Autor Wątek: DCS: A-10C Warthog - Patch 1.1.0.8  (Przeczytany 12768 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Troghv

• Gość
Odp: DCS: A-10C Warthog - Patch 1.1.0.8
« Odpowiedź #15 dnia: Czerwca 02, 2011, 15:22:45 »
I pojawiły się pierwsze schody. A-10C woła o aktywację SF <wrrr>. Natomiast LOFC2 i BS nie <jeszczewiększewrrrr>

« Odpowiedź #16 dnia: Czerwca 02, 2011, 22:51:42 »
Krótko! Cieniowanie kokpitu gdy jest włączone zadziała dopiero przy SHADOWSACH ustawionych przynajmniej na Medium. HDR ustawione nawet na SOFT powoduje, że kolory są strasznie wyblaknięte tzn. brak żywej zieleni terenu po którym latamy. Wszystko jest takie blade. Kwestia gustu, ale u mnie powoduje jakąś dziwną chandrę przy dłuższych lotach (przygnębienie wojenne?). To tak na początek, bo reszta wyjdzie jeszcze w praniu.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 02, 2011, 23:05:07 wysłana przez Syringe »

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #17 dnia: Czerwca 03, 2011, 09:06:09 »
I pojawiły się pierwsze schody. A-10C woła o aktywację SF <wrrr>.
Tyle tylko, że to masz podane w readme że będzie wołał, ale za to masz jedną aktywację więcej.
U mnie za to po odpaleniu mam to: http://forums.eagle.ru/showthread.php?t=74498
Czyli green screen na całym ekranie (karta ATI) i nic więcej.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #18 dnia: Czerwca 03, 2011, 17:41:48 »
Najnowszy patch powoduje u mnie dziwne sytuacje podczas przelotu na niskim pułapie nad lasem. Cienie drzew ( pomimo ustawienia opcji SHADOWS na Low ) wyświetlają mi się niekiedy kilka metrów nad wierzchołkami drzew. Wygląda to jak czarne chmurki, które są w kształcie cieni rzucanych przez drzewka. I jeszcze jedna rzecz, która może się przydać ludziom, którzy mają problem z angielskim, to jest EAC. Po rozruchu świnki można to włączyć dopiero wtedy, gdy się przełączymy w NAVIGATION MODE SELECT PANEL z trybu HARS na EGI.

P.S.
Czy ktoś ma pomysł, jak wyłączyć całkowicie cienie drzew? 
« Ostatnia zmiana: Czerwca 03, 2011, 18:36:18 wysłana przez Syringe »

« Odpowiedź #19 dnia: Czerwca 03, 2011, 19:16:46 »
Znalazłem rozwiązanie na cienie drzew i te dziwne chmurki nad nimi. W pliku graphics.cfg należy zmienić wartość w linijce ShadowDensity = 0.6; na wartość 0.1 i szafa gra.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #20 dnia: Czerwca 03, 2011, 20:45:26 »
Jak w tym poście z ED, pod kontrolą aplikacji i jest ok. Nowe cienie miodzio, również dźwięki są świetne. Fajne są też te nowe HDR (tutaj faktycznie każdy daje też wrażenie innego koloru). Mi przypadł soft. Szkoda, że nie mogę mieć na stałe HDR bo błędu z 0.7 i białymi pikselami nie naprawili :( . Na pierwszy rzut oka techniczne zmiany są bardzo dobre w nowym DCSie.

U mnie nie ma czegoś takiego:
Najnowszy patch powoduje u mnie dziwne sytuacje podczas przelotu na niskim pułapie nad lasem.
ale faktycznie jest to bug już uznany przez ED. Będzie hot fix w tygodniu lub już w 1.1.0.9

Faktycznie też coś z obsługą EAC jest inaczej niż było, ciekawe czy zrobili update w misji treningowej co teraz ew. należy właczyć. Do tego np. w cold starcie nie włączyło mi się odpowiednio HSI. Nie widziałem też znacznika Liteninga na HUDzie po przestawieniu SPI (hmmm bug czy jak?). Z tym JTAC i Gau-8 trochę przesadzili. Lecę na 3 Szyłki z GBU-12 a teraz mi mówią canon, canon. Sami niech se canona wsadzą  :118:.
Przy Cold&Dark za to mamy teraz wysunięta drabinkę od razu :).
Przy startupie zmienili też włączenie APU i generatora, powoduje to zapalenie się Caution Light (teraz robimy to bez gen.).
Tutaj mamy trochę o starupie nowym: http://forums.eagle.ru/showthread.php?t=74738

