Autor Wątek: DCS: A-10C Warthog - Patch 1.1.0.8  (Przeczytany 12760 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: DCS: A-10C Warthog - Patch 1.1.0.8
« Odpowiedź #30 dnia: Czerwca 05, 2011, 20:46:11 »
Chyba będę musiał znów ściągać fulla. Jakoś częściej się teraz A10 sypie i mam więcej CTD po tym 1108 niż wcześniej.

Są też nowe misje treningowe pod 1108, należy na razie sobie rozpakować ręcznie : http://forums.eagle.ru/showthread.php?t=75002
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #31 dnia: Czerwca 06, 2011, 19:18:15 »
Witam mam pytanko przymierzam się do całkowitej reinstalki. I tu moje pytanie cze deactywować przed odinstalowaniem i które pliki odpowiadają za konfiguracje klawiszy i joya.
Pozdrawiam Daigoro

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #32 dnia: Czerwca 06, 2011, 20:54:09 »
Nawet nie musisz dbać o to, tego nie usuwa reinstalowanie. Masz to w user/zapisane gry/ no i DCS

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #33 dnia: Czerwca 06, 2011, 21:32:27 »
Dzieki

« Odpowiedź #34 dnia: Czerwca 12, 2011, 12:34:50 »
Wersja pudełkowa ma numer 1.1.0 - czy to jest z jakimś dodatkowym patchem, czy to jest po prostu wersja 1.1.0.8 w wersji pudełkowej?

Offline Hegemon

• *
  • DCS Pilot na L4
« Odpowiedź #35 dnia: Czerwca 12, 2011, 12:57:46 »
"Źle, źle zawsze i wszędzie"

« Odpowiedź #36 dnia: Czerwca 15, 2011, 17:22:32 »
Witam Was drodzy koledzy!
Kilka dni temu doszedł do mnie zakupiony w wersji BOX DSC A_10C. Pojawiły się od razu problemy…
Na płycie DVD znajduję się wersja 1.1.0.7 po instalacji i uruchomieniu występował sukcesywnie CTD. Pojawiał się biały ekran lub czarny. Przyczyną było Runtime Error/ DCS.Exe.
Po zainstalowaniu najnowszej łatki 1.1.0.8 zmieniło mi się w opcjach konfiguracji grafiki następujące wartości (options-graphigs):
- Textures: maksymalnie mogę dać na medium
-Scenes:     maksymalnie mogę dać na medium
-Civ Traffic: maksymalnie mogę ustawić na medium
- MSAA:      maksymalnie mogę ustawić na 4x
-HDR: o       pcja tylko i wyłącznie na OFF. Nie można ustawić …
Mam do Was pytanie w związku z powyższym problemem, skąd mianowicie wzięły się te ograniczenia, i dlaczego pojawiły się wraz z patch’em 1.1.0.8?
Nadmienić muszę, iż mimo płynności gry, nie pojawiania się efektu tzw. „czkawki” występuje problem z pamięcią i automatyczne wyjście do windows’a po jakimś tam czasie…
Proszę o rady, pomysły oraz wytłumaczenie powyższego zjawiska, za które będę bardzo Wam wdzięczny.
System:  Windows XP 32 bit
Procesor:AMD Phenom II X4 965 Black Edition
Grafika:  ATI Radeon Gigabyte HD 4890 1GB DDR5
Pamięć:  Patriot DDR3 4GB (2x2GB) PC3-12800 1600MHz Black Edition AMD
Dziękuję Wam bardzo

« Odpowiedź #37 dnia: Czerwca 15, 2011, 17:38:59 »

Ściągnij instalkę 1.1.0.8 i zainstaluj wcześniej kasując wszystko z aktualnego katalogu DCS A-10. Zakładam że aktywacja wersji DVD jest taka sama jak cyfrowej. Ta gra robi czasami niespodzianki jeśli patchujesz ją.
Sprzęt masz lepszy od mojego a ja nie mam problemów żeby ustawić wszystko na maxa. Te pojawiają się dopiero jak chce latać z takimi ustawieniami.

