Co Waszym zdaniem należy robić aby uniknąć ostrzału przy atakowaniu BRDM2, BTR oraz BMP?
Pytam, bo często pojedyncze cele tego typu atakuję z działka, lecz zwykle obrywam a Warthog w DCS jest bardzo delikatny (nawet znacznie delikatniejszy niż F16 w Falconie) i każde oberwanie z broni kalibru 14.5 to utrata czegoś ważnego o 30mm już nie wspominając.
W rzeczywistości F16 do A10C to jak porcelanowa filiżanka do stalowgo kubka, niestety nie jest tak w DCS

Lepiej walić długą serią z daleka, nurkować pionowo, czy lepiej puszczać bomby, które są droższe niż BRDM2

?
Kiedyś pamiętam walkę z MI-24 po której wracałem do bazy na jednym silniku.
A ja pamiętam jak MI28 Havoc gonił mnie i pluł z działka około minutę. A co do su25 to też kiedyś mnie gonił nie tylko w DCS:A10C ale i w DCS:KA50, więc lepiej nie czuć się zbyt bezpiecznie kiedy żaba jest w pobliżu.
Siedem do osiem tysięcy stóp będzie ok
To chroni Cię tylko przed atakiem z broni małego kalibru, jeśli chcesz zapomnieć o szyłkach i BMP to lepiej leć na 13000 stóp AGL. Wyszukiwanie celów jednak jest problemem zarówno przy 8000 stóp jak i 13000 stóp, bo najszybciej znajdziesz cel wzrokowo, szczególnie jak widzisz na ekranie RWR/LWS/MWS z kąd Cię oświetla

nie wspominając już o mgle i chmurach.