo tych premier fajnych gierek w listopadzie, klęska urodzaju po prostu.

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #147 dnia: Listopada 21, 2024, 08:33:32 »
Korci i na pewno tytuł wezmę. Trochę jest narzekań na wymogi plus ew. bugi techniczne ale nie są to jakieś mega istotne kwestie psujące jakoś mega rozgrywkę: https://youtu.be/uLZ58PpSO4U?si=Kb3ndIy63hB_thaM.

Ale co by nie mówić to nie premiera MSFS24 i Dragon Age: V ;):

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #148 dnia: Listopada 21, 2024, 20:27:36 »
Te recenzje użytkowników sugerują, że gra jest już jednak w lepszym stanie niż ta wersja, na której opiera się większość recenzji branżowych. Choć na pewno jeszcze wiele pracy przed nimi.

Chciałem natomiast poruszyć inną rzecz. Oglądałem kilka urywków z rozgrywki i takie jakieś mam wrażenie, o którym chyba pisałem wcześniej. Czy nie wydaje się Wam, że ta gra wizualnie wygląda.... no nie, że słabo, ale po prostu, że "d*** nie urywa"? METRO Exodus ma ponad 5 lat i nie powiedziałbym, że graficznie jakoś odstaje od STALKER 2.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #149 dnia: Listopada 21, 2024, 20:33:06 »
Patch 1 day miał podobno 140 GB (dla recenzentów), to jakby po części inna gra.

Dobra, długo się nie zastanawiałem, miękka buła jestem, już mam ale dłużej pogram kiedyś tam.

www.yoyosims.pl