Nowy start up: http://www.virtual-falcons.com/VFStaff/Memphis/DCSA10/StartupManual/MB_Startup_manual_new.zip

Cienie w kabinie i HDR, piękniutko to wygląda. Czemu wciąż jest ten problem z kartami 69xx od ATI :( :

« Ostatnia zmiana: Czerwca 04, 2011, 01:50:02 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #21 dnia: Czerwca 04, 2011, 07:35:45 »
....ciekawe czy zrobili update w misji treningowej

Nie zrobili, bo sprawdzałem. Nie powie Ci tego ten pan co trzeba zrobić, aby uruchomić EAC. Nie włączysz przez klikanie z kabiny. Jak nie uruchomisz EAC z klawiatury, to w tym miejscu podczas misji treningowej Start up jest się w czarnej d...e. Jeżeli chodzi o ten canon, canon, to tam leżał aparat fotograficzny w trawie i ten Harry z JTAC-u go zauważył chwilę przed tym gdy miał Ci powiedzieć GBU-12.

P.S
Co to jest to ED? 

Troghv

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: Czerwca 04, 2011, 10:23:55 »
Cienie w kokpicie faktycznie wyglądają świetnie. Choć by je mieć trzeba ustawić ogólne cieniowanie na medium lub high (między tymi ustawieniami nie widać już różnicy). Na mnie największe wrażenie sprawiły refleksy na owiewce- wyglądają niesamowicie :karpik

Znalazłem rozwiązanie na cienie drzew i te dziwne chmurki nad nimi. W pliku graphics.cfg należy zmienić wartość w linijce ShadowDensity = 0.6; na wartość 0.1 i szafa gra.

Raczej szafa się chyba popsuła, gdyż nie ma żadnych zmian :004:

« Odpowiedź #23 dnia: Czerwca 04, 2011, 15:36:23 »
Raczej szafa się chyba popsuła, gdyż nie ma żadnych zmian :004:

Są zmiany, bo gdy będziesz zjeżdżał w dół od wartości defaultowej czyli 0.6 do 0, to zauważysz, że wraz z obniżaną wartością te cienie bledną. Jest wada tego taka, że wraz z tym zanikają również cienie niektórych budynków i cień mojego samolotu. Jeżeli naprawią to w następnym patchu to spoko, jeśli nie, to ja się ratuję w ten sposób, bo mnie to denerwuje i nie chcę żadnych chmurek i migającychy cieni drzew. Bo tak się u mnie dzieje. Tako rzecze Rampampura :004:

P.S.
Dżwięk z GAU-8 po nowym patchu, albo mnie się wydaję jest bardziej soczysty, to znaczy jest takie pierdnięcie, że włosy stają demba. Dla mnie MOC, nie ma co.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #24 dnia: Czerwca 04, 2011, 15:45:03 »
A tutaj mamy wyjaśnione różnice w nowym HDR: http://forums.eagle.ru/showthread.php?t=74758

www.yoyosims.pl

Troghv

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: Czerwca 04, 2011, 23:28:12 »
Nie wiem jak u kolegów, ale u mnie po spatchowaniu nie działał briefing/debrefing (LALT+B, RSHIFT+' ). Rozwiązaniem okazało się przeinstalowanie na już spatchowaną wersję, ze wcześniejszym usunięciem folderu z dysku c:\ .

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #26 dnia: Czerwca 05, 2011, 01:22:37 »
Skróty też mi nie działają, dopiero po wcisnięciu Esc moge to podjerzeć.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #27 dnia: Czerwca 05, 2011, 02:20:24 »
Jeżeli chodzi o Cockpit Shadow, to dla mnie jest trochę za bardzo poząbkowany. Pomimo ustawienia Antyaliasingu x 8.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #28 dnia: Czerwca 05, 2011, 09:15:42 »
Jeżeli chodzi o Cockpit Shadow, to dla mnie jest trochę za bardzo poząbkowany. Pomimo ustawienia Antyaliasingu x 8.
Eghhh, coś ściemniacie, jakie ząbki:

www.yoyosims.pl

Troghv

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: Czerwca 05, 2011, 09:30:15 »
Skróty też mi nie działają, dopiero po wcisnięciu Esc moge to podjerzeć.

Polecam zainstalować pełną wersję, gdyż po wgraniu samego patcha w Settings-General nie ma tych dwóch funkcji. U mnie teraz wszystko jest jak należy i dodam jeszcze, że bardzo fajnie i przyjemnie korzysta się z debriefingu podczas lotów on-line.