« Odpowiedź #38 dnia: Czerwca 15, 2011, 17:45:34 »
@Darczano
Twój system jest do kitu! Zmień na  Vista 64 albo Windows 7. Będzie bez szop. Chyba nawet gdzieś to już było, tu, na tym forum. 

« Odpowiedź #39 dnia: Czerwca 15, 2011, 18:22:03 »
Witam wszystkich, to mój pierwszy post i takie tam :) Do rzeczy:
System:  Windows XP 32 bit

Jest to wina posiadania 32 bitowej wersji systemu. Po prostu ograniczyli jakość grafiki z powodu często występujących bugów z teksturami na tych wersjach systemu. Jedyne rozwiązanie to zmiana Windy na 64 bitową :) A na 32 bitach da się jedynie włączyć Cienie w Kokpicie przez edycję konfigu

« Odpowiedź #40 dnia: Czerwca 15, 2011, 20:28:24 »
Witam i bardzo Wam dziękuję!
Muszę przyznać, że przez dłuższy czas podobny problem występował u mnie w DSC Black Shark.
Z tego co zauważyłem „wywalało” szczególnie gdy misja/kampania odbywała się we mgle. Również występował problem z pamięcią. Intuicyjnie zdaję sobie sprawę, iż jest to związane z pamięcią 4GB Ram. System wariuje gdyż ma nadwyżkę, i nie ma pojęcia skąd. To takie przeczucie. Z tego co zaobserwowałem, to również sterowniki do karty graficznej mają bardzo duże znaczenie. Wnioskuję z tego , iż problem zniknął wraz z pojawiającymi się sukcesywnie nowymi sterownikami do karty ATI, z zauważalnym wzrostem wydajności grafiki. Obserwacje moje bazują na intuicji oraz ukazaniem się patch’a 1.0.2, który to już jest przez długi czas. W między czasie wychodziły „nowe numerki” do karty graficznej. Nie jestem informatykiem więc proszę o wyrozumiałość.
Warto poczekać na zmianę systemu ? Ukazał się Windows 8, dojrzewa więc w sieci jest mało o nim informacji – szczególnie użytkowników. Prawdopodobnie nie ma go nawet w sprzedaży. Osobiście nie widziałem w sklepach na półkach. Muszę przyznać również, że i za mocno się nie rozglądałem. O zmianie systemu mimo wszystko myślę coraz poważniej.
Cierpliwie czekałem na najnowsze sterowniki z Natural Point Track_IR 5. Było wiele złości, ale w końcu doczekałem się i muszę przyznać, że było warto. Nie wiem czy pamiętacie, były z tym nie lada problemy.
Czy szanowni koledzy wiedzą cokolwiek o pracach, które maja wyeliminować błędy/problemy na systemie Windows XP, prowadzonych przez zespół ED?
Pozdrawiam i serdecznie dziękuję.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #41 dnia: Czerwca 22, 2011, 09:09:55 »
Szkoda, że nie mogę mieć na stałe HDR bo błędu z 0.7 i białymi pikselami nie naprawili :(

Wreszcie ! Wygląda na to, że bug usunęły nowe stery 11.6 od ATI ! Osobiście jeszcze nie testowałem, ale takie są głosy na Forum ED. Jednak małe zamieszanie poprawiło sprawę :) i jest szansa że "white bug" zniknął na stałe. Sprawdzę wieczorem.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #42 dnia: Czerwca 22, 2011, 19:21:29 »
Wreszcie ! Wygląda na to, że bug usunęły nowe stery 11.6 od ATI ! Osobiście jeszcze nie testowałem, ale takie są głosy na Forum ED. Jednak małe zamieszanie poprawiło sprawę :) i jest szansa że "white bug" zniknął na stałe. Sprawdzę wieczorem.

Potwierdzam, 11.6 usuwa rzeczony błąd. Nie ma już "White bug'a". Nareszcie :002: Pozdrawiam i życzę tyleż lądowań co startów.