Autor Wątek: Sceny batalistyczne  (Przeczytany 1360 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Sceny batalistyczne
« dnia: Maja 09, 2011, 10:43:30 »
Witam, czy zajmuje się ktoś nagrywaniem filmów z IŁ'a ? Chciał bym zapisać scenę walki powietrznej ale moja wiedza na ten temat jest dość mizerna. Czy ktoś można ma jakiś tutorial do tego albo czy mógł by poświęcić mi trochę czasu ?
Zastanawiam się czy można zrobić zapis całego lotu a później tylko odtwarzać i zmieniać kąt kamery ? Czy są może jakieś mody do tego ? Tak samo czy orientuje się ktoś który mod sprawia że modele samolotów i terenu wyglądają najbardziej realistycznie ?
Potrzebuje to na zaliczenie więc się trochę denerwuje że mi się to nie uda, jeśli dubluje temat to przepraszam ale może wpisuje złe hasła w wyszukiwarkę. Posiadam kilka części IŁ ale przyznam że za sterami praktycznie nie siedziałem dlatego zwracam się do forumowiczów o pomoc.

Pozdrawiam Yavin.

Odp: Sceny batalistyczne
« Odpowiedź #1 dnia: Maja 09, 2011, 15:27:11 »
W iłku zapisuje się pliki *.trk lub lepiej *.ntrk - trzeba poszukać w ustawieniach klawiszy, jak to włączyć. Potem można to dowolnie odtwarzać i w ich trakcie również dokonać ponownego zapisu. Mody są przeróżne i trzeba sobie poszukać takich, które się najbardziej podobają. Zgrać można np. Frapsem, a do montażu są miliony programów, mniej lub bardziej rozbudowane. Najprostszy i najłatwiej dostępny jest windowsowy Movie Maker. A jeśli nie siedziałeś za sterami, to możesz wejść przez Hyper Lobby na jakiś serwer i po prostu nagrać, jak walczą inni albo nawet włączyć jakąś misję i nagrać, jak sobie fruwa AI.

Odp: Sceny batalistyczne
« Odpowiedź #2 dnia: Maja 10, 2011, 09:08:09 »